Hold konfirmation i haven

Har du et barn, som skal konfirmeres? Konfirmationssæsonen er på vej, og hvis du ikke allerede nu har booket et selskabslokale, så er det helt sikkert for sent.

Men fortvivl ikke, den bedste fest holdes i haven. Og vi guider dig til, hvordan du holder den bedste konfirmation lige ude i baghaven.

Mange mennesker trækker på næsen, når man nævner, at en konfirmation skal afholdes i haven.

Dog er der ingen grund til dette, da nogen af de bedste konfirmationer ofte holdes her.

Der er dog nogen ting, som man skal have styr på, inden man kaster sig ud i selv at stå for afholdelsen af en konfirmation.

Forberedelser

Hold konfirmation i havenUanset hvor du holder en konfirmation, så kræver det meget forberedelse. Alle invitationer skal sendes ud, tøjet skal vælges og talen skal arbejdes på.

Dog er der flere ting man skal have styr på.

Maden

En af de vigtigste ting, som man skal have styr på er maden. Har I besluttet jer for at lave maden selv, så husk på, at det er et kæmpe arbejde, og det kræver meget tid.

Et alternativ er at bestille mad udefra. På den måde skal I ikke stresse over at skulle lave al maden selv.

Catering kan være en rigtig god idé for jer, som vælger at holde konfirmationen i haven.

Det skyldes, at ved at holde konfirmationen i haven, skal man have styr på en masse andre ting.

Vejret

Det de fleste frygter ved at holde en konfirmation i haven er vejret. Bliver det godt vejr eller kommer det til at stå ned i stænger?

Der er ingen garanti i Danmark, så hellere være på den sikre side. Selvom konfirmationen måske først skal afholdes i maj, så sørg for at reservere et stort fest telt.

Når I nærmere jer datoen, kan I kigge på vejrudsigten og derefter tage stilling til om I tør at stole på denne. Hvis der bliver lovet fuld sol i dagene før og efter, kan I nok godt afbestille festteltet.

Pynten

Det er de færreste, som ligger inde med stole og borde nok til en hel konfirmation.

Det er derfor en god idé at booke stole og borde i god tid. Skal bordene være runde eller aflange – det er en af de mange beslutninger, som I skal gøre jer.

En anden beslutning I skal tage er, hvilket farvetema I ønsker at køre med. Skal det være et klassisk tema i lyserød eller lyseblå?

Eller ønsker I at vælge mere vovede farver, såsom gul eller grøn. Det vigtigste er blot, at I kører med et gennemgående tema, og pynten matcher disse.

Så kører I med et gult tema, så køb blomster i gule nuancer og servietter som matcher. Nogle gange kan det være svært at finde inspiration til boligindretning, så sørg for at bestemme jer i god tid.

Tøjet

En af de vigtigste ting, ifølge konfirmanden selv, er helt sikkert tøjet. Når man skal ud at finde tøj til sin konfirmation er det vigtigt, at man overvejer sit tøj.

Først og fremmest er det vigtigt, at man vælger noget tøj, som er komfortabelt at have på. Det nytter ikke, at man vælger tårnhøje stiletter, som man ikke kan gå i i mere end 40 minutter.

Så vælg især fodtøj, som er komfortabelt. Man skal trods alt have det på hele dagen. Dertil kan man med fordel købe tøj, som man kan bruge på andre tidspunkter end sin konfirmation.

De fleste drenge vælger et par bukser og en blazer, og det kan man altid bruge. Det er sværere med pigernes tøj.

Det er ikke altid lige, at man kan tage en stor hvid kjole på – så hvad med at købe en fin buksedragt i stedet?

På den måde kan man genbruge tøjet efter, og man spilder derfor ikke penge på tøj, som man kun har på én enkelt gang.

Få hjælp

Det kan være meget stressende at skulle holde en konfirmation. Man kan derfor med fordel få en familieven til at hjælpe dig med at holde styr på det hele.

Din familieven vil med garanti hjælpe dig uden tøven, men husk at vise din taknemmelighed.

Efter konfirmationen så sørg for at sende blomster med Bloomit, således personen føler sig værdsat.

Det sikrer ligeledes, at personen med sikkerhed vil hjælpe dig i fremtiden, hvis du får brug for dette.

TAGS:

Mit navn er Robert Johansen, og jeg er blogger hos husplushave.dk hvor jeg bidrager med forskellige artikler indenfor gør-det-selv og diverse hobby-emner. Jeg interesserer mig rigtig meget for havearbejde, og holder af at nørde med restauration af gamle møbler.

Kommentarer