Haven i juni – det skal du bruge tid på

Vi er kommet ind i den første sommermåned og det betyder tid til forskelligt havearbejde. I juni måned går det stærkt i haven, og der er derfor meget at gøre for at din have står flot til resten af sommeren. I denne artikel kan du læse om lidt af det, som du kan bruge tid på i haven i juni.

Plant nye sommerblomster

En af de bedste måder at bruge juni på, er ved at plante nye sommerblomster i haven, som du kan nyde resten af sommeren.

Du kan finde mange sommerblomster, hvis du tager til nærmeste plantecenter, og herefter skabe en fantastisk blomsteroase i din have.

Du kan lave en smuk staudehave med forskellige stauder. Stauder dækker over en lang række af forskellige planter og du kan både finde stauder som er gode til bunddække i haven og stauder med store flotte blomster i mange forskellige farver.

Du kan også gå i gang med at lave et rosenbed med forskellige roser. I juni begynder de første roser at blomstre og det er derfor her du skal slå til, hvis du gerne vil have nye roser i din have.

Tulipanløg - Værd at vide om køb, plantning og pleje af tulipaner

Vand og gød dine planter

I juni måned kan der godt komme mange dage uden regn. Derfor er det vigtig at være opmærksom på at vande dine planter løbende, så de ikke tørrer ud.

Det er især vigtigt at være opmærksom på dine nye planter, da de har ekstra brug for vandet. Det er vigtigt at vande løbende og ikke give for meget vand på en gang, da planterne dermed ikke kan nå at suge vandet og det derfor gå til spilde.

Du kan samtidig overveje at putte lidt gødning i vandet, for at give planterne et ekstra skub. Gød lidt ad gangen og sørg for at planterne får vand sammen med gødningen.

Især roserne er vigtige at gøde, for at de får flotte blomster i løbet af sommermånederne.

Klip hækken første gang

I løbet af juni, er det tid til at klippe hækken. Som udgangspunkt, er det bedst at klippe hækken før Sankt Hans, for at give din hæk de bedste betingelser for en god sommer.

Du kan vælge at klippe hækken flere gange eller nøjes med en enkelt gang. Det er lidt en smagssag, hvor længe du vil lade hækken gro, før du synes det er nødvendigt med en klipning og hvor meget tid du vil bruge på at holde hækken lige.

I løbet af juni, kan du samtidig begynde at beskære andre busker og træer. Buske der blomster i løbet af foråret, kan med fordel beskæres når de er afblomstret.

Få styr på terrassen

Når vi kommer til sommermånederne, gælder det om at bruge så meget tid som muligt udenfor. Her er en terrasse essentiel, for at du har et sted at sidde og slappe af i solen, så du kan få lidt d-vitamin nu solen er kommet frem igen.

Derfor er det i juni måned tid til at skabe en god terrasse, hvor du kan bruge mange timer resten af sommeren.

Når du skal i gang med at kigge på terrassen, er det først og fremmest vigtigt at tjekke om terrassen er i god stand. Hvis du har fliser kan du fx overveje få lavet en fliserensning, herunder fjernelse af flisepæst, så fliserne står skarpt til sommeren.

Når du har sikret at terrassen er i god stand, er det tid at finde nogle gode møbler. Det er både en god idé at have stole og borde, så du har mulighed for at sidde på terrassen med aftensmaden. Det er samtidig værd at overveje om du skal have en liggestol på terrassen, som du kan bruge til at ligge i solen, når de varme sommerdage kommer.

Plej græsplænen

For at få en flot have til sommeren, må du ikke glemme græsplænen. Når vi er kommet til sommermånederne, er det vigtigt at slå græsplænen jævnligt for at holde den pæn.

Det er samtidig en god idé at gå græsplænen efter med en mosrive, så du får det værste mos væk fra græsplænen og samtidig fjerner nogle af de ujævnheder der kommer med mos.

Hvis du synes din græsplæne trænger til lidt ekstra kan du overveje at gøde plænen, når der er udsigt til regn.

Det er oftest ikke nødvendigt at vande græsplænen, selvom de er mange tørre dage. Græsplænen kommer sig hurtigt igen, når der kommer et par regnbyger.

Skab en god legeplads til børnene

Hvis du har børn, er det vigtigt at tænke dem ind i haven, og sørge for at du skaber en have, hvor de får en fantastisk legeplads.

For at børnene kan bruge en masse tid udendørs i løbet af sommeren, er det vigtigt at de har en have der indbyder til leg. I løbet af juni bør du derfor overveje om du skal have nye legeredskaber til haven, som børnene kan få glæde af hele sommeren.

Du kan fx købe et klatrestativ, som børnene kan lege på i mange timer og dermed bruge en masse tid i haven.

TAGS:

Mit navn er Robert Johansen, og jeg er blogger hos husplushave.dk hvor jeg bidrager med forskellige artikler indenfor gør-det-selv og diverse hobby-emner. Jeg interesserer mig rigtig meget for havearbejde, og holder af at nørde med restauration af gamle møbler.

Kommentarer