Grillspyd med motor – Gode tilbud og råd om brug

Grillspyd med motorEn populær dille blandt danskerne er at grille. Og findes der noget lækrere, end at sætte tænderne i et saftigt stykke kød – lige fra grillen? Mange danskere har deres egen grill, hvor de griller kød og grøntsager direkte på risten.

Der er dog noget kød, der er bedre at stege på et roterende grillspyd end direkte på grillen. Hvis du f.eks. vil helstege dyr, så anbefales du at købe et grillspyd med motor, der automatisk roterer rundt, da et roterende grillspyd er velegnet til store mængder kød og langtidstegning.

På et sådant grillspyd kan du både stege lammekølle, kylling eller andet velsmagende dyrekød – på de store robuste spyd kan du også stege helstegt pattegris.

Fordelen ved et roterende grillspyd er, at det stort set er selvkørende. Selvom spyddet er roterende, skal du dog stadig holde øje med kødet en gang imellem og tjekke, om kødet holder temperaturen.

Grillspyd fås i flere prisklasser

Mange vælger at leje grillspyd til festlige lejligheder, men det behøver ikke at være så dyrt at investere i et selv. Roterende grillspyd fås i flere varianter og prisklasser, generelt ligger de fra lidt over 800 kr. til knapt 1.300 kr.

Det billigste roterende grillspyd, som vi har fundet koster 825 kr. Grillspyddet kommer i forkromet stål og kan enten køre på batterier eller på en 220 volt strømforsyning.

Et andet godt tilbud er dette grillspyd i rustfrit stål, det kommer med et sort håndtag. Hvis håndtaget bliver varmt under grillningen, så er det godt at iføre sig grillhandsker.

Bodum Fyrkat Cone grillFor dig der er til smart design, så er der en oplagt model, der hedder Bodum Fyrkat Cone grill, der er tragt-formet og kommer i en orange sprælsk farve. Grillen inkluderer et spyd med motor, men du kan også anvende den håndreven.

Det er dog ikke blot design det hele – den har også en række praktiske fordele. Grillens ben er lavet af stål med gummifødder, og håndtagene på grillen er belagt med silikone, så du ikke brænder hænderne, når du håndterer den.

Jo større motoren er, jo mere koster grillspyddet som regel. Du kan f.eks. få grillspyd med en motor for 1.000 kr. og adapter og beslag til 1250 kr. Den er mulig både at anvende med en adapter eller tilslutte i en stikkontakt.

Det gode ved en kraftig motor er, at den roterer kødet hele vejen rundt – også selvom kødet vejer til.

Er motoren for svag, så kan den i nogle tilfælde have svært ved at klare hele omdrejninger, hvis kødet vejer for meget.

Gode råd om at bruge roterende grillspyd

Måske har du ikke prøvet et roterende grillspyd, men de er sådan set rimelige lette at anvende. Hvis du griller over en bålgrill, så skal du først montere de medfølgende beslag på din bålgrill og derefter sætte kødet på grillspyddet. Så er det tid til at tænde motoren, og så begynder kødet at rotere jævnt.

Når du vælger grillspyd, så husk altid at overveje, hvor stort areal selve din grill eller selve grillbordet, så målene passer.

Sikkerhed når du bruger et grillspyd

Generelt er roterende grillspyd ufarlige at anvende. Det er dog naturligvis meget vigtigt, at grillspyddet er monteret ordentligt, når du griller, så det ikke falder sammen midt under stegningen.

Husk også at bruge handsker, så du ikke brænder dig under grillningen.

Sådan griller du det bedste kød

Når du har grillspyddet på plads, så kan det selvfølgeligt også være meget rart med nogle råd til, hvordan kødet tilberedes bedst muligt.

Grille på spyd

En helstegt pattegris er noget mange danskere elsker at sætte tænderne i, når lejligheden byder sig.

Grisen kan du købe hos slagteren. Du skal dog sikre dig, at det et meget stærkt, roterende spyd, da en gris vejer væsentlig mere end f.eks. lam og kylling.

Men det kan godt betale sig at stege en pattegris på et roterende spyd i stedet for en rist, da den i højere grad passer sig selv.

Når du griller, så skal du huske et stegetermometer, da en grillet pattegris ikke har godt af at blive varmet op og ned mange gange på en dag. Grisen skal derimod holde temperaturen. Sørg derfor for at tjekke kødet en gang imellem og se, hvordan temperaturen er.

Roterende grillspyd er altså velegnet til store mængder kød, og spyddet har den fordel, at det ikke kræver meget pasning.

Roterende grillspyd fås generelt fra 800 kr. og opefter. Husk hvis du skal stege meget kød, (der vejer meget), så er det vigtigt med en kraftig motor og spyd. Husk også altid, at det roterende grillspyd skal passe til bord, grill eller bålsted. Og så er der ellers bare tilbage at sætte tænderne i et stykke, dejligt, velsmagende grillkød.

En kommentar til “Grillspyd med motor – Gode tilbud og råd om brug”

Skriv en kommentar