Græsslåmaskine test – Den bedste plæneklipper lige nu

Du bør se på resultaterne fra de nyeste græsslåmaskine test, hvis du vil have den bedste plæneklipper lige nu. Mange danske, tyske, norske og svenske forbrugermagasiner og gør-det-selv hjemmesider har lavet grundige tests af de mange populære græsslåmaskiner.

Græsslåmaskine test

Hvilken græsslåmaskine er bedst? Vi har set på test af græsslåmaskiner og giver dig vores bedste bud på en god plæneklipper.

Der er testet mange græsslåmaskiner fra de gode kendte mærker som Honda, Viking, Al-Ko, Gardena, Stiga, Robomow. Testene vurderer som regel, hvor godt græsslåmaskinerne kan klippe græsset i forskellige længder, samt hvor brugervenlige de er. Ofte kigges der også på, hvor meget de støjer.

Omfattende græsslåmaskine test i Tænk

Gardena plæneklipper Gardena plæneklipper
1.999,00 kr.
Til butik

Tænk opdaterer hele tiden deres omfattende test af græsslåmaskiner ved at teste nye plæneklippere hvert år. Deres test blev senest opdateret i maj 2014 med robotplæneklippere, og Tænk har nu ialt testet 50 plæneklippere.

Hvilken en slags plænekliper, som du skal vælge, afhænger i høj grad af din haves størrelse:

 • Har du en lille have på højst et par hundrede kvadratmeter, er en elektrisk eller en håndskubber et godt valg.
 • Er din have op til 400 kvadratmeter, er det en god idé at vælge en benzindrevet  eller en elektrisk plæneklipper.
 • Har du en stor have over 400 kvadratmeter, bør du vælge en benzindrevet græsslåmaskine, og er haven meget stor, kan du overveje en havetraktor.
 • En robotplæneklipper kan bruges i haver helt op til 3000 kvadratmeter, alt efter hvilket mærke du vælger. Mærket Robomow er især et godt valg til meget store haver.

Tænk har testet både benzindrevne, eldrevne, og batteridrevne plæneklippere, samt håndskubbere og robotplæneklippere af mærkerne Al-Ko, Bosch, Gardena, Klippo, Husqvarna, Stiga, Texas, Robomow og Viking samt flere andre mærker.

Tænk testvindere blandt benzindrevne græsslåmaskiner

AL-KO plæneklipper AL-KO plæneklipper
4.499,00 kr.
Til butik

I en ny test i 2013 testede Tænk de plæneklippere, som havde fået Bedst i Test eller klaret sig specielt godt i de seneste år.

Tænk testede blandt andet 6 benzindrevne modeller i denne test:  Edition 1 fra Bauhaus, Alko Silver 520 BRV Premium, Honda HRX537c VK, Viking MB545V og Alpina BL 460 SB.

De fire førstnævnte græsslåmaskiner har alle før fået Bedst i Test af Tænk, og de får alle et samlet resultat på 76 point, og klarer sig rigtig godt i kategorierne plæneklipning og brugervenlighed. Fælles for alle benzindrevne modeller er, at det trækker ned at de støjer så meget, og har et højt energiforbrug.

Tænk anbefaler Edition 1 fra Bauhaus som den bedste benzindrevne plæneklipper, da den klipper rigtig godt, og det er let at omskifte mellem bioklip og opsamling. Den kan købes på Bauhaus.dk her til ca. 3.800 kr. inkl. levering.

Stiga græsslåmaskiner vinder svenske og tyske tests

Stiga plæneklipper Stiga plæneklipper
Fra 2.399,00 kr.
Til butik

Råd&Rön har testet 12 benzindrevne græsslåmaskiner fra blandt andet Stiga, Cub Cadet, Honda, Al-ko, Viking og Gardena.

Græsslåmaskinerne blev grundigt testet i forskellige længder græs, og der blev vurderet hvor meget de larmede, og deres energiforbrug.

Stiga 48S vinder testen blandt de benzindrevne græsslåmaskiner, da den er let at håndtere, og klipper al slags græs rigtig godt, heribland tykt græs. Den kan købes til kun 2.660 kr. inkl. levering på Homeshop.dk.

I en stor tysk test i det tyske Testmagasin fra 2013 er det også en Stiga græsslåmaskine, som vinder en grundig test. Det er Stiga Turbo Excel 50 SQ B, som er en dyrere maskine end Stiga 48 S. Den er svær at finde i Danmark, men Stiga Turbo 50 S B sælges ved Bahn-larsen.dk her til ca. 4.500 kr. inkl. levering.

