Gyngestol til hjemmet – 8 varianter til total afslapning

Gyngestol - Wegner J16
Gyngestole er blevet populære igen, men det er ikke ligegydigt hvad man køber. På billedet ses model Wegner J16 til ca. 8.000 kroner.

En gyngestol er en dejlig måde at slappe af på, da den gyngende bevægelse er søvndyssende. Der er mange forskellige slags gyngestole, og den klassiske Wegner Gyngestol er meget anderledes end den nutidige Stingray Gyngestol.

Du kan læse med her, hvis du vil finde en gyngestol, der passer godt til dit hjem.

8 Spændende varianter

Her er 8 spændende varianter af gyngestole til total afslapning:

 • Wegner J16
 • IKEA Poäng
 • Sun fra Sinnerup
 • Eames Plastic Chair
 • Magis Arad Voido Gyngestol
 • Stingray
 • Trone Snow White Lux
 • Sway Gyngestol fra Trip Trap

Hver stol har sin egen charme, fordele og ulemper. Og så er nogle af dem heller ikke helt billige.

Wegner Gyngestolen J16 er både funktionel og evigt moderne

Wegner J16 gyngestol med skammel
Wegner J16 gyngestol med skammel

Wegner er en af Danmarks bedste møbeldesignere, og hans møbler er blevet fremstillet gennem årtier til stor glæde for mange generationer.

Wegner Gyngestolen er en klassiker både på grund af det smukke tidsløse design, og fordi den er utrolig behagelig at sidde i.

Sædet er det karakteristiske Wegner-sæde af pileflet, og stellet laves bl.a. i ubehandlet eg, sæbebehandlet eg og ubehandlet bøg.

Wegner Gyngestolen hører til blandt de dyreste gyngestole, men er alle pengene værd, da den vil se flot ud i dit hjem de næste mange årtier.

Du kan bl.a. købe Wegner J16 hos Livingshop for ca. 8.000 kr. inkl. levering.

IKEA Poäng Gyngestol til kun 700 kr.

Poäng stolen fra IKEA
Poäng stolen fra IKEA

IKEA sælger en udmærket gyngestol til kun 700 kr. alt efter hvilket betræk, du vil have på den.

Designet er meget klassisk og neutralt. Stellet er af formspændt egetræsfiner eller birketræsfiner og der er mange muligheder for at vælge betræk.

For 700 kr. kan du vælge mellem farverne sort, rød og natur, men du kan få flere andre slags betræk. For 1100 kr. kan du få et Korndal i beige, brun eller mørkegrå. Korndal betrækket har den fordel, at du kan tage det af og vaske det.

Du kan desværre ikke købe stolen online.

Sun fra Sinnerup har plads til flere

Et moderne behageligt design kendetegner Sun gyngestolene fra Sinnerup. Du kan vælge mellem to størrelser, der begge fås i skønne friske farver:

 • Sun med plads til én person koster ca. 2.000 kr.
 • Sun XL med plads til flere personer i farverne blå, lilla, rød, sort, græsgrøn til 3.000 kr.

Disse gyngestole er skønne at dele med dit barn eller én du holder af, og de moderne farver giver et skønt pift til stuen.

Sun XL gyngestole
Sun XL gyngestole – Smarte lounge stole fra Sinnerup.dk

Stolene kan desværre ikke købes online, men de er værd at køre efter. Sinnerup har butikker i Aarhus, Herning, Holstebro, Horsens, Kolding, Odense, Randers, Silkeborg og Viborg. Du kan finde adresser på din nærmeste butik på deres hjemmeside.

Eames RAR Gyngestol er en rigtig klassiker

Eames RAR Gyngestolen er en rigtig design klassiker inden for gyngestole.

Den er designet af designer-ægteparret Charles & Ray Eames, der i høj grad satte deres præg på design i det tyvende århundrede med mange futuristiske designs.

Eames RAR gyngestol
Den eksklusive Eames RAR gyngestol koster omkring 4.000 kr. Finder du den meget billigere så pas på da det kan være en kopi.

RAR Gyngestolen blev oprindeligt fremstillet i fiberglas i 1950, men fremstilles nu i plastic. Den fås i flere farver: blågrøn, orangerød, gråbrun, sennepsgul, sort, creme og hvid.

Der laves desværre kopier af Eames RAR Gyngestolen, og det kan være lidt svært, at se hvilke stole, der er kopier, og hvilke, der er den ægte vare.

Kig som udgangspunkt på prisen, der ligger omkring 4000 kr. – koster den kun 2000 kr. er det sandsynligvis en kopivare.

Magis Arad Voido Gyngestol med runde former i formstøbt plast

Magis er kendt for deres møbler i formstøbt plast, og arbejder sammen med nogen af de bedste designere for at fremstille møbler, der er helt unikke.

Ron Arad, den verdensberømte Israelske designer og arkitekt, har skabt Voido Gyngestolen.

Voido gyngestol
Voido gyngestolen koster fra ca. 4.000 kroner og op til ca. 12.000 kroner. En speciel og meget moderne stol.

Den har de dejligste bløde former, og er både en behagelig gyngestol og en smuk skulptur til hjemmet. Den kan bruges både indenfor og udenfor.

Den fås i en billigere og en dyrere udgave:

Stingray indbyder til behagelig afslapning

Stingray gyngestol
Stingray gyngestol af designer Thomas Pedersen

Stingray Gyngestolen er designet af Thomas Pedersen for Fredericia Design, og den har vundet mange internationale priser for sit spændende design.

Stellet er af stål, og sædet er af plastic- eller finerskal. Stingray ligner en stor rokke, der elegant svømmer igennem havet, og de bløde former indbyder til ren afslapning med en god bog eller foran fjernsynet.

Den fås i tre udgaver:

 • Formstøbt plastic til ca. 9.800 kr. inkl. levering.
 • Fuldpolstret i stof eller læder koster mellem 25.000 kr. og 48.000 kr. afhængig af materialevalg.

Trone Gyngestole til mødre og fædre med spædbørn

Trone Queen gyngestol
Trone Queen gyngestol fra Ammestol.dk

Har du et spædbarn, der lettest falder i søvn, når det bliver vugget, kan du spare mange kræfter med en gyngestol.

Trones gyngestole er lavet med henblik på ammende mødre, der sidder om natten og vugger barnet i søvn. Stolens bevægelser er både svævende og vuggende, så en jævn bevægelse luller babyen i søvn.

Trones gyngestole kommer i fire modeller: Princess, Lady, Queen og King. Alle stolene kommer med fodskammel.

Trone Queen Lux koster ca. 3.365 kr. inkl. levering.

Denne model er høj nok til, at også faren sidder behageligt, og stolens ryglæn kan indstilles, så det passer perfekt til brugeren.

Ryglænet kan også lægges langt tilbage, så du trygt kan småblunde mens babyen ammes.

Sway Gyngestolen fra Trip Trap kan bruges indenfor og udenfor

Sway gyngestol
Sway gyngestolen fra TripTrap

Et nyere dansk design fra Trip Trap er den flotte Sway Gyngestol, som har vundet boligmagasinets design award i 2012. Den er designet til udendørs brug, men kan også bruges indenfor.

Den er i teak træ med et sæde af remme.

Den koster ca. 9.000 kr. hos Triptrap.dk.

Behagelig afslapning i gyngestolen

De 8 gyngestole er meget forskellige, og skal du vælge med pengepungen er IKEAs Poäng Gyngestol det billigste valg til kun 700 kr.

Drømmer du derimod om et klassisk design er Wegner Gyngestolen et godt valg, da den vil se moderne ud de næste mange år.

Skal der være plads til flere i gyngestolen, er den store Sun XL fra Sinnerup det bedste valg, da den er stor nok til, at du kan have din bedre halvdel eller et par børn med.

De moderne designer gyngestole er både spændende og anderledes, og du vil nyde både Stingray og Voido Gyngestolen, der hver især er helt unikke.

Til børnefamilien er Trones Gyngestole et oplagt valg, da der er god plads til ammende mødre med babyer, og fædre med et par børn på skødet. Den er blød og behagelig, og sædet kan indstilles i flere højder, så du næsten kan ligge ned i den.

En kommentar til “Gyngestol til hjemmet – 8 varianter til total afslapning”

 1. Rigtig godt indlæg omkring gyngestole :-)Der er virkelig nogle flotte nogle i blandt 🙂 Har altid ønsket mig en gyngestol pga. min mormor havde en – men der er jo sket riiigtig meget udvikling indenfor design på disse

  //Malene

  Svar

Skriv en kommentar