Hvad koster et vinylgulv – Lægning og materialer

Ofte forveksles linoleum og vinylgulve, men der er forskel på de to typer gulv. Vinylgulve er lavet af PVC plast og er det stærkeste gulv, du kan få samtidig med, at det er behageligt at gå på.

Hvad koster et vinylgulv?

Et vinylgulv i høj kvalitet kan ligne et trægulv til forveksling, men er meget lettere at holde ved lige.

Hvilke typer vinyl findes der?

Et vinylgulv er et praktisk gulv, der fås i mange farver og udformninger. Forskellige forhandlere har forskellige mønstre. Du kan få vinyl, der ligner både trægulve og fliser samt er ensfarvede.

Hvis en vinyl er gennemfarvet kaldes den en homogen vinyl. Den er stærk og kan svejses. Det samme gælder den heterogene vinyl, der dog er lavet af flere lag. Du kan bruge begge dele på både gulv og væg. I Danmark bruger vi oftere fliser i vådrum, men i et land som Sverige ses vinyl ofte på både gulve og vægge i vådrum.

Hvad koster de forskellige gulve?

Prisen afhænger naturligvis af, om du lægger vinylet selv eller får en fagmand til det. Den valgte kvalitet har også betydning, og som meget andet får du hvad du betaler for. Der kan købes forskellige kvaliteter vinyl hos bl.a. Bauhaus, Silvan og Tæppeland. En hurtig søgning på internettet vil også give dig en række gulvfolk, der tilbyder vinyl og pålægning.

Hvis du får en håndværker til at lægge dit vinylgulv skal du regne med 1000-1500 pr. kvm for at få det lagt incl. vinyl. Priserne kan variere meget så spørg 2-3 forskellige håndværkere om et tilbud. Du kan selvfølgelig også vælge at lægge det selv, men sørg for at tjekke, om der er nogen byggeregler, der skal overholdes før du begynder. Du kan læse byggereglerne her http://www.ebst.dk/br08.dkKan man selv lægge vinylgulv?

I et vådrum skal vinylet monteres af en håndværker med godkendt svejsecertifikat. Du er altid i din gode ret til at bede om lov til at se det, så du er sikker. Hvis du vælger selv at lægge gulvet, og det ikke bliver helt tæt, kan forsikre nægte at dække ved en evt. skade. Vær derfor ekstra forsigtig, når det drejer sig om vådrum.

Du skal være opmærksom på, at hvis du ønsker at montere vinyl i et vådrum, så skal det være GVK godkendt. GVK står for Gulvbranchens Vådrums Kontrol. Du kan få mere at vide hos en fagmand.

Hvor lægger man normalt et vinylgulv?

Vinyl kan bruges i alle boligens rum, men oftest ses vinylgulve i køkkenet, hvor der er brug for den praktiske overflade, der er behagelig at stå på. Som nævnt tidligere kan det også bruges i vådrum.

Vinylgulv til stuen

Med et vinylgulv kan du skabe et spændende look til din stue som ikke er muligt med andre former for gulvbelægning.

Fordele/ulemper og noget man skal være specielt opmærksom på?

Når du udskifter dit vinylgulv skal det afleveres på genbrugsstationen, da det er lavet af PVC.

Vinylgulve indeholder blødgørere og de mest almindelige er phthalater. I vinyl bruges ofte DEHP, som kan påvirke fertiliteten, men ikke er blevet forbudt som sundhedsskadeligt. Tænk dog over det, hvis du har små børn, der kravler meget på gulvet.Til gengæld er vinyl næsten vedligeholdelsesfri og nemt at vaske af med lunkent vand og lidt opvaskemiddel. Hvis du får pletter på gulvet fra blæk, skosværte, olie og fedtstoffer skal de fjernes hurtigt, da de kan gå ned i vinylen og blive umulige at fjerne. Nogle sko kan også give mærker.

Vinyl er praktisk og behageligt at stå på og fås i næsten alle udformninger.

TAGS: bortskaffelse af vinyl , heterogent vinyl , homogent vinyl , pris vinylgulv , Vinylgulv

Lis er gør-det-selv kvinde ud til fingerspidserne. Gennem flere husrenoveringer fra A-Z, samt en veludviklet evne til at undersøge og sætte sig ind i nye ting, har hun udviklet en sans for en bred vifte af gør-det-selv emner.

Kommentarer