Grillstarter – Sikkert og billigt

GrillstarterVi kender alle sammen problemerne med grillen, der ikke vil brænde ordentligt, fordi det måske blæser for meget, eller fordi vi bare er uheldige.

Her guider vi dig til en sikker optænding af din grill og fortæller om ikke mindre end tre forskellige grillstartere, der alle har det til fælles, at de er billige.

Men selv om de er billige, så virker det ganske fint. Det handler blot om at bruge dem korrekt.

Sikkerhed

Hvert år sker der desværre rigtig mange brandulykker omkring en ganske almindelig havegrill. Oftest er det fordi en naiv sjæl bliver utålmodig og hælder tændvæske eller benzin direkte på grillen. Det kan resultere i stikflammer, der kan give alvorlige forbrændinger hurtigt.

For det er netop i det øjeblik hvor vi tænder op, at de fleste ulykker sker.

Med en grillstarter er du sikret en kontrolleret og hurtig antændelse af dine grillkul og den virker, selv når det blæser.

Modeller og metoder

Den mest brugte grillstarter er et cirkelformet rør, hvor du hælder dine kul i. Der er en rist i forneden, så kullene ikke falder ud og så du kan anbringe det, du vil antænde med nederst.

Almindelig grillstarter

Almindelig GrillstarterMed et stykke sammenrullet avispapir eller nogle tændbriketter nederst, vil kullene blive antændt nedefra og vil derefter antænde hinanden.

For at fylde en standardgrill (f.eks. en Weber-grill med en diameter på 57 cm) tager det omkring 15 minutter, før kullene er klar. Grillklar, vel at mærket.

Denne type grillstarter fås i mange forskellige prisklasser og kvaliteter. Vi har fundet én fra Weber, der koster 150 kroner.

Der findes dog også andre modeller, der gør det endnu nemmere for dig som bruger.

Grillstarter med gas

En model, der også er meget brugt, er en grillstarter med indbygget gas i, som du så blot skal tænde for, indtil der er ild i kullene.

Der er ikke den store fordel i at have en grillstarter med indbygget gas i, bortset fra at du ikke skal ud og finde noget, der kan antænde kullene. Vi har fundet en grillstarter med gas til 399 kroner og så skal du ud og købe gasflasker ved siden af.

Elektrisk grillstarter

Endelig er der muligheden for en helt tredje type grillstarter, som er elektrisk.

Elektrisk Grillstarter

Her skal du ikke bruge et rør, for du lægger blot den elektriske grillstarter (som minder mest om en gammeldags dypkoger med en lang stang, der bliver varmet op) under dine kul i din grill.

Så tænder du og ganske hurtigt er der ild i dine kul. Vi har fundet en elektrisk grillstarter til kun 139 kroner hos intet mindre end en tøjbutik (der så også sælger andre varer), der hedder Ellos.

Hvad skal jeg vælge?

Vores anbefaling er at anskaffe sig en elektrisk grillstarter, dels fordi den er billigst, men også fordi den ikke kræver et ekstra rør, som skal renses og opbevares.

Ulemperne ved en elektrisk starter er selvfølgelig at du skal have adgang til noget strøm (og det er måske svært at finde på en strand), samt at du skal sørge for at dine børn absolut overhovedet ikke kan få fingrene i den.

Derudover er den smart, hurtig og sikker og frem for alt, så minimerer den risikoen for brandulykker betydeligt.

2 kommentarer til “Grillstarter – Sikkert og billigt”

Skriv en kommentar