Høreværn med radio – 4 forskellige høreværn til voksne

De fleste mennesker er desværre for dårlige til at passe på deres hørelse, men med et ordentligt høreværn med indbygget radio bliver det både praktisk og behageligt.

Vi har fundet fire forskellige høreværn, der er forskellig i pris, men som alle sammen beskytter din dyrebare hørelse og det til en pris helt ned til 200 kroner.

Dit følsomme øre

Peltor høreværn med am/fm radio

Peltor høreværn med am/fm radio

Det menneskelige øre er mere skrøbeligt end man tror.

Man deler lydpåvirkning op i tre forskellige områder, et sikkert område, der dækker samtaler, almindelig trafikstøj og lyden fra en hårtørrer – dernæst kommer der et risikofyldt område, hvor en græsslåmaskine og et musik-øvelokale er med – og sidst det skadelige område, som er over vores smertegrænse og som f.eks. er en jetmotor.

De fleste af os bevæger os i alle disse miljøer fra tid til anden og det kan vi også sagtens tåle i kortere perioder, men f.eks. skal du ikke arbejde med en motorsav mere end fire minutter (uden høreværn), før dine ører tager skade.

På et diskotek (hvor der spilles højt og du står tæt ved højtalerne) skal du ikke være mere end to minutter, før det går ud over din hørelse.

Derfor er det ikke bare praktisk, men meget vigtigt at benytte sig af et høreværn, når du arbejder med støjende maskiner og på mange arbejdspladser er det også påkrævet – selvom det faktisk ikke er et krav på en diskotek, men det er en anden historie.

Et lille udvalg af høreværn

Der gennemføres ikke mange test af lige netop høreværn, men hobbybladet Gør Det Selv har gennemført en grundig test, hvor de har haft 6 forskellige høreværn i hænderne.

Af dem kan vi præsenterer test-vinderen og det bedste køb til prisen. Derudover har vi fundet en billig model og sidst, men ikke mindst fortæller vi dig om et høreværn, der bliver tilpasset individuelt til netop dine ører.

Den billige model

Billige høreværn med radio fra Silvan

Billede fra silvan.dk

I byggemarkedet Silvan finder vi et par billige høreværn, der fuldt ud opfylder kravene til høreværn.

Der er indbygget radio, som betjenes med to drejeknapper og pasformen er rimelig.

Det koster 200 kroner

Det bedste køb til prisen

Dette høreværn er heftigt i farven, men er til gengæld yderst effektivt om aftenen eller på arbejdspladser, hvor der ikke er særlig meget lys.

Der er indbygget radio med god modtagelse og så kan du også tilslutte din MP3-afspiller, hvis du har lyst (og gerne vil have en ledning hængende fra din lomme til høreværnet).

Bedste høreværn til prisen fra Globaltools.dk

Billede fra globaltools.dk

Med to almindelige batterier kan du høre radio i over 100 timer og du kan købe dette solide høreværn for 600 kroner på Globaltools.dk.

Hvis du vil undgå den gule farve (der kan ses i mørke), så kan du få en lidt billigere model i sort/grå til 570 kroner, men selvom du ikke bruger høreværn i mørke omgivelser lige nu, så er det fornuftigt at have det selvlysende høreværn til fremtidig brug.

Det individuelle, tilpassede høreværn

Høreværn er forskellige i pasform og styrke og derfor er det ikke sikkert, at du har den optimale komfort ved en bestemt model, selvom din nabo har.

Du skal – som med alt andet udstyr i øvrigt – selvfølgelig prøve dig frem, men du kan også vælge at benytte dig af chancen for at få lavet et par høreværn, der passer lige netop dig og lige netop dækker dine behov for lyddæmpning.

Siemens laver – blandt meget andet – sådanne individuelle høreværn, der baserer sig på deres mangeårige erfaring med høreapparater.

Via en forhandler bliver der taget mål til dine høreværn, der er udformet som et lille rør, der stikkes ind i dit øre. Der sættes specielle filtre i, som passer til dit arbejde og du kan næsten ikke mærke, at du har dem på.

Hvad så med radioen? Den må du selv sørge for, men da dette høreværn er så småt og sidder inde i dit øre, så er der masser af plads til et par lette høretelefoner udenpå.

Til sidst skal vi nævne at disse små høreværn leveres med snor, så de er nemme at tage ud og at du kan få støbt en lille metalkugle ind i høreværnet, så de kan findes med en metaldetektor, hvis du taber dem.

Prisen ligger på omkring 1700 kroner. Nærmeste forhandler kan findes ved at kontakte Siemens.

Testvinderen

Bedste høreværn med radio

Billede fra carl-ras.dk

Arbejder du professionelt og ofte med høreværn, så er der ingen tvivl om høreværnet Dual Pro fra firmaet Dewalt vil være det bedste valg.

Den kan mere af det hele og her skal blot nævnes radio (naturligvis), Bluetooth (så du kan tale i telefon med den indbyggede mikrofon), samt et såkaldt aktivt medhør, der ved hjælp af avanceret elektronik gør at f.eks. alarmsignaler går ind og afbryder din radio.

Det aktive medhør er yderst velegnet på store arbejdspladser og øger sikkerheden betydeligt.

Udsalgsprisen ligger omkring 2100 kroner, men så har du også et par luksushøreværn.

Vores anbefaling

Den er egentlig ganske kort. Uanset hvad du arbejder med og selvom du kun gør det engang imellem på hobbyplan, så brug høreværn. Du har nemlig kun to ører og de kan nemt ødelægges.

Om du så har brug for de super professionelle høreværn med de mange funktioner eller om mindre kan gøre det, vil vi lade være op til dig.

TAGS:

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer