Himmelseng – Romantisk seng til soveværelset

HimmelsengHar du altid haft en prinsessedrøm om en himmelseng til soveværelset, men ved du ikke lige, hvor du køber en, så giver vi dig her et overblik.

Det er svært at finde himmelsenge online, da det er lidt af et niche-møbel. Der er dog ingen grund til at give op af den grund – du skal bare lede lidt længere. Her hjælper vi dig lidt på vej med nogle online-forslag til, hvor du kan finde himmelsenge på nettet.

Den elegante, pebrede model

Hvid himmelsengDu kan f.eks. prøve hos firmaet Senge & Madrasser (sengeogmadrasser.dk), som har over 35 års erfaring med at sælge senge og generelt har et bredt udvalg indenfor kvalitetssenge – dog i den dyre ende.

Her kan du finde en himmelseng i absolut topklasse. Sengen er udskåret i indonesisk mahogni og malet hvid. Den har smukke, snoede stolper og små spir på toppen.

Sengen er elegant, og den koster også derefter. 11.997 kr. skal du slippe. Du kan selv købe gardiner som tilbehør.

Sengens madras-mål er 180×200. Hvis du foretrækker to madrasser, så er målene 90x200x2.

Firmaet sælger f.eks. en koldskums-madras til 995 kr. Du kan kontakte Senge & Madrasser per telefon, hvis du vil have gode råd om den eller andre senge. Firmaets telefonnummer er: 54 61 12 50.

Denne himmelseng signalerer romantik og luksus – den vil klæde et soveværelse, der gerne skal være lidt ud over det sædvanlige.

Med dens romantiske udskæringer og snoede stolper bliver der kælet for detaljen, og bliver du ejeren af denne seng, vil du også fremstå som en person, der går op i stilfulde detaljer og ikke efterlader indretningen til tilfældighederne.

I hvid er himmelsengen let i udtrykket, og den vil passe godt til enkle, lyse soveværelser.

Kommer også i mørk model

Himmelseng - mahogniTil 11.495 kr. finder du den samme model fremstillet i mørk mahogni med hvide off-white gardiner.

Det mørke træ og de hvide gardiner spiller flot sammen. Himmelsengen kommer med et udskåret sengegærde, og der er både udskæring på bund og sengestolper.

Gardinet følger med i denne udgave, men du skal selv købe madras. Du kan finde den hos Dansk Restlager

Den mørkere udgave har et mere kraftfuldt og bastant udtryk og vil f.eks. passe godt ind i et soveværelse, hvor sengen kan få plads på begge sider, så den kan få fokus – for det fortjener den elegante seng virkelig.

En vinrød farve på væggen vil stå godt med til denne mørke seng.

IKEA – enkel og billig

Billig himmelsengEr du efter en billigere himmelseng og mere enkel, så kan IKEA være værd at kigge nærmere på, da de har forskellige slags senge – også himmelsenge.

F.eks. har IKEA himmelsengen Edland til salg, der koster 2.699 kr. Den findes i massiv birk – træet er dog malet hvidt. Himmelsengen tæller kun selve stellet – du skal købe madras, sengetøj osv. separat.

Hvis du gerne vil have en madras til, så kan du f.eks. erhverve dig en Pixbo Håvet til 1.600 kr., som du se her.

For himmelseng og denne madras bliver den samlede pris altså på 4.299 kr.

Dette er meget enkel himmelseng, som ikke er så romantisk som de andre eksempler i denne artikel, men med de klare linjer signalerer den et minimalistisk tidløst design, der kan passe ind i et hvilket som helst soveværelse.

Sengen har også den fordel, at hvis den ene part er til en romantisk stil, mens den anden part er til en mere enkel, neutral stil, så kan Edland være et godt kompromis, fordi den er en himmelseng og dermed romantisk, men samtidig er enkel, og derfor ikke springer alt for meget i øjnene.

Landlig himmelseng

Brugte himmelsenge til gode priser

De fleste online-butikker har dog ikke et så stort udvalg, når det kommer til himmelsenge. Til gengæld er der flere tilbud, hvis du gerne vil købe en brugt.

I Den Blå Avis kan du i skrivende stund f.eks. finde en himmelseng i fyrretræ importeret fra Bali, en rød-malet himmelseng med guld-rander eller himmelsenge i sortlakeret træ.

Priserne svinger fra 500-15.000 kr. Svinger de sig op på 15.000 kr. er de dog ofte antikke – generelt kan du finde dem for omkring 1.000 kr. Du kan kaste et blik på de modeller der er til salg lige nu ved at klikke her.

Fordelen ved en brugt himmelseng

Fordelen ved at købe dem brugt er naturligvis, at der kan være penge at spare. Selvom du køber dem brugt, så er de ofte i så fin stand, at de er svære at skelne fra helt nye himmelsenge.

Bagsiden er dog, at du kun kan se et billede af sengen, hvilket betyder, at du skal helt ud til udbyder for at se den ved selvsyn – derved ryger der benzinpenge oveni.

Hvis du gerne vil købe den, så står du også selv for fragten tilbage. Er det en stor himmelseng kan du være nødt til at leje en varevogn.

Køber du en helt ny himmelseng online er du dog også i den situation, at du kun ser den på et billede, og at den kan se anderledes ud i virkeligheden, end du havde forestillet dig.

Romantisk himmelseng

Her bliver du også nødt til at køre ud til butikken, hvis du vil se den fysisk, før du køber den – og altså medregne ekstra penge på benzin.

Skal du ud og have en himmelseng findes de i alle prisklasser fra omkring 4.000 kr. som nye og fra 500 kr. for en brugt.

Du skal dog være opmærksom på, at udvalget ikke er stort online, så vil du have flest mulige modeller at vælge imellem, så tag et kig i Den Blå Avis eller andre steder hvor der sælges ting brugt.

TAGS: Billig himmelseng , Brugt himmelseng , Himmelseng tilbud

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

4 Kommentarer på Himmelseng – Romantisk seng til soveværelset

 1. Kirstine siger:

  Hvor stammer det aller øverste billede med “myggenetsdraperingen” fra? Jeg er interesseret i en sådan løsning…

 2. Mikael siger:

  Hej Kristine,

  Det første himmelseng billede (og flere af de andre) er det man kalder “stock photos”. Så de er desværre ikke fra noget bestemt sted. Ofte vil der være tale om amerikanske møbelbutikker, men andre gange kan man også risikere, at det er speciallavede møbler.

  Himmelsenge er desværre ikke noget der bliver brugt ret meget i Danmark.

 3. Maria siger:

  Hej,

  Du har helt ret, det er godt nok svært at finde den rigtige himmelseng i DK. Hvor er de to nederste himmelsenge fra?

  Mvh. Maria

 4. Mikael siger:

  Hej Maria,

  Som jeg også måtte skrive til Kirstine herover, så er der tale om StockPhotos. Derfor ved jeg desværre ikke hvor de kommer fra. Som sagt er der nok tale om møbler fra amerikanske specialbutikker.

  Søger du på engelsk, så kaldes de Poster Bed. Måske du kan være heldig at finde noget du kan lide (og nogen som sælger dem) her.