Honda vinder test i Ide-nyt i 2013

McCulloch selvkørende plæneklipper med Honda motor McCulloch selvkørende maskine med Honda motor
4.999,00 kr.
Til butik

Ide-nyt tester 6 benzindrevne græsslåmaskiner og kigger på funktion, ergonomi og betjening. Der slås græs i både fugtigt og tørt græs i forskellige højder, og de vurderer hvor pænt resultatet bliver.

De kigger også på, hvor sikkert hjulene kører. Det er også vigtigt at græsslåmaskinen er behagelig at gå rund med i længere tid, og her kigges især på at grebet kan reguleres, så det kan justeres til rette højde.

De 6 modeller, som testes er 48SQ BW Stiga, HRX 476VYE Honda, MB545V Viking, silver 470 BRV premium Al-ko , LC 48e Husqvarnao og M46-450CMDV McCulloch.

48 SQ BW Stiga minder meget om den anden model Stiga 48S, som vandt Råd&Röns test af benzindrevne græsslåmaskiner, og de har samme motor og mange af de samme funktioner. Hjulene er dog større, og du kan vælge imellem både multiclip, bagudkast, sideudkast og opsamling, hvor Stiga 48 S kun har tre muligheder: multiclip, udkast og opsamling. Den klarer sig ikke så godt i testen og får kun 6.0 ud af 10. 48 SQ BW Stiga koster 2.760 kr. inkl. levering på Homeshop.dk.

Ide-nyt.dk kårer HRX 476VYE Honda som testvinder,og den får ialt 8.8 ud af 10. Den roses for at have mange funktioner, som f.eks. en ægte gearkasse, så du kan variere hastigheden. Den kan indstilles til bioklip, og samtidig samle noget af bioklippet op igen. Det er der ikke ret mange andre plæneklippere som kan. Den har også rigtig gode sikkerhedsfunktioner, som at kniven stopper lige med det samme, når du slipper sikkerhedsgrebet. Samtidig støjer den ikke så meget som mange af de andre maskiner.

HRX 476VYE Honda koster ca. 9.300 kr. inkl. levering på Bondemaskiner.dk her.

Viking er testvinder blandt eldrevne græsslåmaskiner

Viking 339 eldreven plæneklipper

Viking 339 vinder svensk og tysk test

Fordelen ved de eldrevne modeller, at de larmer mindre end de benzindrevne modeller, og at de er lette at starte. De er også lette at manøvrere, selv om man skal vænne sig til at håndtere ledningen. De er et godt valg til en plæne op til ca. 600 m2.

Tænk anbefaler Bosch rotak 37 og Gardena PowerMax 36 e, som får henholdsvis 76 og 75 point i Tænks test af tidligere Bedst i Test plæneklippere. De klipper begge to rigtig godt. Bosch Rotak 37 er mere brugervenlig, men klarer sig lidt dårligere på en ujævn plæne i forhold til Gardena PowerMax 36 e.

Bosch Rotak 37 koster ca. 1.650 kr. inkl. levering på 10-4.dk, og Gardena PowerMax 36 e lader til at være udgået.

Skal det være en batteridreven græsslåmaskine, anbefaler Tænk modellen Bosch Rotak 43Li, som den bedste. Den koster ca. 3.400 kr. inkl. levering på Harald-nyborg.dk.

Hos Råd&Rön anbefales Viking ME 339 over disse to græsslåmaskiner, da Viking ME 339 ifølge Råd&Rön klipper både langt græs, og tykt eng-græs bedre end de to maskiner. Samtidig vurderer Råd&Rön også, at den er mere brugervenlig end de to.

Det tyske forbrugermagasin Stiftung Warentest vælger ligeledes Viking ME 339 som testvinder i deres test af eldrevne plæneklippere, hvor der blandt andet indgår nogle andre modeller fra Bosch og Gardena – Bosch Rotak 32 og Gardena PowerMax 32. Testen er foretaget i 2012, og der indgår 11 eldrevne plæneklippere.

Her roses Viking ME 339 for at have den bedste skærekvalitet og den største skærebredde.

Viking ME 339 koster ca. 2.850 kr. inkl. levering på Skovhavehuset.dk, som leverer på Sjælland. Bor du i resten af landet kan du købe den til ca. 3.200 kr. her på Parkskovhave.dk. 

Politikens test savner brugervenlighed blandt græsslåmaskinerne

Billig elektrisk græsslåmaskine fra AL-KO Billig elektrisk græsslåmaskine
fra AL-KO
Fra 679,00 kr.
Til butik

En test i Politiken fra 2010 sammenligner 4 benzindrevne græsslåmaskiner fra Partner, Husquarna, Texas og Stiga, og 4 eldrevne fra Al-Ko, Bosch, Wolf-Garten og Gardena.

