Herregårdssten – Billige gråmix og rødmix sten

Vi har fundet de bedste tilbud til dig, hvad enten du er på udkig efter herregårdssten i gråmix eller rødmix og vi har også et andet forslag til, hvor du kan få billige herregårdssten.

Derudover får du en række råd omkring de øvrige udgifter f.eks. i forbindelse med anlæggelse af en ny terrasse.

Herregårdssten

Herregårdssten – den alsidige sten

Herregårdsstenen er en meget brugt sten til både terrasser og indkørsler. De mest almindelige farver er grå og rød.

Herregårdssten er også kendt som Holmegårdssten og den er en såkaldt belægningssten.

Herregårdsstenen fås i forskellige størrelser og ikke mindst forskellige tykkelser. Det sidste er vigtigt, hvis du vil bruge dem i din indkørsel, for så skal de være minimum 6 cm i tykkelsen, ellers kan du risikere kørespor (når du kører ind med din bil, vil stenene synke lidt) og andre ujævnheder.

Få 3 uforpligtende tilbud

Herregårdssten gør det ikke alene

Skal du i gang med at lægge sten til en indkørsel eller en terrasse, så kan du ikke nøjes med sten alene.

Udover en vis portion håndværksmæssig snilde og indsigt, så skal du f.eks. også bruge afretningssand, snor, vaterpas og noget til at stampe stenene på plads med (her kan lejes en stamper eller man kan bruge en manuel stamper).

Herhjemme har vi har netop fået lagt sten på vores grund og det er ikke noget nemt arbejde for en menigmand. Derfor er det måske også en god idé at alliere sig med naboen eller et par venner.

Kort sagt er der relativt mange udgifter forbundet med at lægge sten, så selvom du finder nogle billige sten, så skal du huske at medregne de andre udgifter. Du kan finde forskellige gør-det-selv vejledninger her.

Herregårdssten i gråmix – spar 20 %

Herregårdssten - grå eller gråmixDu kan købe herregårdssten overalt. Fra byggemarkeder til engrosfirmaer. Generelt ligger priserne på omkring 120 kroner per kvadratmeter, og så er der næsten altid et krav om, at du skal købe mere end 55 kvadratmeter.

Vi har fundet det bedste tilbud, nemlig en kvadratmeterpris på kun 92 kroner. Da der er 34 sten per kvadratmeter, svarer det til en stykpris på lidt under 3 kroner!

Der er tale om Herregårdssten i gråmix i tykkelsen 6 cm (hvilket jo er rigeligt til en indkørsel) og i standardstørrelsen 14 x 21 cm.

Hertil skal du lægge levering på 600 kroner, samt “leje” af paller, som stenene bliver leveret på.

Leje af 1 palle (der rummer ca. 10 kvadratmeter) er omkring 40 kroner. Hvis du bestiller over 55 kvadratmeter (det er der ingen krav om), kan du spare transporten, så det kan betale sig at slå sig sammen med en anden, hvis du ikke kan bruge alle 55 kvadratmeter selv. Du finder tilbuddet her.

Herregårdssten i rødmix – spar op til 40 %

Herregårdssten - rød eller rødmixHvor en herregårdssten i gråmix kan bruges næsten overalt og til alle farver, så skal du være lidt mere opmærksom, hvis du vælger herregårdssten i rødmix.

De er, som navnet antyder, i røde farver og det kan virke voldsomt nogen steder – få eventuelt fat på et par enkelte sten og se, hvordan de ser ud ved siden af dit hus.

Prisen på herregårdssten i rødmix ligger helt oppe omkring 150 kroner per kvadratmeter og her skal du også ofte bestille et minimumsantal på over 55 kvadratmeter.

Igen har vi gennemgået en masse priser og har fundet en kvadratmeterpris på lige over 100 kroner, svarende til 3 kroner per sten. Også her er der fri levering, hvis du bestiller over 55 kvadratmeter, ellers koster det 600 kroner at få afleveret stenene ved din kantsten. Du finder det gode tilbud her.

Prisen for brugte herregårdssten

Et andet forslag (og en hel anden pris) til køb af dine herregårdssten finder vi på det store brugt marked, der er i Danmark.

Vi har fundet 50 kvadratmeter herregårdssten til kun 2.000 kroner, hvilket svarer til en stykpris på 85 øre.

De skal selvfølgelig rengøres, men du sparer også masser af penge. Hvis vi sammenligner med det ovenstående tilbud på herregårdssten i gråmix, så vil 50 kvadratmeter nye sten koste omkring 4.600 kroner. Altså sparer du over 50 %.

Vi kan selvfølgelig ikke garantere at dette tilbud stadig er gældende, men så er der sikkert kommet nogle andre gode tilbud. Tjek dem her.

Få 3 uforpligtende tilbud

TAGS: Billige herregårdssten , Grå herregårdssten , Røde herregårdssten

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

4 Kommentarer på Herregårdssten – Billige gråmix og rødmix sten

 1. Hanne Sauer siger:

  Jeg står og skal bruge en kansten til at dække en kant på min nye terrasse. Den er lagt i Bondegårdsten.jeg har fået lavet et trin der har terrassens bredde og er lavet af den samme sten, MEN er 50x14x21ca. Kan du hjælpe mig med at finde fem til hvad den hedder,hvad den koster og hvor den kan fås. Jeg skal bare bruge 10-12 stk
  Med venlig hilsen
  Hanne

 2. Mikael siger:

  Hej Hanne,

  På denne liste finder du alle bondegårdssten:

  http://www.gbvf.dk/pictures_org/side6og7bondegaardssten.pdf

  Umiddelbart er der dog ikke nogen sten der er så store som det du anfører, så er du sikker på, at det er bondegårdssten du har?

  Alternativt kan du prøve at ringe til Grindsted Betonvarefabrik på tlf: 75 32 06 88. Det er dem der producerer bondegårdsstenene, så de ved sikkert om den store størrelse eksisterer og hvad den evt. hedder.

 3. Kristian Jervad siger:

  Hej.
  Jeg står og skal bruge ca. 40 stk. Herregårdssten i rødmix, hvor kan jeg billigst finde sådan nogle?
  De må gerne være brugt, da de bare skal bruges til en ekstra p-plads i vores indkørsel.

 4. Mikael siger:

  Hej Kristian,

  Jeg ville helt klart anbefale at lede på den blå avis. Det er ikke sikkert at der er nogen lige nu, men kan du vente, så skal de nok komme.

  Alternativt kan du se en stor liste over virksomheder der sælger herregårdssten i denne artikel:

  Klik her