Havebænke i træ – 6 flotte bænke du bør overveje

Havebænke i træEr der noget så dejligt som at sidde på en bænk i haven og nyde fuglekvidren, duften af græs og solens stråler mod ens ansigt?

Enhver have med bare en lille smule størrelse burde have en bænk hvor man kan sætte sig at slappe af. Koble hovedet fra og bare nyde haven, fuglene og naturen.

Her får du seks flotte havebænke i træ, som jeg har udvalgt og vil anbefale til din have.

Træbænken – praktisk og fin

De fleste danskere bruger træbænke i deres haver, og ofte har de også et bord til. Træbænke udmærker sig ved, at de er praktiske at sidde på og synes man, at de er lidt for hårde, så kan man komme en hynde på, så sidder man faktisk ganske behageligt.

Den klassiske hvide sommerbænk

Denne bænk, Kingsbury Havebænk, er fra Ide Møbler og er en klassisk hvid bænk i et flot og enkelt skandinavisk design. Den er svær at tidsbestemme, hvilket jeg synes er en del af charmen, og så er den elegant uden at være prangende. Den vil falde godt ind i både små og store haver.

Kingsbury havebænk

Træet er hårdttræ, den er hvidlakeret, og træet er FSC-certificeret, hvilket kort vil sige, at træet er blevet fremstillet under bæredygtige forhold. Bænken koster 1.199 kr.

Funky bananbænk

Træbænke kan fås i alle udskæringer og former, og det er denne funky bananbænk et godt bevis på.

Havebænk - træ - banan

Den er solid i materialet og med dens matte træ vil den passe godt ind i en have med masser af legesager og spræl, hvor børnene kan sidde på ”bananen” og drikke saftevand.

Bænken koster 1.499 kr. Du skal købe hynder eksternt, det kan du f.eks. gøre her.

Teaktræ er flot og elegant

En anden model er teaktræ modellen. Teaktræ er i de seneste år blomstret op igen efter et par år i glemslens afkrog, men der er god grund til at fejre, at teaktræet er tilbage, for materialet er både flot, og så er det nemmere at holde ved lige end mange andre træsorter.

Det skyldes, at der er meget naturlig olie i træet, derfor skal f.eks. en teaktræbænk ikke smøres med olie. Bemærk dog, at en teaktræbænk efterhånden kan få et hvidligt skær.

Hvis du ikke bryder dig om denne farve, så kan du vælge at oliere bænken. Har du gjort det en gang, så kræver det dog gentagne oliebehandlinger ligesom ved andet træ.

Bænk i teaktræJeg har fundet denne elegante teaktræsbænk, som jeg selv ville overveje til min egen have, hvis jeg skulle investere i en bænk. Dens fine enkelhed krydret med smagfulde detaljer, såsom mange riller på ryglænet sammen med dens brede sæde gør den både smuk og komfortabel. Bænken koster 3.205 kr.

En anden afgjort smuk mulighed i teaktræ er denne model, der har flotte udskæringer på ryglænet. Bemærk at træet er FSC-certificeret.

Flyt din maghoni bænk rundt som du vil

En anden lækker træsort er maghoni. Denne træsort har et luksuriøst fornemt skær over sig, og vil egne sig godt i frodige haver med mange blomster.

Jeg har fundet et sort maghoni bænk, der har den ekstra lille detalje, at den kan klappes sammen og derfor bæres rundt fra sted til sted. Den har rene linjer og kommer i en lille størrelse, hvilket gør den ideel til små haver eller en altan. Den koster 2.395 kr.

Bænk rundt om træerne

Der er ingen, der siger, at en bænk behøver at være lige, aflang og firkantet. Du kan også få rundbænke, der har den fordel, at de f.eks. kan plankes rundt om et træ – på den måde bruger du al plads i haven.

Den her model er unik med dens kanter og brede sæde. Den koster 2.400 kr. hos Søndergårdhegn hvis du skal have den sendt. Vil du afhente den selv kan du få den for 2.000 kr.

Rund træbænk

Vedligeholdelse og rengøring af træbænke

Træbænke skal vedligeholdes og er ikke altid lige modstandsdygtige overfor vind og vejr. Hvis du følger disse følgende tre trin, så kan de dog holde i mange år.

For det første har en træbænk brug for regelmæssig rengøring, hvilket du som regel kan klare med masser af vand og en børste. Sørg derefter for, at bænken tørrer ordentligt bagefter.

For det andet – hvis du vil have, at bænken holder sig virkelig fint – så kan du slibe den med sandpapir.

Som step tre skal du male eller oliere bænken, alt efter hvad der passer til bænkens design. Få olieprøver og malerprøver hos farvehandleren, så du ved, at det passer til din bænk.

Jeg har i det foregående valgt seks træbænke ud, som jeg synes passer godt til haven. Hvis du er til en enkel skandinavisk stil, så vil jeg foreslå den klassiske hvide sommerbænk.

Er du til noget mere ekstraordinært, så vil jeg anbefale dig en sort sammenklappelig maghoni-model, en rund-bænk eller en banan-formet model.

Er du til komfortabel elegance, som du ikke behøver at vedligeholde i samme grad som de andre træbænke, så vil jeg anbefale en teaktræsbænk.

TAGS: Billige havebænke i træ , Havebænke i Teaktræ , Vedligeholdelse af havebænk i træ

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

Kontakt brevkassen

Har du et problem eller spørgsmål omkring et emne indenfor hus og have, så kontakt vores brevkasse.

Skriv til brevkasse

7 Kommentarer på Havebænke i træ – 6 flotte bænke du bør overveje

 1. Zuzette Keldorff siger:

  Fin artikel. Jeg synes den flotteste og mest enkle er bænken på det første billede. Jeg kan bare ikke finde nogle data om den i artiklen. Kan I hjælpe? Hvad hedder de, hvor og hvem er den fra?

 2. Mikael siger:

  Hej Zuzette.

  Den pågældende bænk er desværre ikke en der bliver solgt. Den er designet og bygget af en privatperson. Men jeg er sikker på, at du vil kunne få en snedker til at lave en der ligner, hvis du viser ham billedet.

 3. Zuzette Keldorff siger:

  Tak, Mikael, jeg får vores snedker til at tømre en sammen. Tak for hjælpen.

 4. Hej, mange tak at du bruge vores BÆNK RUNDT, men vi har problemer med den pris som du oplyser. Prisen er kr. 2000,00 ved selvafhentning og 2400,00 hvis den skal sendes.
  Med venlig hilsen Gisela Dethlefsen
  Søndergård Alle 22, 6500 Vojens

 5. Mikael siger:

  Hej Gisela,

  Tak fordi du gjorde mig opmærksom på prisændringen. Det er nu opdateret.

 6. Werner Sander siger:

  Hej Mikael
  Vi har en Fioline teaktræs havebænk, som jeg har givet linolie for 2 år siden. Desværre er den derved blevet meget grim – sort/lys. Findes der andre metoder end at slibe den af?
  NB: jeg malede den en dag hvor min kone ikke var hjemme. Puha!!!!!

 7. Mikael siger:

  Hej Werner,

  Hvis du er heldig, så vil denne proces, som Idenyt beskriver, kunne hjælpe dig til ikke at skulle slibe.

  mvh
  Mikael