Gode tips til renovering – læs med her

Der kan være mange grunde til at man skal i gang med at renovere. Det kan være fordi man bliver nødt til at reparere eller udvide eller måske har man bare fået muligheden for at skabe sit drømmehjem.

Lige meget hvad er der mange forskellige måder man kan gribe det an på. Vi har samlet nogle forslag til hvad man kan gøre, så hvis du mangler inspiration, så kan du læse med her.

Finansiering

Inden man går i gang med et større renoveringsprojekt, er det selvfølgelig vigtigt, at man kan finansiere det. Dette kan man gøre på forskellige måder.

Man har eventuelt over en længere periode gået at sparet op til det. Hvis ikke man har de økonomiske midler selv, så kan man aftale et møde med sin bank. Hertil er det vigtigt, at du forbereder dig hjemmefra og laver en oversigt over din økonomi. På baggrund af dette kan din bank vurdere, hvilket lån der kan passe dig og din økonomi på den bedste måde. Man kan enten tage et forbrugslån eller et boliglån.

Boliglånet vil være mere ”overvåget”, da alle pengene her naturligvis skal gå til boligen. Med et forbrugslån er det mere privat, og du kan bruge det til lige hvad du ønsker. Begge dele er fine muligheder for dig der skal bruge penge til at renovere.

Facade og tag

Det første man ser, når man ser en bolig, er facaden. Et godt tip er at starte udefra. Giv din bolig et ansigtsløft ved at få pudset facaden op og lagt noget nyt maling eller få renset murstenene for mos og andet skidt.

Få skiftet vinduerne hvis nødvendigt. Dette er også vigtigt i forhold til den generelle isolering af huset. Hvis vinduerne er utætte, kan dine varmeregninger stige drastisk og din bolig kan risikere at få fugt.

Giv eventuelt taget en omgang så det skinner som aldrig før. Det er her vigtigt også at gennemgå tagets tagrender.

Hvis tagrenderne er beskadiget, kan det gøre store skader på boligen. Tagrenderne skal føre regnvand væk fra facaden, så der ikke løber vand ned og beskadiger bygningen. Dette kan ske, hvis der er revner eller huller i tagrenderne. Derudover er det vigtigt at rense sine tagrender for diverse skidt og møg, da dette også kan resultere i skader på bygningen.

Mere plads

Nogle boliger har en masse uudnyttet plads, fordi indretningen eller tilrettelæggelsen af rummene er akavede. Derfor kan det være en fordel at slå en væg ned eller løfte loftet, så man opnår mere plads på den måde.

Dette kan resultere i, at man kan få et ekstra rum, eller at stuen bliver mere rummelig. Derudover kan det også være en idé at lave en udgravning af en kælder.

Dette kan skabe en hel tilbygning til boligen og vil både få din bolig til at stige i værdi og give dig en masse ekstra plads. Måske du har en hobby som du gerne vil have plads til, eller du har stiftet familie og dine børn bliver ældre og får brug for mere plads og privatliv.

Her er det en kæmpe fordel at kunne lave en kælder, så dine børn eventuelt kan flytte derned. Så har de både mere plads og mere privatliv, og du kan få mere ro.

Noget til børnene

Alt efter hvad dine behov er, kan man gøre sin bolig mere børnevenlig. Man kan få installeret et legerum eller en tilbygning til deres værelse, som de kan have legerum i.

Måske de er lidt ældre og har brug for et sted hvor de kan fokusere og lave lektier. Derudover kan man også renovere sin have, sådan så alle i familien kan få glæde af denne. Det kan for eksempel være et lege- og aktivitetsområde, med forskellige funktioner.

Hvis du vil glæde børnene noget mere, kan man også købe en trampolin til nedgravning. Dette vil både gøre dig og børnene glade, da det giver jer mulighed for at lave noget sjovt alt i mens i får noget god motion. Det er en pragtfuld måde at holde sig aktiv på.

TAGS:

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer