Hvid vægreol – Reoler til væggen – Fra billig til luksus

Billig hvid vægreol
Billig hvid reol til væggen fra IKEA – Model Billy til ca. 250 kroner

En vægreol sparer plads, da den hænger på væggen og ikke optager værdifuld gulvplads. Den kan hænges over sofaen i stuen eller over fjernsynet, og bruges til opbevaring af bøger, CD’er eller flotte vaser og nipseting.

Læs med for at se de lækreste hvide reoler til væggen, både billige vægreoler og luksus vægreoler.

Billy vægreol med tre rum fra IKEA

IKEA er et godt sted at starte, hvis du leder efter en billig hvid vægreol. Billy vægreol har tre firkantede rum og måler 120 x 35 cm med en dybde på 28 cm.

Den skal fastgøres til væggen med beslag, og skruer eller rawlplugs, der passer til din væg. Den er lavet i træfiber og folie og har en ryg af pap og folie.

Cazetto hængereol med 3 rum fra Bilka
Cazetto hængereol med 3 rum fra Bilka

Billy reolen koster ca. 250 kr. ekskl. levering, eller ca. 550 kr. inkl. levering

Den kvadratiske hængereol fra Bilka

Bilka har en kvadratisk vægreol Cazetto med 3 eller 4 rum, som kan hænges på væggen eller stå på gulvet på medfølgende ben. Den måler 68×68 cm og har en dybde på 30 cm.

Cazetto med 3 rum har to kvadratiske rum nederst og et aflangt rum øverst, og koster 650 kr. inkl. levering.

Cazetto med 4 rum har 4 kvadratiske rum og koster det samme.

String Pocket reol er en klassiker

String Pocket hvid reol
String Pocket hvid reol fra designdelicatessen.dk

String reolerne kan opbygges som du ønsker det. Du køber gavle og hylder og sammensætter dem efter eget ønske. String systemet blev designet af den svenske arkitekt Nisse Strinning i 1949 og er så tidsløst og klassisk, at det bliver brugt år efter år.

Du kan vælge mellem mange farver og størrelser; det kan udbygges til et stort reolsystem med hylder og skuffer. Du kan også købe den lille vægreol String Pocket i flere farver: hvid, rød, sort, gul, pink og blå.

String Pocket er let at montere på væggen, og kommer med tre hylder og to gavle. Det er fremstillet i lakeret stål og træ.

Hylderne kan placeres som du ønsker det. String Pocket måler 50×60 cm og har en dybde på 15 cm.

Du kan købe en hvid String Pocket til 975 kr. inkl. levering.

Du kan købe flere moduler og placere ved siden af hinanden, hvis du ønsker en større reol.

Flot vægreol fra BoConcept

Skønt den kaldes en vægmonterbar bogkasse på BoConcepts hjemmeside, er den en rigtig flot hvid vægreol med fem rum uden bagbeklædning: fire rum horisontalt ved siden af hinanden og et ekstra rum øverst.

Den måler 159½ x 82 cm og har en dybde på 30 cm. Den fås i hvidlakeret træfiberplader, i sortbejdset egefiner eller valnødfiner.

Vægreol fra BoConcept
Lækker vægreol fra BoConcept til ca. 3500 kroner.

Vægreolen koster ca. 3.500 kr. inkl. levering.

Usædvanlig reol fra Kartell – Bookworm

Bookworm Kartell vægreol
Bookworm reol fra Kartellshop-hellerup.dk

Hvis du gerne vil have noget helt anderledes, er Bookworm vægreol fra Kartell en unik reol.

Modsat de fleste reoler er den ikke firkantet på nogen måde, men den er lavet af fleksibelt PVC, så den kan formes den lige præcis som den vil have den, f.eks. rund eller spiralformet. Den er designet af den israelske designer Ron Arad.

Bookworm fås i tre størrelser:

 • Small: 320 cm lang med 7 mellemstykker til ca. 2.190 kr. inkl. levering
 • Medium: 520 cm lang med 11 mellemstykker til ca. 3.780 kr. inkl. levering
 • Large: 820 cm lang med 17 mellemstykker til ca. 5.770 kr.

De er 20 cm brede. Der følger skruer med, og hver del af reolen kan bære 10 kg, så du kan roligt opbevare dine bøger der. Udover hvid, fås den også i farverne vinrød, aluminium, blå og sort.

Montana Reolsystemer sammensættes som du vil

Montana er måske Danmarks bedst kendte reolsystem. Det har høj fleksibilitet, da du kan udbygge og kombinere de 42 grundmoduler på utallige måder.

Hvid Montana reol
En hvid Montana reol kan blandt andet købes hos Antondam.dk

De kan hænges på væggen eller stilles på ben, og der fås også reoler med låger. Moduler er f.eks. kvadratiske med kvadratiske rum eller aflange rum af forskellig længde og højde.

Alle reolerne fås i 48 forskellige farver, så du kan være sikker på at få lige præcis den farve du ønsker – heriblandt hvid, som altid er flot.

En Montana reol på 69,9×69,9 cm med en dybde på 30 cm og opdelt i 4 kvadratiske rum koster ca. 2.625 kr. inkl. levering og ophæng.

Luksus reolsystemet Babushka med 11 kasser

Babushka reolsystem
Luksus Babushka reolsystem

Babushka reolsystem består af 11 reolkasser, der ligesom de berømte Babuschka dukker passer ind i hinanden.

De hænges på væggen i det mønster, som du ønsker. Det er flot at hænge dem tæt sammen eller du kan sprede dem ud, så de hænger med luft i mellem.

De forskellige størrelser giver god mulighed for at opbevare mange forskellige ting i kasserne fra bøger til vaser eller nips.

Den største kasse er 39×39 cm med en dybde på 28 cm. Den mindste kasse er 15×15 cm med en dybde på 15 cm. De fås i hel hvid, lysegrå/træ eller blå/træ. De laves i MDF plader med lakering.

Babushka koster 4.900 kr. inkl. levering hos LivingShop.dk.

Lækre hvide vægreoler til brug alle steder

De 7 vægreoler er alle meget lækre og kan bruges, hvor du har mest brug for ekstra opbevaringsplads, eller for at dekorere et værelse, der virker lidt bart.

Ønsker du en skulpturel reol er Bookworm et godt valg, der vil give din stue et moderne og unikt look. Skal det være mere traditionelt er den firkantede Cazetto en flot klassisk hvid vægreol.

Babushka er et godt gennemtænkt reolsystem, der giver dig mange muligheder for at skabe god og spændende opbevaringsplads. De flotte kasser kan placeres på mange forskellige måder, så resultatet bliver en reol, der passer præcis til dig og din stue.

String Pocket reolen er en lidt anderledes reol med mange anvendelsesmuligheder. Da den både fås i hvid og andre søde farver kan du have flere rundt omkring i huset, hvor du har behov for lidt ekstra opbevaringsplads. Trods sit lette design er den stærk nok til at bære bøger og var designet med netop dette formål i tankerne.

Billy vægreolen og vægreolen fra BoConcept minder om hinanden, dog har BoConcepts vægreol den fine detalje med en ekstra kasse øverst på reolen. De er små nok til at blive placeret over en sofa eller en skænk, og vil være ideelle til f.eks. CD’er og DVD’er.

For maksimum fleksibilitet er Montanas reolsystem uovertruffen. Med de mange grundmoduler og farvekombinationer kan du kreere din helt egen unikke reol, der passer præcist til dit behov.

2 kommentarer til “Hvid vægreol – Reoler til væggen – Fra billig til luksus”

 1. Jeg har set jeres udmærkedeartikel om hængereoler.
  Først er omtalt en væghængt reol fra Billy. Den står til en pris på kr. 250. Det er ikke lykkedes mig at finde den nogen steder. kan i oplyse mig om, hvor den kan købes
  Med venlig hilsen
  Jesper kiil Jørgensen

  Svar

Skriv en kommentar