Ifö toilet reservedele – Reparation af toilettet når det løber

Ifö toilet reservedele
Ifö 6840 toilet

Det gamle Ifö toilet er i uorden. Men du har endnu ikke fået taget dig sammen til at gøre noget ved det.

For hvor er det lige, man finder de rette reservedele? Og hvordan skifter man egentlig den pakning?

Du skal ikke vente for længe med at handle, hvis dit toilet løber. Ikke blot er det irriterende, det kan også koste dig dyrt på vandregningen.

I denne artikel få du lidt vejledning i, hvordan du selv foretager en mindre reparation.

Herudover viser vi dig, hvor du finder det største udvalg af Ifö toilet reservedele.

Som du vil se, er det ikke uden betydning, hvilken Ifö model du har.

Forskellige Ifö modeller gennem tiden

Ifö er især kendt for modellerne Carezza, Cascade, Aqua og Cera hhv. Ceranova. Førstnævnte, der blev solgt i 1960’erne, hører til den ældste model.

Den bruges ikke så meget længere, og visse reservedele som f.eks. toiletsæder kan være svære at få fat i.

Cascade-modellen fra 1970’erne er derimod stadig meget udbredt i de danske hjem: Et ganske pænt toilet med en fin, afrundet cisterne, som man ikke ser hos de andre modeller.

Aqua – Samme grundmodel, forskellige reservedele

IFÖ Aqua blev produceret og solgt over en lang årrække fra 1984 – 1996. Har du en Aqua-model er det ret vigtigt at undersøge, hvilken årgang, der er tale om.

I starten af 1990’erne ændrede producenten nemlig på indmaden. Grundmodellen blev fra da af benævnt Aqua 21.

Den mest miljøvenlige løsning

Cera (herunder Ceranova) introducerede et nyt kapitel i Ifös historie. Samfundet blev mere orienteret mod miljøvenlige løsninger, og Ifö lavede derfor modellen Cera med dobbeltskyl.

Herudover opfandt Ifö en lukket skål, der gjorde toilettet lettere at rengøre. De forudgående modeller – det vil sige Carezza, Cascade og Aqua – fås kun med enkeltskyl.

Har du en af disse bør du afveje, hvad der er vigtigst for dig. Det originale design? Eller en mere moderne løsning, der både vil gavne miljøet og være en økonomisk gevinst set i forhold til den samlede vandregning? Ifös nyeste modeller går under navnet “Sign”.

LÆS OGSÅ: Montering af toilet – Pris & guide

Hvilke typer reservedele kan man få?

Ifö Carezza reservedele
Ifö Carezza reservedele – Billede fra Ifo-usa.com

Man kan inddele reservedele i ydre og indre reservedele. Ydre reservedele omfatter blandt andet cisterne, cisternelåg, skål og sæde. Indre reservedele er f.eks. ud- og indløbsventil, svømmer og diverse former for pakninger.

Når et toilet af den ene eller anden grund ikke virker, er det typisk de indre reservedele, du har brug for.

LÆS OGSÅ: Ifö toiletsæder – Udvalg og funktioner

Velassorterede VVS-forhandlere på nettet

Du kan givetvis få fat i mange af de nævnte reservedele ved at besøge din lokale VVS’er. Du kan dog også finde et stort udvalg på nettet. Både vvsgiganten.dk her og vvs.dk her at være særdeles velassorterede.

Fordelen ved vvsgiganten.dk’s webshop og vvs.dk’s webshop er, at du meget hurtigt får et overblik over de reservedele, der passer til de forskellige modeller. Du kan let bruge deres søgefunktion for at finde de helt rigtige reservedele der passer til Ifö, Gustavberg eller Laufen.

Priser – hvad koster diverse reservedele

Trykknapper, pakninger og diverse ventilgummiringe vil sjældent koste dig mere end 50-60 kr. Andre indre reservedele som f.eks. ind- og udløbsventiler kan fås til rimelige priser i omegnen af 200- 300 kr.

Der kan være visse forskellige i pris forhandlerne imellem.

[table "43" seems to be empty /]

Dyrest er de ydre reservedele. Udskiftning af cisternen til en Cera model vil således koste dig over 1.000 kr.

Undgå at toilettet løber – Udskift pakningen selv

Visse reparationer kræver en vis teknisk snilde. Du kan dog forholdsvis let udskifte diverse pakninger selv. Som regel er det enten bundpakningen eller ventilpakningen, der er gået i stykker, hvis et toilet løber.

Inden du går i gang, skal du huske at lukke for vandet. Hvor let det er at få låget til cisternen af afhænger af toiletmodellen. Er der tale om Aqua-model, skal du dreje på den krave, der ligger rundt om selve trykknappen.

Indmaden i de fleste toiletter er lavet af plastik. Det kan godt se lidt skrøbeligt ud, men du skal ikke være så bange for at knække eller ødelægge noget.

Et par gode tip – husk at bruge vandhanefedt

Stempelpakningen, der sidder i cylinderen til flyderen, behøver du ikke nødvendigvis udskifte helt. Ofte vil du kunne nøjes med at vende det lille stykke gummi i stemplet om.

Så her slipper du for at købe en ny stempelenhed. En defekt bundpakning skal derimod fjernes helt. Husk at rense for eventuelle rester af kalk og giv gerne pakningen en smule vandhanefedt – også kaldet “soft paraffin”.

På den måde sikrer du dig, at pakningen ikke tørrer ud.

Gør-det-selv og spar penge

Det kan helt klart godt betale sig at ordne et løbende toilet selv. Et par nye pakninger koster ikke alverden, og med lidt øvelse får du hurtigt skilt de indre dele i toilettet ad og efterfølgende samlet dem igen.

Hvis der er tale om større udskiftninger – som f.eks. udskiftning af hele udløbsventilen – skal du være særligt opmærksom på, hvilken toiletmodel du har. De fleste netforhandlere har dog gode og overskuelige oversigtslister.

15 kommentarer til “Ifö toilet reservedele – Reparation af toilettet når det løber”

 1. Ved udskyldning sidder lukkemekanismen fast og vandet vedbliver at løbe. Det er sandsynligvis kalksætning i lukkemekanismen, som skal fjernes. Hvordan åbner man låget til cisternen?

  Svar
 2. Hvordan slukker man for vandet på et ældre Ifø? Der er ikke nogen pal (lille sort håndtag) til at dreje på. Og det jeg troede var en kuglehane har bare et gevind i:-0
  Tror det er der pal’en sad.

  Hvad vej skal man så skrue med et papagøjenæb?

  Svar
 3. Hvordan kan jeg finde ud af, hvilken model af Ifö toilet jeg har, når modelnavnet ikke findes på cisternen, og jeg har ikke regningen for købet.
  Det har en oval form trykknap for fuld eller halv skylle. Derfor formoder jeg, at det er Cera.

  Svar
 4. Hej Mangudi,

  Ifö har lavet en fin oversigt over alle deres modeller gennem tiden. Måske den kan hjælpe dig på vej.

  Du kan finde den her: ifo.dk/for-professionelle/ifoe-wc-gennem-tiderne/

  Mvh
  Mikael

  Svar
 5. Jeg har et ifø aqua 21 toilet.
  Hvordan er mekanismen indrettet, så jeg kan åbne og komme ind i toilettet for at skifte diverse pakninger og udløbs membran. Det fylder langsomt samt af og til løber det.
  mvh Ulrik

  Svar
 6. Kære Søren.
  Må jeg få et gratis råd? Hvis ja, vil jeg spørge, hvordan jeg finder ind til flyderen på vores Ifö 91640 hængetoilet uden at ødelægge noget. Vi kigger ned på en aflang grå plasticbeholder, der på midten er holdt sammen af to hvide plasticdimser, hvortil slangerne til det store og det lille skyl er hæftet. Jeg har på fornemmelsen, at vi skal have disse to hvide plasticdimser af for at løfte det grå låg op. Vil spørge, om vi bare skal trække de to hvide plasticdimser op? Vi er bange for at ødelægge noget.

  Svar
  • Hej Kirsten,

   Jeg har prøvet at slå Ifö 91640 op på nettet, men kan ikke se hvordan det ser ud. Når du siger at det er et hængetoilet, er det så med indvendig eller udvendig cisterne?

   Mvh.
   Mikael

   Svar
 7. Hej Mikael

  Mangler lidt reservedelshjælp til et ifø carezza toilet. Toilettet drypper og stangen med flyderen på er knækket. Kan man få en anden eller er toilettet kaput?. Det er et lyseblåt toilet så det er svært et finde et nyt.

  Svar

Skriv en kommentar