Høreværn med radio test – de 3 bedste

De fleste mennesker er desværre for dårlige til at passe på deres hørelse, men med et ordentligt høreværn med indbygget radio eller bluetooth bliver det både praktisk og behageligt.

Vi har fundet fire forskellige høreværn, der er forskellig i pris, men som alle sammen beskytter din dyrebare hørelse.

Dit følsomme øre

Det menneskelige øre er mere skrøbeligt end man tror.

Man deler lydpåvirkning op i tre forskellige områder, et sikkert område, der dækker samtaler, almindelig trafikstøj og lyden fra en hårtørrer – dernæst kommer der et risikofyldt område, hvor en græsslåmaskine og et musik-øvelokale er med – og sidst det skadelige område, som er over vores smertegrænse og som f.eks. er en jetmotor.

De fleste af os bevæger os i alle disse miljøer fra tid til anden og det kan vi også sagtens tåle i kortere perioder, men f.eks. skal du ikke arbejde med en motorsav mere end fire minutter (uden høreværn), før dine ører tager skade.

På et diskotek (hvor der spilles højt og du står tæt ved højtalerne) skal du ikke være mere end to minutter, før det går ud over din hørelse.

Derfor er det ikke bare praktisk, men meget vigtigt at benytte sig af et høreværn, når du arbejder med støjende maskiner og på mange arbejdspladser er det også påkrævet – selvom det faktisk ikke er et krav på en diskotek, men det er en anden historie.

De bedste høreværn med radio

Der gennemføres ikke mange test af lige netop høreværn, men hobbybladet Gør Det Selv har gennemført en grundig test, hvor de har haft 6 forskellige høreværn i hænderne.

Af dem kan vi præsenterer test-vinderen og det bedste køb til prisen. Derudover har vi fundet en billig model og sidst, men ikke mindst fortæller vi dig om et høreværn, der bliver tilpasset individuelt til netop dine ører.

Høreværn med radio og bluetooth

Nogle vil foretrække et høreværn med radio og andre vil hellere have et høreværn med bluetooth, hvor man kan streame musik. Herunder har vi beskrevet et par effektive og prisvenlige høreværn, hvor du får mest for dine penge.

1. Peltor WorkTunes™ Pro høreværn m/FM radio

Dette er et elektronisk høreværn med FM/AM radio, hvor det er muligt at lagre 5 stationer. Høreværnet bruger 2 AA batterier og har en dæmpningsværdi på SNR 32 dB.

Kvaliteten er uovertruffen til prisen.

Fundet billigst hos Billig-arbejdstøj.dk til 729 kr. inkl. batterier.

2. ISOTunes Link høreværn med Bluetooth

Dette elektroniske høreværn er med Bluetooth, så du kan streame musik. Det har op til 14 timers musikafspilning og skal herefter oplades med USB.

Du har mulighed for at koble to telefoner til høreværnet, og det giver en ren lyd ved telefonsamtaler.

Dæmpningsværdien er på SNR 30 dB.

Fundet billigst hos Billig-arbejdstøj.dk til 679 kr. inkl. batterier.

Høreværn med dab radio

Med dab i dine høreværn, så får du adgang til mange radiokanaler og du er fremtidssikret, da regering overvejer at lukke for FM-signalet. Det er endnu ikke besluttet hvornår det skal lukkes.

I 2018 ønskede regering af lukke for FM signalerne senest i løbet af 2021, men det er sidenhen blevet udskudt, da man mødte meget stor modstand fra mange brancher.

Alene af denne grund giver det rigtig god mening af købe høreværn med dab+ radio.

Peltor Høreværn med DAB+ radio hrxd7a-01

Peltor er førende indenfor høreværn og står derfor naturligvis også bag et af markedets bedste høreværn med dab.

Høreværnene er robuste og det samme gælder elektronikken, som ikke er til at slå ihjel. Desuden er de utrolig behagelig og derfor velegnede til lange arbejdsdage i støjende miljøer.

Fundet billigst hos Globaltools.dk til 1210 kr.

Det individuelle, tilpassede høreværn

Høreværn er forskellige i pasform og styrke og derfor er det ikke sikkert, at du har den optimale komfort ved en bestemt model, selvom din nabo har.

Du skal – som med alt andet udstyr i øvrigt – selvfølgelig prøve dig frem, men du kan også vælge at benytte dig af chancen for at få lavet et par høreværn, der passer lige netop dig og lige netop dækker dine behov for lyddæmpning.

Siemens laver – blandt meget andet – sådanne individuelle høreværn, der baserer sig på deres mangeårige erfaring med høreapparater.

Via en forhandler bliver der taget mål til dine høreværn, der er udformet som et lille rør, der stikkes ind i dit øre. Der sættes specielle filtre i, som passer til dit arbejde og du kan næsten ikke mærke, at du har dem på.

Hvad så med radioen? Den må du selv sørge for, men da dette høreværn er så småt og sidder inde i dit øre, så er der masser af plads til et par lette høretelefoner udenpå.

Til sidst skal vi nævne at disse små høreværn leveres med snor, så de er nemme at tage ud og at du kan få støbt en lille metalkugle ind i høreværnet, så de kan findes med en metaldetektor, hvis du taber dem.

Prisen ligger på omkring 1700 kroner. Nærmeste forhandler kan findes ved at kontakte Siemens.

Høreværn Test-vinderen

Arbejder du professionelt og ofte med høreværn, så er der ingen tvivl om Peltor WorkTunes™ Pro høreværn vil være det bedste valg, når vi kigger på pris og kvalitet.

De er lavet af materialer og teknik, som er beregnet til at holde til flere tusinde timers brug i alle slags omgivelser. De tåler støv, vand og tæsk.

Disse høreværn er unisex og har en rigtig god pasform

Vores anbefaling

Den er egentlig ganske kort. Uanset hvad du arbejder med og selvom du kun gør det engang imellem på hobbyplan, så brug høreværn. Du har nemlig kun to ører og de kan nemt ødelægges.

Om du så har brug for de super professionelle høreværn med de mange funktioner eller om mindre kan gøre det, vil vi lade være op til dig.

Skriv en kommentar