Havemøbelsæt i plast – Er det pengene værd?

Et godt havemøbelsæt gør det mere behageligt at være i haven. Havemøblerne bliver brugt til flere forskellige formål i løbet af dagen; udover at mange måltider nydes i haven omkring havebordet, bruges stolene hele dagen, når solen skinner.

Havemøbelsæt i plast
Der findes mange havemøbelsæt i plast – Her er det model Portland fra Bilka.dk udført i sort aintwood.

Havemøbler kan være en betydelig investering, og det kan være svært at vælge det rette materiale. Læs med, hvis du vil vide mere om fordele og ulemper ved havemøbler i plast, og om det er pengene værd, at købe et havemøbelsæt i plast.

Havemøbelsæt i plastic er ofte en billig løsning

En af de største fordele ved et havemøbelsæt i plast er, at du kan spare mange penge, da plast er et billigt materiale i forhold til træ og støbejern.

Jeg fandt et rundt bord med 4 stole til ca. 399 kr. fra Bilka.

Har du et stramt budget, vil dette sæt være et udmærket køb, da det opfylder det basale behov ved et havemøbelsæt: et bord at spise ved, og 4 stole at sidde i.

Der er stor variation inden for plast havemøbler

Plast havemøbler kan være meget forskellige, både af udseende og type af plastik. Udover det traditionelle look, laves havemøblerne ofte af følgende plastmaterialer:

 • Polywood – en type plast, der er designet, så det ligner træ
 • Polyruttan – en type plast, som flettes, så møblerne ligner kurvemøbler
 • Aintwood eller nonwood – ligesom polywood en type plast, der ligner træ

Møbler i disser typer plast har samme fordele som plast, selv om de ligner andre materialer. Hos Ide.dk kan du se havemøbelsættet Metis med et polyrattan bord og med stole og en sofa i polyrattan til ca. 3500 kr. inkl. levering.

Havebord og stole
Havebord, stole og sofa – Model Metis hos ide.dk

Nogle plasttyper er følsomme overfor temperaturudsving, da plasten bliver skrøbelig og lettere går i stykker.

På borde af det trælignende plast skal du passe på med at stille ting af glas, og meget varme fade og gryder uden bordskåner, da det kan skade materialet. Møblerne kan opbevares udenfor vinteren over, men det anbefales at dække dem til.

Havemøbelsæt i plast er lette at vedligeholde

Hvor træmøbler skal vedligeholdes medolie, er havemøbler i plast stort set vedligeholdelsesfri. Du kan let tørre dem over med en klud med sæbevand, hvis de er blevet beskidte.

Det er en god idé, at gøre dem rent med sæbevand, før de stilles indenfor om vinteren.

Kommer der svamp på møblerne, kan det fjernes med en blanding af blegemiddel og vand.

Plasticmøbler er lette at flytte rundt på

Solen bevæger sig hele dagen, og ændrer lyset i haven med sol og skygge forskellige steder på forskellige tidspunkter.

Om morgenen vil du måske helst spise morgenmaden i solen, hvorimod du foretrækker at spise frokost i skyggen, når det er varmest midt på dagen. Om aftenen skal bordet måske stå et helt tredje sted, hvor der er mest mulig aftensol.

Havemøbelsæt - Model Ally hos Coop.dk
Havemøbelsæt – Model Ally hos Coop.dk

Plastmøbler er rigtig praktiske, da de er så lette at flytte rundt på. I stedet for at være to mand om at flytte det tunge teaktræbord, kan du selv bære plastbordet, hvorhen det nu er smartest.

En havestol i plast kan også let flyttes rundt efter solen eller skyggen – alt efter hvad du foretrækker.

Der er dog én ulempe ved at nogle møbler i plast er så lette: blæser det rigtig meget, kan de blæses omkuld og flyve rundt i haven. Du kan overveje et lidt tungere havemøbelsæt evt. et nonwood eller polywood materiale med metalben.

Dette sæt til ca. 2850 kr. inkl. levering til kantstenen består af et firkantet bord af nonwood- lameller og magnesiumstel samt fire stabelbare stole.

