Helena drivhus – stort vægdrivhus der kan bruges som udestue

Helena drivhus er et meget stort vægdrivhus, der fås helt op til knap 12 m2. Det kan let bruges som udestue, da der er så god plads. Med sine 1,87 m i sidehøje er der meget højt til loftet i hele drivhuset, og det er derfor også ideelt, hvis du vil have meget høje planter i dit drivhus.

Helena 8600 drivhus
Helena vægdrivhus har rigtig meget plads

Helena drivhuset fås i 3 størrelser mellem 8,6 m2 og 11,9 m2, og du skal derfor have relativt meget plads til rådighed, hvis du vælger det. Taget er en meget kraftig polycarbonat på 10 mm, der hjælper med at isolere drivhuset og holde en jævn temperatur. Siderne er i glas, så du kan kigge ud, hvis du bruger det som udestue.

LÆS OGSÅ: Udestue priseksempler

Hvem egner dette drivhus sig til?

vægdrivhus på mur
Et vægdrivhus har mange fordele

Vitavia Helena drivhuset fra OPJ egner sig til dig, som gerne vil have mest muligt højde i hele dit drivhus og udnytte de fordele som et vægdrivhus giver:

Et vægdrivhus har nogle helt specielle fordele, som gør det værd at overveje for alle, som skal have et nyt drivhus:

  • Du har brug for færre materialer til drivhuset, da den ene væg er erstattet af husets væg, og derfor er det er billigere drivhus for de samme kvadratmeter.
  • Det er meget lettere at nedkøle et vægdrivhus om sommeren, og lettere at opvarme det om vinteren, og derfor er det også billigere, hvis du f.eks. overvejer et opvarmet drivhus.
  • Muren hjælper med at regulere temperaturen i drivhuset. Den opvarmes om dagen, når solen skinner, og frigiver varmen, når temperaturen falder.
  • Et vægdrivhus har en god højde i hele drivhuset i modsætning til fritstående, der ofte har en meget lavere højde i siderne. Det er derfor let at få plads til rigtig mange høje planter.
  • Disse store vægdrivhuse kan let benyttes som opholdsrum, da bredden er 2,66 meter. Da de er så tæt på huset, vil du automatisk bruge det meget, da det kun er en kort tur. Du kan også placere det foran en havedør, så det føles endnu mere som en udestue.
  • Det tager mindre plads i din have, da det placeres så tæt på dit hus.

En enkel ulempe ved et vægdrivhus, er at der er mere skygge fra den mur, som drivhuset sidder fast på. Det anbefales altid at placere dit drivhus, så det får mest lys. Med et vægdrivhus, skal du om muligt placere det, så det får uhindret lysindfald fra øst og syd.

Alle Helena drivhusene har en bredde på 2,66 m, og alt efter modellen er det mellem 3,34 og 4,60 meter langt:

  • Helena 8600 har en længde på 3,34 m og et areal på 8,6 m2
  • Helena 10200 har en længde på 3,97 m og et areal på 10,2 m2
  • Helena 11900 har en længde på 4,60 m og et areal på 11,9 m2

De tre Helena modeller har alle en totalhøjde ved muren på 2,39 m og den forreste sidehøjde er 1,87 m. De fleste mennesker kan således gå ubesværet rundt i hele drivhuset, og du får samtidig plads til meget høje planter.  Du kan overveje mere eksotiske planter såsom kiwi og vinranker, der kræver meget plads især i højden,

Relevant lovgivning i forbindelse med opførelse af drivhuset

stregtegning af Helena drivhus
Helena vægdrivhus

Som udgangspunkt må småbygniger opføres uden anmeldelse til kommunen.

Du skal blot være opmærksom på at det samlede areal af dine småbygninger såsom garager, carporte, skure, legehuse og drivhuse ikke overstiger 20 m2 for rækkehuse og 35 m2 for fritstående huse. Gør de det, skal det anmeldes til kommunen. Og overstiger det samlede areal over 50 m2, skal der søges byggetilladelse.

Da Helena drivhusene har en totalhøjde på under 2,5 m, må du anføre dem tæt på skel.

Vælger du at tilkøbe den stålsokkel fra producenten, som passer til dit drivhus, bliver totalhøjden dog over 2,5 m, og så skal den del af drivhus, som er højere end 2,5 m være længere væk end 2,5 meter fra skel.

De fleste husforsikringer dækker også et hobbydrivhus ved storm- og brandskader. Ofte defineres et hobbydrivhus som at have et areal under 13 m2, men det er forskelligt ved de forskellige forsikringsselskaber, så spørg dem, før du køber drivhus. Et drivhus skal som regel stå på en støbt sokkel, før at forsikringen gælder.

Drivhusets materialer

dobbelt skydedør
Gode kraftige materialer i Helena drivhuset

Helena drivhus har et kraftigt 4  mm floatglas, hvor mange af de andre modeller fra Vitavia kun har 3 mm floatglas. Det er derfor meget mere holdbart og isolerende.

