Hvilke skader kræver akut behandling?

Som husejer vil du altid opstå på problemer med huset der skal udbedres, det kan næsten ikke undgås at der opstår små skader, når huset bliver udsat for alt slags vind og vejr i løbet af dets levetid.

Skader i huset er dog af forskellige skrækfaktor, nogle af stor skrækfaktor og andre af en langt mindre, og her i artiklen belyser vi hvornår du skal rykke ud med blink og hvornår det kan vente til du har taget dig af mere akutte problemer i hjemmet.

Hvor er revnen et akut problem?

Revner kan have meget forskellige karakter, i forhold til hvor akut det er at udbedre skaden. Revner i mørtelen mellem murstenen er typisk ikke noget stort problem, men er der dog i stedet tale om en pudset murstensvæg, er det meget akut.

Revner i en pudset murstensvæg betyder at der kan trænge fugt ind inder pudset, men at det ikke kan komme ud igen, hvilket kan resultere i skimmelsvamp i væggen, og bør derfor udbedres med det samme.

Der kan ligeledes opstå revner i soklen, som kan have meget forskellige karakter. Du bør tjekke karakteren af revnen ved at banke omkring revnen og lytte til hvorvidt det lyder hult eller ej.

Når du banker på soklen og oplever en hul lyd, betyder det at pudsen har sluppet soklen og at der kan trænge fugt ind i husets fundament, og da fugten har svært ved at trænge ud igen, vil den trænge længere ind i fundamentet.

I ældre huse er der ikke altid tale om en fugtspærre og fugten kan derfor sprede sig op i hele huset, og skabe større skader. Som hovedregel bør du sørge for at pille pudsen af revner der er over 2 mm brede og derefter pudse op igen.

Der kan også være tale om revner på indersiden af huset, som skal udbedres af kosmetiske årsager, som også vil have brug for at blive malet, og derved kan der være brug for maling fra HC Farver.

Sørg for at vandet løber væk fra huset

Som udgangspunkt er alle skader vedrørende vand, et akut problem der bør udbedres med det samme, men det er små undtagelsesregler som der selvfølgelig altid vil være.

Det er ikke altid lige nemt at vurderer hvorvidt der er skader eller revner på nedløbsrør eller tagrender, men det er utrolig let at lave en årlig test for at tjekke hvorvidt der er revner eller huller, og kan nemt gøres i forbindelse med at du foretager den årlige rens af tagrender og nedløbsrør.

Langt den nemmeste måde hvorpå du kan tjekke hvorvidt der er revner eller huller, er ved at ligge haveslangen op i tagrenden og tænde den på fuld kraft, og så holde øje med om vandet løber ud andre steder end i bunden af nedløbsrøret.

Huller i nedløbsrør og tagrender kan ende i skader på husets facade, som kan betyde en større renovering af facaden hvis skaden bliver stor nok.

Oftest kan revner og små huller repareres med en tynd masse der sørger for at lukke til, lidt på samme måde som en fugemasse, og ved revner findes der en tape der kan reparere små revner.

Hold vandet fra husets sokkel

Lige som alt andet terræn, vil terrænet omkring dit hus også ændre sig, og det kan betyde at du vil opleve vandsamlinger omkring dit hus, og det er faktisk et rigtig kritisk tegn, og bør udbedres med det samme.

Hvis du oplever at terrænet omkring dit hus begynder at samle vand omkring dit hus efter regnfald, eller bare i store pøler omkring i haven, bør du udbedre dette.

Vand omkring soklen vil i længden betyde fugt i fundamentet, som kan resultere i skimmelsvamp eller massive fugt skader, som i sidste ende kan betyde familien bliver nødt til at flytte i lejeboliger fra Findroommate.dk, mens skaderne bliver udbedret, det var måske ikke lige nu i havde forventet at skulle bruge hjælp fra DMU-flyt.dk.

Det kan være en stor proces at udbedrer skaden, hvilket kan tage lang tid, og det er derfor en rigtig god idé at tage tyren ved hornene, så du slipper for skader på huset.

Oplever du vandsamlinger omkring soklen, er det ret akut at du får udbedret dette før der opstår skader, og det kan du gøre ved at ligge dræn i haven, grave ud til kasser der kan hjælpe med at sprede vandet i jorden, hvis det skyldes lerholdig jord.

TAGS:

Mit navn er Robert Johansen, og jeg er blogger hos husplushave.dk hvor jeg bidrager med forskellige artikler indenfor gør-det-selv og diverse hobby-emner. Jeg interesserer mig rigtig meget for havearbejde, og holder af at nørde med restauration af gamle møbler.

Kommentarer