Fritstående opvaskemaskine – De bedste og de billigste modeller

En fritstående opvaskemaskine er meget lettere at installere end en indbygget opvaskemaskine, og hvis du flytter, kan du let tage den med dig.

Billig opvaskemaskine fra Candy
Fritstående opvaskemaskine fra Candy. Den er billig og du får meget for pengene.

Fritstående opvaskemaskiner har indbygget en kontravægt, der forhindrer dem i at vippe forover med alt porcelænet. Du kan derfor ikke stille en opvaskemaskine beregnet til indbygning frit, da den så vipper forover med alt porcelænet.

Scandomestic er billige fritstående opvaskemaskine

Scandomestic er en billig opvaskemaskine
Scandomestic SFO 3500 er en meget billig opvaskemaskine

Scandomestic er et populært og billigt dansk mærke. Deres  opvaskemaskiner er meget enkle at betjene med store knapper, der trykkes ind.

Scandomestic SFO 3500 har kun tre programmer at vælge imellem, og den tager minimum 2 timer om et program.

Den er energimærket med A, og er derfor ikke specielt energieffektiv, da mange opvaskemaskiner er mærket med A+++. Den har også et højt vandforbrug på 16 L for en cyklus, hvilket er næsten dobbelt så meget, som dem der bruger mindst.

Til gengæld er det en relativ stille opvaskemaskine med et lydniveau på ca. 49 db.

Scandomestic SFO 3500 måler 850x580x600 mm og har plads til 12 kuverter. Den koster kun ca. 2.200 kr. inkl. levering til kantsten eller ca. 2.700 kr. inkl. levering, opbæring og montering.

Candy er billige og smalle fritstående opvaskemaskiner

Candy CDP 4710 opvaskemaskine
Candy CDP 4710

Candy er et Italiensk mærke, der har produceret opvaskemaskiner siden 1945 af god kvalitet til billige penge.

Candy CDP 4710 måler 850x450x580 mm, og har plads til 10 kuverter. Den har 7 programmer, og et digitalt display. Den kan tidsforskydes 1-23 timer.

Derudover har den Aquastop, hvilket er en sikkerhedsfunktion i forbindelse med oversvømmelser. Candy CDP 4710 koster 2.530 kr. inkl. levering og 3.030 kr. inkl. levering, opbæring og montering.

Som Scandomestic SFO 3500 er Candy CDP 4710 mærket med energimærket A, hvilket er et relativt højt energiforbrug for opvaskemaskiner. Den har et højt vandforbrug på 14 liter pr. opvask. Lydsniveauet er 49 db, hvilket er relativt stille.

Candy CDPM 65720 opvaskemaskine
Candy CDPM 65720

Candy CDPM 65720 er meget større end de andre tre Candy opvaskemaskiner, og har plads til 15 kuverter. Den er derfor et godt valg, hvis I er en stor familie på 5-6 personer. Den måler 850 x 600 x 600 mm og koster ca. 3.600 kr. inkl. levering til kantsten, og 4.100 kr. inkl. levering, opbæring og levering.

Den har 12 programmer at vælge imellem, deriblandt et hygiejne program på 75 grader og et kvik på 24 minutter. Du kan udskyde starten op til 9 timer.

Candy CDPM 65720 er mere energieffektiv end de andre Candy opvaskemaskiner og er mærket med A+. Den bruger kun 10 L pr. opvask, hvilket er et meget lavt vandforbrug.

Lydniveauet er kun på 45 db, så den er blandt de mest lydløse opvaskemaskiner.

Leder du efter en stor opvaskemaskine, giver Candy CDPM 65720 dig rigtig meget for pengene.

Smeg er blandt de bedste opvaskemaskiner i ekstra høj kvalitet

Pink retro Smeg opvaskemaskine
Smeg retro opvaskemaskine i pink

Smeg opvaskemaskiner er i en meget højere prisklasse end Scandomestic og Candy, og er derfor også i en helt anden høj kvalitet.

Der er virkelig tænkt over detaljerne for at skabe brugervenlige og energieffektive opvaskemaskiner, der samtidig er i utroligt lækkert design.

Smeg opvaskemaskinerne er med 42 dB også meget lydsvage, så du bliver generet mindst muligt, når de kører.

Smeg BLV2X-1 i grå og Smeg BLV2NE-2 i sort er den billigere version af disse lækre Smeg-opvaskemaskiner i retrostil.

Disse to Smeg opvaskemaskiner er A++ mærket og bruger 10 L vand pr. vask. De måler 885x598x627 mm. De koster 9150 kr. inkl. levering til kantsten og 9.650 kr. inkl. levering, opbæring og montering.

Smeg opvaskemaskine åben
Smarte detaljer inde i Smegs opvaskemaskiner

Smeg BLV2AZ-2 i lyseblå, Smeg BLV2R-2 i rød og Smeg BLV2RO-2 i lyserød koster ca. 3.000 kr. mere, men de er også meget mere energieffektive og vandsparende.

Disse farvestrålende Smeg opvaskemaskiner er mærket med den højeste energieffektivitetsmærkning A+++, og det bruger kun 8,5 L vand pr. cyklus. Derudover er de en smule dybere og måler 885x598x675 mm, og har en ekstra bestikbakke.

Prisen varierer en smule efter hvilken farve, som du vælger:

Fælles for alle de fritstående Smeg retro opvaskemaskiner er de følgende egenskaber:

  • 9 programmer – hvoraf de 4 er hurtige samt et Super hurtigprogram på 27 minutter.
  • Plads til 13 kuverter
  • Elektronisk display i rustfrit stål
  • Flexizone-knap til ½ opvask
  • En timer, så opvasken kan forskydes mellem 1 og 9 timer
  • Justerbar overkurv med EasyGlide skinner
  • Total Acquastop der forhindrer oversvømmelse

Smeg fritstående opvaskemaskiner har en meget høj kvalitet, og de flotte farver gør dem helt anderledes end alle andre opvaskemaskiner.

Hvilken fritstående opvaskemaskine giver dig mest for pengene

fritstående opvaskemaskine
Vælg den rigtige opvaskemaskine

Scandomestic 3500 er den billigste blandt de nævnte opvaskemaskiner i denne artikel, og den er et rigtig godt køb. Den er relativ lydløs, men har få programmer i forhold til de fleste andre opvaskemaskiner.

Candy fritstående opvaskemaskiner giver dig rigtig meget for pengene, da de kommer med flere programmer end Scandomestic’s fritstående opvaskemaskiner.

Candy CDP 4710 udmærker sig blandt de billige fritstående opvaskemaskiner ved at have 7 programmer, et digitalt display og tidsforskudt start mellem 1 og 23 timer. Den giver dig mest for pengene, hvis du vil have en billig opvaskemaskine.

Der er ingen tvivl om at Smeg’s fritstående opvaskemaskiner er i en helt anden kvalitet. Det viser sig i det meget flotte retrodesign og de usædvanlige farver, og i deres høje energimærkning.

Forskellen på de billigste Smeg opvaskemaskiner og de dyrere Smeg opvaskemaskiner er dels de flotte farver, og dels energimærkningen, som er A+++ for de dyreste, og A++ for de billigere Smeg opvaskemaskiner i sort og grå. Du vil nyde at have en af disse flotte og lydsvage opvaskemaskiner stående.

Skriv en kommentar