Dommeren er irriteret over, hvor svært det er at bruge græsslåmaskinerne, og synes at brugervenligheden er ganske enkelt for ringe: Enten vil maskinerne ikke starte, eller også kører de i et for højt tempo, hvilket gøre dem svære at styre. En del af de batteridrevne modeller er meget sårbare over for små grene og ujævnheder i plænen.

De to bedste græsslåmaskiner ifølge dommeren i Politikens test er den benzindrevne Partner P53-675 CMDEWA og Al-Ko Brill Evolution Lion 36.

Disse to maskiner sælges desværre ikke længere. Partner var et mærke som hørte under Husqvarna, men der produceres ikke flere havemaskiner af dette mærke.

Robomow 1000 og Viking MI 632 vinder de nyeste test fra 2014

Robomow

Testvinder fra Robomow i test af Tænk og Råd&Rön

Der er sket virkelig meget med robotplæneklippere i de sidste år. For blot få år siden, kunne de slet ikke klare sig i forhold til andre plæneklippere, men nu får de ligeså mange point i Tænks test af plæneklippere, som andre gode plæneklippere. De er gode til at klippe græs, sikkerheden er i top, og siden de sidst blev test for 3 år siden, er de blevet meget smartere og klogere.

Den store vinder i 2014 i Tænks test er Robomow MS1000.

Det svenske svar på Tænk, forbrugermagasinet Råd&Rön, kårer Viking MI 632 og Robomow MS 1000 som vindere i deres test af robotplæneklippere i marts 2014.

 • Robomow MS 1000 får topkarakterer for hvor godt, den klipper græsset, og den gode brugervenlighed. Du kan styre den med din mobiltelefon via en app og den kan let klippe en græsplæne på op til 1000 m2. Den har børnesikring, og er sikret over for tyveri med en pinkode og en alarm. Den koster ca. 12.000 kr. inkl. levering på Tretti.dk.
 • Viking MI 632 imponerer i testen Råd&Røn ved at den kan klippe i alt slags vejr, samt at resultatet bliver rigtig flot. Den anbefales til græsplæner med et areal op til 3000 m2. Den har en styrekonsol med LCD skærm, som kan tages ud af plæneklipperen og op i hånden. Den er også udstyret med en tyverisikring og en alarm, der hyler. Den koster ca. 19.000 kr. inkl. levering på Skovogpark.dk.

Du kan derfor roligt købe en af disse to gode robotplæneklippere, hvis du tænker på at investere i en robotplæneklipper.

Honda Miimo 300 er dobbelt testvinder i to tyske test

Honda robotplæneklipper

Honda Miimo 300 er dobbelt testvinder i to store tyske test. Her ses den sammen med Hondas kendte robot Asimo.

I to store tyske test af robotplæneklippere foretaget af henholdsvis Stiftung Warentest og Selbst ist der Mann er hverken Robomow eller Viking MI 632 testet. Honda Miimo 300 vinder begge disse test.

 • Stiftung Warentest tester 8 robotplæneklippere i 2014, og her vinder Honda Miimo 300 over blandt andet Bosch Indigo på andenpladsen og GardenaR70li på tredjepladsen.
 • Selbst ist der Mann tester 10 robotplæneklippere i 2013, og her vinder Honda Miimo 300 blandt andet over Al-Ko Robolinho 3000 og Gardena R40Li.

Honda Miimo 300 roses for at være rigtig god til at klippe græsset, og være meget brugervenlig. Den er også en af de bedste, hvad angår sikkerheden. Honda Miimo 300 koster ca. 16.500 kr. og er dermed en af de dyreste robotplæneklippere, som du kan købe.

Honda’s græsslåmaskiner forhandles kun af autoriserede forhandlere, da Honda vil sikre sig at alle kunder får den bedste vejledning i brug af deres maskiner. Du kan finde fuld forhandlerliste på deres egen hjemmeside her, men bor du i Jylland, kan du f.eks. kontakte TJ Outdoor i Randers på tlf. 23 28 59 82. Bor du på Sjælland kan du kontakte Ordrup Værktøjsmagasin ApS på tlf. 39 63 42 76.