Det bruger 10 mm polycarbonat i taget, som også er meget kraftigt i forhold til at mange af de andre modeller bruger 6 mm polycarbonat. Dette kraftige polycarbonat tag hjælper med at isolere drivhuset, og mindske kondens og varmetab.

Helana har anodiserede umalede aluminiumsprofiler, og det er ikke muligt at få det i sort eller grønmalet.

De tre modeller fra Helena koster:

Disse priser er inklusiv levering og alle materialer.

Vinduer og døre i Helena drivhuset

skyde-doer
God kraftig dobbelt skydedør med lås

Alle tre Helena modeller leveres med en meget kraftig dobbelt skydedør, som kan placeres foran i drivhuset eller i gavlen.

Døren kan låses, hvilket er rigtig praktisk, hvis du vil opbevare værdifulde ting i drivhuset såsom dyre møbler.

Helena 8600 og Helena 10200 leveres med 2 tagvinduer, og Helena 11900 leveres med 3 tagvinduer.

Du kan købe ekstra tagvinduer for ca. 250 kr. pr. stk. Du skal også købe ekstra 4 mm polycarbonatplader, da de 10 mm polycarbonatplader, som følger med drivhuset er for kraftige. Det er let at skære i polycarbonat, så du kan let skære det til, så det passer til vinduet.

Du kan også købe jalousi-vinduer til ca. 400 kr. pr. stk., som kan installeres i bunden af drivhuset, for at skabe bedre ventilation. Da du skal skære i glasset, for at få plads til dem, er de dog lidt sværere at installere. Den gode dobbeltdør giver også god mulighed for ventilation.

Tilbehør til drivhuset Helena

tagvindue helena
Du kan købe automatiske vinduesåbnere

Det er en rigtig god idé at købe automatiske vinduesåbnere, der automatisk åbner vinduerne i drivhuset, når det bliver for varmt.

Det hjælper med at slippe kondensen og varmen ud af drivhuset, og få luften til at cirkulere.  koster koster ca. 250 kr. pr. stk. 

Du kan købe meget udstyr til dit drivhus fra OPJ, der passer til dit Vitavia Helena drivhus.

En petroleumsvarmer, der passer til et drivhus på 10-11 m2, koster ca. 700 kr. Den kan holde dit drivhus frostfrit hele året, så dine planter kan overvintre.

Det er også en god idé med opvarming, hvis du vil sidde ude i drivhuset i de koldere måneder.

Du får også både hylder, borde, termometre, hygrometer, skyggenet og skyggepasta fra OPJ, som alle er specielt designet til deres store kollektion af Vitavia drivhus.

Gør-det-selv eller tilkøb montage

samle et vitavia drivhus
Det tager tid at samle drivhuset

I skal være mindst to for at samle et Helena vægdrivhus, så I kan hjælpes om at sætte glasset i gummilisterne, og løfte taget op på drivhuset.

Før du går igang, skal du have bygget et godt fundament, og du skal være omhyggelig med at drivhuset kommer helt i vater, så det ikke bliver skævt. Du kan få en del tips og idéer i en diskussion på Havenyt.dk, som jeg har lagt et link til nederst i artiklen.

Det tager tid at samle stålskelettet, men det er som regel vinduerne som driller meget. Der er links til flere videoer på Youtube.com nederst i denne artikel, hvor du kan hente mange praktiske gode råd.

Du kan også tilkøbe montage til dit Helena drivhus. Det skal du blot gøre opmærksom på, når du bestiller drivhuset på internettet. Montage koster mellem 10.400 kr. og 15.000 kr. alt efter størrelse og om du bor øst eller vest for Storbælt.

Hvem bør købe et Helena drivhus?

agurkeplante
Du får masser af plads til planter i Helena drivhus

Vil du gerne have et drivhus med meget plads til relativt billige penge, så bør du købe et Helena drivhus.

Et vægdrivhus giver rigtig meget plads for pengene i forhold til et fritstående drivhus.

Helena vægdrivhuset også et godt valg, hvis du vil opvarme dit drivhus hele året . Takket være det tykke polycarbonattag, og at det deler væg med dit hus, er det lettere at opvarme end et fritstående, og det holder bedre på varmen.

Med et opvarmet drivhus har du bedre forudsætninger for at holde liv i de mere eksotiske planter såsom figen, fersken, vin, kiwi og bananpalmer.

Du får også rigtig meget plads til de gode og traditionelle drivhus-planter, som giver et godt udbytte såsom tomatplanter, agurker, peberfrugt, salat, blomkål, basilikum, agurk og peberfrugt

Du bør også vælge et Helena drivhus, hvis du drømmer om en lille udestue, hvor du er omgivet af planter. Det har en rigtig dejlig bredde, så der er plads til en del møbler. Du kan placere det foran din havedør, hvis du gerne vil have rigtig let adgang.

Links

Links til Bygningsreglementet på Energistyrelsens hjemmeside om småbygninger:

  • Småbygninger der skal anmeldes her

Skriv en kommentar