Grensaks – Elektrisk havesaks gør arbejdet lettere

Grensaks Elektrisk
Heldigvis er der kommet mange håndredskaber på markedet, der gør tingene lettere – en af dem er en elektrisk havesaks.

Forår, sommer og efterår, altid noget at gøre: rosenbusken skal klippes, grene skal skæres af osv. En elektrisk grensaks er nærmest uundværlig til dette formål – den er hurtig, og du behøver ikke at lægge kræfter i, som du gør med en manuel havesaks.

En elektrisk grensaks kører på batteri, så den er let at håndtere. Den er god til lidt tykkere grene og beskæring af buske, men kan også bruges til blomster med kraftige stilke, fx roser. Husk at bruge de rigtige sakse til beskæring, fx anbefales en hækkeklipper til de helt tykke trægrene.

Hvis du har bøvl med dine hænder, men har en del havearbejde, så kan en elektrisk havesaks være et uundværligt redskab, da den klarer klipningen for dig, så du slipper for at lægge kræfter i og dermed undgår smerter i hånd og arm.

Ciso fra Bosch

Grensaks Elektrisk Bosch Ciso 3En af de populære modeller på markedet lige nu er Ciso 3, 6v LI-ION fra Bosch, der er meget brugervenlig: Med et enkelt tryk på knappen kan du skære en gren over.

Saksen kører på integrerede lithium-batterier og kan på en opladning klare over 500 snit.

Batterioplader medfølger; en opladning tager fem timer. Maksimum grentykkelse er 14 mm for blødt træ og 9 mm for hårdt.

Den kan klare de fleste grene af middelvækst og kan både klippe igennem både bløde og hårde grene. Det skal også fremhæves, at selve bladet er en kvalitetskniv af karbonstål.

Bladet kan nemt udskiftes. Der er også sikkerhedslås på, hvilket kan være praktisk, hvis man har børn i nærheden. Den koster 599 kr. og kan bl.a. erhverves hos Byg1.dk.Havesaks på første klasse

Elektrisk Grensaks - Wolf-Garten 3000Har du brug for en grensaks, der kan klippe lidt tykkere grene over, så kan du overveje en Wolf-Garten LI-ION POWER RR 3000, der kan klare grene af op til 15 mm’s tykkelse.

En anden fordel er, at den kun har 30 minutters ladetid; den er altså hurtig at svinge i gang igen efter en pause.

Vægten er 0,8 gram, så den er ganske handy. Prisen er 749 kr., og du kan bl.a. finde den hos billigmaskiner.dk.

Let og handy

Elektrisk havesaks - Wolf-garten 2000’Lillebroderen’ til den netop beskrevne grensaks hedder Wolf-Garten LI-ION POWER RR 2000.

Den kan klare op til 400 beskæringer på en opladning og kan klippe igennem grene med en diameter på op til 14 mm. Den er nem at anvende, bl.a. fordi den kun vejer 500 gram og har et godt greb.

Med sin pris på 449 kr. er 2000-modellen noget billigere end 3000-modellen og kan ligeledes fx bestilles på billigmaskiner.dk. Batterioplader følger med i købet; en opladning tager 2,5 time.


Til de ekstra store grene

Grensaks Alligator GK1000 - Black & DeckerHvis du leder efter en elektrisk grensaks, der også kan tage helt store grene, så er grensaven Alligator GK1000 (550 W) fra Black and Decker et godt bud. Den har et typisk grensaks-design med dobbelt håndgreb og kan ses som en krydsning mellem en grensaks og en kædesav.

Den har med sin kæde og sine savtænder fuldt ud samme power som en elektrisk kædesav, så det er altså en, der vil noget, og den kræver også en del kræfter at håndtere. Til gengæld kan du få bugt med de helt store grene.

Den kan fx købes online hos pixmania.com til 944,32 kr.

Så hvis du snart skal ud i haven og klippe buske og blomster til, så kan det anbefales at købe en elektrisk havesaks – de er effektive, og du slipper for at lægge så mange kræfter i selv.

Som skitseret er der flere muligheder på markedet; overvej inden køb, hvor kraftige grene havesaksen skal kunne tage, da kapaciteten varierer.

TAGS: Bedste grensaks , Black & Decker grensaks , Bosch grensaks , Elektrisk grensaks

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

2 Kommentarer på Grensaks – Elektrisk havesaks gør arbejdet lettere

 1. Knud Kümler siger:

  Har man ikke mulighed for at købe wolf-garden rr 2000 i Danmark i så fald hvor

  • Mikael siger:

   Hej Knud,

   Så vidt jeg kan se, så kan man hverken finde RR 2000 eller RR 3000 til salg i Danmark længere. Faktisk har jeg også svært ved at finde dem i udlandet (som kunne være et alternativ).

   Så mit bedste bud vil være, at ringe til Wolf-Garten i Danmark og spørge dem.

   Det er MTD Products der har argenturet i Danmark og deres nummer er +45 87119100

   mvh.
   Mikael