Havemøbelsæt i plast kan være super trendy

Du tænker måske at et havemøbel sæt i plast er lidt kedeligt og gammeldags, men det behøves det ikke at være. Udover de mange flotte møbelsæt i plast til omkring 4-5000 kr., er der også flotte og trendy designermøbler i plast.

Den verdenskendte franske designer Philippe Starck har designet sættet med havebordet Dr. Na og havestolen Dr. No.

Eksklusivt havemøbelsæt fra Philippe Starck - Dr. Na og Dr. No sælges hos Designfields.dk
Eksklusivt havemøbelsæt fra Philippe Starck – Dr. Na og Dr. No sælges hos Designfields.dk

Bordet koster 3310 kr. inkl. levering, og stolene koster 1320 kr. inkl. levering pr. stk.

Dr No stolen er i farvet polykarbonat med aluminiumben, og Dr. Na’s bordplade er i techno polymer termoplast, med fod af formstøbt polypropylen og aluminium. De fås i mange farver, bl.a. lys gul, lys grøn, hvid, lys blå og varm grå. Stolene kan stables.

Miljøvenlige havemøbler i plast

Hvis du tænker meget på miljøet, så er havemøbler i plast en god løsning, da ingen træer skal fældes i den forbindelse.

Nogle havemøbler er endda lavet i genbrugsplast, som f.eks. de amerikanske Poly-Wood (TM), der er lavet af genbrugte mælkeflasker. Materialet er ekstremt resistent overfor fugtoptag, så det kan være ude i al slags vejr og er meget holdbart.

Møblerne kommer med 5 års garanti. Poly-Wood (TM) materialet er lige så tungt som almindeligt træ, så disse møbler vil være stabile i blæsevejr.

Poly-Wood (TM) har mange flotte møbler, du kan f.eks. købe et sæt med et rundt havebord med hul i midten til parasol og 4 behagelige stole.

Stolene koster 1850 kr. pr. stk. og bordet koster 2800 kr. I alt koster et sæt med 4 stole og et bord 10.480 kr. inkl. levering.

Fordele og ulemper ved havemøbelsæt i plast

Havemøbelsæt i plast er alle pengene værd, og som beskrevet i de foregående afsnit, er der en række store fordele, og kun enkelte ulemper ved at vælge dine havemøbler i plast:

Fordele:

 • Stort set vedligeholdelsesfri – skal blot vaskes med sæbevand
 • Havemøbler i plast vejer meget lidt, så de er lette at flytte rundt på
 • De kan tåle at stå udenfor om vinteren
 • Havemøbler i plast er generelt billigere end træ
 • Lette at stable
 • Plast havemøbler kan være både flotte og trendy
 • Det er ofte billigere end træ
 • Kan være overraskende miljøvenlige

Ulemper:

 • Kan skades af for store temperaturudsving
 • Går relativt let i stykker i forhold til træmøbler
 • Da havemøbler af plast er lette, kan de kastes omkring af stærk vind

Da fordelene langt overstiger ulemperne, er havemøbler af plast en god investering.

Det bedste er, at du kan vælge et havemøbelsæt inden for alle prisklasser og til enhver smag, om det så skal være det helt billige sæt fra Bilka, designersættet fra Phillipe Starck eller det miljørigtige Poly-Wood (TM).

En kommentar til “Havemøbelsæt i plast – Er det pengene værd?”

 1. Hej Karen.
  Vi har sommerhus ved Vestkysten nu på 28. år. Vi har haft mange forskellige havemøbler, men har lidt det problem, at så snart de består af eller er samlet med metal, så ruster de rigtig hurtigt og er lige til at smide væk. Det gælder også pulverlakeret aluminium. De mister lakeringen og bobler lystigt og er samlet med metal. Kunne de dog bare lære at bruge messingbeslag. Vi er endt med at søge rene robuste plastikmøbler. Har du et kvalificeret bud?
  Med venlig hilsen
  Jens Ussing-Jepsen

  Svar

Skriv en kommentar