Højtryksrenser – Tilbud og test af Nilfisk Alto

Højtryksrenser - Nilfisk Alto

Hvis du leder efter en Nilfisk Alto højtryksrenser, så kan du få et overblik over priserne og ikke mindst udbuddet af modeller og udstyr i denne artikel.

For det er bestemt ikke nemt at overskue, hvad du skal vælge, når det kommer til en højtryksrenser fra Nilfisk Alto – eller en højtryksrenser i det hele taget.

Kvaliteten på en Nilfisk Alto højtryksrenser

Når du køber en Nilfisk Alto højtryksrenser, så er der ingen tvivl om, at du har at gøre med en god kvalitet. I hvert fald hvis man skal tro de tests, der er blevet lavet omkring højtryksrensere.

I én test er Nilfisk Alto placeret som det bedste køb og i en anden test er højtryksrenseren fra Nilfisk nummer 2 blandt 6 højtryksrensere.

Du kan læse dem  her (Vil du læse dem i en god kvalitet, så skal du melde dig som abonnent på bladet eller blot købe adgang til artiklerne.).

En samtale i det lokale byggemarked overbeviser os om, at køb af en højtryksrenser fra Nilfisk Alto er et godt køb. Som havecenter eksperten sagde: “Den er ligeså stabil og effektiv som de gamle Nilfisk-støvsugere – og så er den tjekket”.

Han er selvfølgelig sælger, men alligevel.

Mulighederne med en højtryksrenser fra Nilfisk Alto

Basalt sprøjter en højtryksrenser vand ud gennem en dyse med et højt tryk og det gør maskinen yderst effektiv som rengøringsmaskine til udendørsarealer.

Man kan simpelthen sprøjte skidtet væk med almindeligt vand, i stedet for at skulle kaste sig over kemikalier og knofedt. Den gør med andre ord arbejdet hurtigere og uden at du får sved på panden. Samtidig skåner den miljøet.

Ydermere kan du bruge din højtryksrenser til et væld af andre ting, der dog alle ligger indenfor, hvad man kunne kalde rengøringsfeltet.

Du kan vaske bil (inklusive undervogn og motor), rense din kloak eller dit afløb og sågar komme helt ind i hjørnerne af dit hegn i haven med en såkaldt Garden Brush.

Muligheder er der nok af og det kan friste at købe alt det udstyr, man kan få, men et godt råd herfra er at vente (med mindre det følger med i startpakken) og se, hvad du får brug for.

For en højtryksrenser kan altså rigtig meget i sig selv.

Nilfisk Alto højtryksrensere

Modeller, ligheder og forskelle

Ifølge producentens hjemmeside, så markedsføres der hele 12 forskellige modeller indenfor Nilfisk Alto højtryksrensere. De er delt op i tre serier, der hedder Compact, Excellent og Pro.

I princippet er det den samme højtryksrenser, der er tale om i alle tre serier, men det er størrelsen, der er forskel på og ikke mindst vandtrykket. Den mindste model sprøjter vand ud med noget, der hedder 100 bar, mens den største har et tryk på 160 bar.

Så skulle man måske tro, at et højt vandtryk er mere effektivt og kan klare opgaverne hurtigere, men det er langt fra tilfældet.

I en artikel, vi har fundet på nettet, så handler det nemlig slet ikke om vandtrykket, men om den dyse, vandet kommer ud af. Det lyder lidt indviklet, men jo mere præcis vandstrålen rammer det sted, som den skal, jo bedre.

Alle Nilfisk Alto højtryksrensere har effektive dyser og derfor behøver du altså ikke at bekymre dig om vandtrykket.

Vær opmærksom på disse 3 ting

Du skal vide følgende tre ting, inden du investerer i en højtryksrenser:

  • Tjek altid, hvad der følger med det tilbud, som du vælger! Vi er faldet over flere tilbud, der ikke alene inkluderer selve højtryksrenseren, men f.eks. også en terrassevasker. Det er jo penge, der er sparet, hvis du får noget ekstraudstyr med.
  • Husk, at hvis du vælger en højtryksrenser på 150 bar eller derover, så skal den have stærkstrøm og du kan altså ikke bare sætte den i en almindelig stikkontakt. Det er simpelthen fordi de maskiner er tiltænkt håndværkere, der oftest bevæger sig rundt på byggepladser, hvor der næsten altid er stærkstrøm.
  • Pas på med at bruge din højtryksrenser, hvis du lige har fået lagt sten på terrassen eller i indkørslen. Min lokale flisemand gjorde mig opmærksom på, at man kan ødelægge det øverste lag af sådanne sten, hvis man bruger en højtryksrenser og det giver efterfølgende mosdannelse på stenene.

Priserne på højtryksrensere fra Nilfisk Alto

Så nåede vi til det område, der hele tiden ændrer sig. Der er forskellige tilbud på forskellige tidspunkter af året og måske har dit lokale byggemarked et ganske særligt tilbud netop nu.

Under alle omstændigheder har vi fundet en række priser på de forskellige modeller, som du kan bruge som fingerpeg. Som du kan se i nedenstående skema, skal du faktisk ikke betale mere end 478,- kroner for en højtryksrenser fra Nilfisk Alto.

Højtryksrensere - Nilfisk Compact Serien

Vores anbefaling

Køb den billigste model og sørg for at få så meget udstyr med som muligt. Den billigste model er rigeligt til den almindelige husejer.

Køb IKKE en brugt, da du ikke kan se om det indvendige er slidt, selvom maskinen ser pæn ud udenpå.

Skriv en kommentar