Havefliser 50×50 – Udvalg, priser og anlæg

Havefliser 50x50Når du selv vil lægge havefliser, skal du se dig godt for, for ellers kan du nemt komme til at betale for meget for dem.

I det følgende giver vi dig ikke bare et overblik over priser og udvalg, men vi gennemgår også, hvad du skal være opmærksom på, når du skal lægge fliserne.

Til sidst fortæller vi dig, hvor du kan få (næsten) gratis fliser og om det kan betale sig selv at lave dine egne fliser fra bunden af?

At lægge fliser godt og grundigt

Lad det være sagt med det samme, det kræver tålmodighed og grundighed at lægge sine egne fliser.

Til gengæld sparer du penge til en håndværker og har du en ferie foran dig, hvor du har tid til at gøre det ordentlig, så er det bare om at kaste sig ud i det.

Du skal dog være opmærksom på nogle vigtige ting. For det første underlaget under fliserne, som skal opbygges grundigt af forskellige materialer, før dine fliser ligger (og bliver liggende) stabilt.

Nederst skal du lægge sand eller grus. Det kaldes et bundsikringslag og det skal være mindst 15 cm. Ovenpå skal der være et såkaldt bærelag, som består af stabilt grus (altså grus, der ikke skrider eller glider) – her skal du regne med mindst 12 cm.

Øverst et afretningslag, som består af såkaldt læggegrus, på mellem 2 og 4 cm. Først derefter kan du lægge dine fliser.

Det vil sige, at mindst 30 cm under fliserne skal der lægges underlag, hvilket gør at der skal graves en hel del.

Når underlaget er i orden, skal du sørge for at fliserne ligger lige. Til det skal du bl.a. bruge afrettersnor og stolper, som du kan binde afrettersnoren op på.

3 tilbud på lægning af fliser

At købe billige fliser

Der er rigtig mange forhandlere af havefliser og vi har fundet en prisforskel på over 35 kroner pr kvadratmeter, hvilket bliver til mange penge, hvis du f.eks. skal anlægge en indkørsel.

Først skal du dog finde ud af, hvor tyk en flise, du har brug for. En tykkere flise kan holde til en større belastning, så har du en tung bil, du ofte kører ind og ud af din indkørsel, så skal du vælge en flise med en tykkelse på mindst 7 cm.

Til de fleste “almindelige” belægningsopgaver kan du dog sagtens bruge fliser med en tykkelse på 5 cm, hvilket er den tykkelse, vi sammenligner priser med i det følgende.

Når vi gennemsøger internettet for priser på havefliser, så støder vi som sagt på mange forskellige priser, ikke bare for selve fliserne, men i høj grad også for leveringen af dem.

Så selvom du har fundet et godt tilbud, så husk at tjekke leveringsomkostningerne og afgør om det måske kan betale sig at hente dem selv.

De fleste firmaer tager fra 600 kroner og opefter for at levere dine fliser. Prisen er afhængig af afstanden mellem din hjemadresse og firmaet.

Priseksempler på havefliser

Her følger en række forhandlere med priser og links. Alle priserne er angivet pr kvadratmeter og der går 4 fliser (50x50x5 cm) på 1 kvadratmeter.

Fog Værebro Trælast og Byggecenter – 132 kr.

DKFliser – 110 kr.

Betongaarden – 96 kr.

At “købe” brugte og gratis havefliser

Du kan gøre et rigtig godt kup, hvis du leder efter brugte havefliser på forskellige brugtmarkeder.

Du skal dog insistere på at se fliserne inden du kører væk med dem, for er de for slidte, så kan du ikke rense dem, så de bliver pæne.

Du kan komme ud for at skulle grave fliserne op selv, for det er dér en husejer kan spare tid og penge. Det er dog en fordel, for så er du sikker på, at fliserne er hele og rimelig pæne og endelig har du mulighed for at pakke dem ordentligt.

Du kan altså være heldig at komme hjem med en masse gratis fliser fra en husejer, der måske bare gerne vil have en anden belægningssten og derfor gerne vil af med en række havefliser, der ikke fejler noget.

Selvom det her tilbud sikkert ikke gælder mere, så sker det ofte, at havefliser gives væk, som i nedenstående eksempel fra Gul & Gratis.

Gratis havefliser

At lave sine egne fliser

Det kan sagtens lade sig gøre at lave sine egne fliser og har du hænderne skruet “rigtigt” på, så siger min lokale murer, at det ikke er så svært.

Til gengæld er det dyrt, ellers i hvert fald væsentligt dyrere end at købe fliser, der er produceret på en fabrik.

3 tilbud på lægning af fliser

Du skal regne med en kvadratmeterpris på omkring 400 kroner, men så kan du også kalde dine fliser fuldstændig unikke og hjemmelavede.

Skriv en kommentar