Der er også flere ældre test af robotplæneklippere, men da der er sket så meget i udviklingen af robotplæneklippere på så få år, er disse ældre test knap så interessante:

 • I Ekstrabladets test af græsslåmaskiner fra 2008 sættes Robomow RM400 op mod andre slags plæneklippere, og får middelkarakteren tre stjerner ud af seks stjerner.
 • Og i Politikens Tjek-artikel om robotplæneklippere fra 2010 er der ligeledes masser af positiv omtale til de små selvkørende maskiner.

Da robotplæneklippere først kom frem, var de meget dyre, og de havde flere store mangler. Men nu er teknologien blevet så god, at det er en virkelig god investering. De fleste robot-ejere er rigtig glade for det store arbejde, som robotplæneklipperne kan gøre for dem.

En håndskubber er et sundt alternativ

Meget billig håndskubber Meget billig håndskubber
313,00 kr.
Til butik

Har du en forholdsvis overskuelig have, kunne en håndskubber måske også være en god ide. Du vil i hvert fald få god motion, du vil undgå at forurene og producere mindre larm.

Herudover har undersøgelser vist, at græsplænen faktisk bliver mere fin og tæt ved brug af en gammeldags cylinderklipper. Prisen for en håndskubber er lav: mellem 500 og 600 kr.

Gardena 380c anbefales som den bedste håndskubber af Tænk i deres test fra 2013, hvor tidligere testede græsslåmaskiner sammenlignes. Den får 56 point, som er det højeste af de 6 håndskubbere, som Tænk tidligere har testet. Den er ikke så god til langt græs, men klipper ellers OK. De store hjul griber godt fast på græsplænen.

Den er relativ dyr blandt håndskubber og koster ca. 1.200 kr. inkl. levering på Tretti.dk.

Den bedste plæneklipper lige nu

Det er rigtig mange græsslåmaskiner, som er blevet testet af de danske, svenske og tyske forbrugermagasiner såsom Tænk, Råd&Rön, Stiftung Warentest, og andre magasiner og blade såsom Pollitiken, Jyllandsposten, Ekstrabladet, Ide-nyt og Selbst ist der Mann. Vil du gerne købe nogle af testvinderne, så kan du roligt købe de følgende:

 • Benzindrevne græsslåmaskiner: Edition 1 fra Bauhaus, Stiga 48S  og HRX 476VYE Honda
 • Eldrevne græsslåmaskiner: Viking ME 339
 • Elektrisk græsslåmaskine med batteri: Bosch Rotak 43Li
 • Robotplæneklippere: Viking MI 632, Robomow 1000 og Honda Miimo
 • Håndskubbere: Gardena 380 C

Den billigste er håndskubber Gardena 380 C, men den egner sig kun til små haver, da du hurtig bliver træt i armene af at bruge en håndskubber.

Blandt de benzindrevne græsslåmaskiner er Stiga 48S den billigste, og det vil derfor være et rigtig godt køb, hvis du vil have mest for pengene. Det er en god græsslåmaskine, som du vil være glad for i rigtig mange år.

Blandt de eldrevne græsslåmaskiner er Viking ME 339 et rigtig godt køb, og da både det svenske Råd&Rön og det tyske Stiftung Warentest når frem til samme konklusion, og kårer den som testvinder, kan du være sikker på, at den er blevet testet godt og grundigt.  Blandt de fleste elektriske græsslåmaskiner med batteri, er det kun Bosch Rotak 43Li, som anbefales af Tænk.

Vil du gerne have en robotplæneklipper er Romow 1000 væsentlig billigere end både Viking MI 632 og Honda Miimo, og ifølge de nyeste test fra 2014 er den ligeså god som Viking MI 632. Robotplæneklippere er i det hele taget blevet ligeså gode som andre græsslåmaskiner, og du får derfor samme flotte græsplæne uden at skulle røre en finger.

Links

Gardena plæneklipper Gardena plæneklipper
1.999,00 kr.
Til butik

Tænks test fra 2011 på Jyllandsposten her

Tænks test af alle græsslåmaskiner mellem 2011 og 2014 på deres egen hjemmeside her

Tænks test af Bedst i Test græsslåmaskiner i 2013 som pdf fil her.

Test af robotplæneklippere i Ekstrabladet i 2008 her

Test af Råd&Rön robotplæneklippere fra 2014 kan læses i denne artikel på Robotnyheter.se

Test af benzindrevne og eldrevne græsslåmaskiner i Politiken i 2010 i denne artikel

Test af robotplæneklippere i Politiken fra 2010 kan læses i denne artikel på Politiken.dk

Test af benzindrevne græsslåmaskiner i Idenyt fra 2013 her

TAGS: Plæneklipper test , Test af græsslåmaskiner , Test af plæneklipper

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer