Ifø toiletsæder – Købsguide

Ifø toiletsæde

Hader du lyden af et toiletsæde, der knalder ned på kummen? Med et Softclose toiletsæde fra Ifö skal du blot give toiletsædet et lille puf øverst, hvorefter det lukker sig stille og roligt uden at larme.

Læs med her, hvis du vil høre mere om fordele og ulemper ved et Softclose toiletsæde fra Ifö, og se hvilke modeller, der har Softclose, og hvor du kan købe dem billigt.

Ifö Sign toiletsæde (uden softclose)

billigt ifö toiletsæde

Dette er en hel “plain” model, som er uden softclose og quickrelease. Så leder du efter det billigste toiletsæde til dit Ifö toilet, så er det denne model du skal gå efter.

Ifö Sign Toiletsæde med quickrelease (Uden softclose)

billigt ifö toiletsæde

Dette er den samme model som overstående, men den er udstyret med Quickrelease. Det betyder at den er let at klikke af og på toilettet.

Ifö Sign Toiletsæde med softclose og quickrelease

billigt ifö toiletsæde

Dette er den mest eksklusive model med alt i tilbehør – Dvs. at den er udstyret med softclose og quickrelease.

Pressalit toiletsæde i træ (Passer til udvalgte Ifö toiletter)

træ toiletsæde til ifö

Ifö har ikke deres egen model i træ, men den danske producent Pressalit laver toiletsæder, som passer til udvalgte Ifö toiletter. Klik ind på produktet og læs om det passer til dit.

Mange fordele med et Soft Close toiletsæde og kun få ulemper

Hvis du har et lille barn i huset, vil du sætte stor pris på et Softclose toiletsæde fra Ifö. Børn har svært ved at lukke et almindeligt toiletsæde, og vil ofte lade det falde, så det larmer meget.

Derudover kan det være direkte farligt, da de kan få fingre og andre legemsdele i klemme, og i værste fald kan kummen og toiletsæde gå i stykker.

Med Softclose kan toiletsædet ikke falde. Tværtimod lukkes det meget langsom og stille, og du skal derfor ikke være nervøs for, om de små fingre kommer i klemme.

Samtidig sparer det alle for den irriterende lyde af et toiletsæde, der lukkes alt for hårdt. Softclose har også den fordel, at du ikke behøver at holde ved toiletsædet, når du lukker det.

Du kan lettere puffe til det, og så lukker det langsomt sig selv; det tager ca. 5 sekunder. Det kan dog være en ulempe, at toiletsædet lukkes langsomt, da du så skal stå og vente på det, hvis det er oppe.

En anden fordel ved et Ifö toiletsæde er, at du kan vælge imellem fast beslag eller Quick Release beslag. Med et fast beslag sidder toiletsædet sikkert fast.

Et Quick Release beslag har en mekanisme, så du let kan tage det af og på. Derved bliver det let, at få gjort hele WC-kummen rent, også omkring beslagene, hvor det eller kan være svært.

Ifö Sign med eller uden Softclose

Ifö har flere modeller af toiletsæder, som kan købes med Softclose. Ifö Sign toiletsæde passer til de populære Ifö Sign toiletter, bl.a. Ifö Sign gulvstående toilet.

Du kan bl.a. få de følgende toiletsæder med og uden Softclose, der passer til Ifö Sign:

 • Ifö Sign toiletsæde med Soft Close fås i sort eller hvid. Du kan vælge mellem om det skal have Quick Release beslag eller fast beslag.
 • Fås også uden Softclose, men med Quick Release.
 • Ifø Sign fås også i en blød model uden Softclose eller Quick Release.

Alle Ifös toiletsæder har en garanti på reservedele i 10 år, så du kan være sikker at finde den rigtige reservedel, hvis du får brug for det.

Spar 920 kr. på Ifö Sign Træsæde i Eg uden Softclose

Ifø toiletsæde i eg
Ifø toiletsæde i eg

Du kan få Ifö Sign i træ, og kan vælge imellem mørk eg, lys eg og valnød. Der er stor forskel på, hvor meget det koster på internettet, jeg fandt det til ca. 2.285 kr. hos lavprisvvs.dk, og til kun ca. 1.360 kr. hos saninetto.dk.

Du kan derved spare ca. 920 kr. ved at vælge den rigtige forhandler!

Træ er varmere at sidde på både om vinteren og om sommeren, og det giver badeværelset et varmere og mere eksklusivt udseende.

Desværre kommer toiletsæderne i træ fra Ifö ikke med Softclose.

Ifö Keramag Visit toiletsæde med Softclose

Ifö har designet tre toiletserier sammen med deres søsterselskab Keramag. Keramag Visit er den minimalistiske serie, der sparer plads på badeværelset.

Keramag Visit med softclose
Keramag Visit med softclose

Keramag 4U er præget af asymmetriske linjer og Keramag Preciosa fås bl.a. som et firkantet toilet, hvis du har lyst til et helt unikt look på badeværelset.

Til disse tre serier kan du købe toiletsæder med Softclose:

 • Keramag Visit med Softclose kan købes for ca. 940 kr. inkl.
 • Keramag 4U med Softclose koster ca. 1040 kr. hos Wattoo.dk. Uden Soft Close koster det ca. 920 kr. inkl. levering.
 • Keramag Preciosa toiletsæde med Softclose, der passer til det firkantede væghængte toilet koster ca. 1.300 kr. inkl. levering.

Skal jeg vælge med eller uden Soft Close?

Der er mange gode grunde for at vælge et toiletsæde med Softclose, og fordele og ulemper kan opsummeres som følgende:

 • Smækker ikke
 • Mindre berøring ved toiletsædet, når det skal lukkes
 • Det larmer mindre
 • Det er sikkert for børn
 • Lettere at gøre rent med Quick Release beslag

Ulemper:

 • Fås ikke i træ
 • Det koster mere
 • Du skal vente, mens det lukker sig langsomt
 • Du glemmer at du ikke bare kan slippe sædet når du er ude i byen

Selvom det koster et par hundrede kroner mere med Softclose, er det pengene værd, da et toiletsæde holder i så mange år.

Du vil være rigtig glad for Softclose-funktionen, da du sparer tid på at lukke det, og ikke skal høre på larmen længere.

Hvis du har børn er pengene rigtig godt givet ud, da det er meget svært for dem at lære at slå brættet stille ned.

2 kommentarer til “Ifø toiletsæder – Købsguide”

 1. Jeg har et toiletbrættet med Easy close som desværre ikke fungerer mere på kransen, men fungerer på låget. Kan det repareres?

  Svar
 2. Hej Ulla,

  Du kan godt købe Ifö beslag særskilt. Om det kan svare sig i forhold til at købe et nyt sæde, må du selv vurdere.

  Du kan se beslagene her: ifo.dk/produkter/reservedele/product-demo/prev/toiletsaeder-1/product/ifoe-cera-saedebeslag-med-soft-closing-z96818/

  Svar

Skriv en kommentar