Indbyggede garderobeskabe – Gør-Det-Selv eller få hjælp?

Indbyggede garderobeskabe
Indbyggede garderobeskabe fra Barebilligst.dk

Et nyt indbygget garderobeskab kan gøre en stor forskel i dit soveværelse, og give den ekstra plads, som man så ofte mangler.

Skal du have nye indbyggede garderobeskabe, går du måske og overvejer om du selv skal bygge dem eller få hjælp til dem.

Er du en rigtig Gør-Det-Selv-mand eller kvinde, vil det være en smal sag at bygge dit eget indbyggede garderobeskab, men har du ikke bygget et garderobeskab før, er det et stort projekt at kaste sig ud i.

Gør-Det-Selv garderobeskab er den billigste løsning fra 3000 kr.

Den billigste og mest komplicerede løsning er, at gøre det hele selv.

Her starter du fra bar bund, og du køber selv materialer i et byggemarked og skærer dem til. Hvis du ikke har den rette sav, kan du få pladerne skåret til på et byggemarked.

Der er mange overvejelser og trin i denne proces, men er du glad for denne slags projekter, og har en smule erfaring med gør-det-selv i huset, er det en relativ nem opgave, som du sandsynligvis kan klare på en koncentreret weekend.

Gør du det selv er der bl.a. følgende trin i processen (disse trin er på ingen måde fyldestgørende):

 1. Tegn skabet og mål op
 2. Vælg hvilket materiale til skabet – f.eks. MDF-plader (kan købes her) eller birketræskrydsfiner
 3. Køb og udskæring af materialer – plader kan udskæres på trælasten, hvor du kan bruge den rigtige sav
 4. Evt. lakér og overfladebehandling af MDF-plader
 5. Lav soklen og skabskorpus
 6. Installer hylder og skuffer
 7. Installer skydedøre- skinner, hjul og ophæng kan købes i de fleste byggemarkeder.

Du kan også læse mere i disse guides:

 • En udførlig engelsksproget guide med billeder og indkøbsliste (Link).
 • Goerdetselv.dk har også flere guides, men her betaler du for at få adgang til hele indholdet. Denne guide fortæller hvordan du bygger et væg-til-væg-gulv-til-loft-skab for 4-5000 kr. eller et skab med skydelåger for under 3000 kr.

3 tilbud på tømrerarbejde

Pax-skabe fra IKEA for ca. 4000 kr.

En anden løsning, der er delvis Gør-Det-Selv, er at designe dit eget skab på internettet. Ikea, HTH, barebilligst.dk og billigskabe.dk har programmer, hvor du designer dit skab efter egne mål, vælger materialer og får alle delene inkl. skydedøre, hylder, skuffer, beslag, skruer mv. leveret.

Garderobeskabe fra IKEA
PAX garderobeskabe fra IKEA

Herefter er det relativt nemt selv at få indbygget skabet, hvor du ønsker det, da alt er i rette mål, og alle materialer medfølger.

IKEAs Pax-skabe har forudbestemte mål med en bredde på 50, 100, 150, 200, 250 eller 300 cm, og en højde på 201,2 eller 236,4 cm. Du tilføjer selv hylder, og skuffer, og kan vælge flere forskellige slags skydedøre, farver og materialer. Et skab, der er 3 x2,36 m med et par gennemsigtige skydedøre og 2 stel og en hylde i hvid koster 4260 kr.

Levering kommer oveni til 1595 kr., men disse penge kan du evt. spare, hvis du bor tæt på et IKEA. Ellers koster skabet inkl. levering 5855 kr.

>Når skabet kommer skal du selv sætte det sammen og på plads.

Design dit skab på internettet, og få alle materialer leveret for ca. 6.000 kr.

På barebilligst.dk har de et smart og let program, hvor du kan designe dit eget garderobeskab i lige præcis den størrelse, som du gerne vil have.

De har mange materialer at vælge imellem til både skabskorpus og skydedøre, og du kan også vælge hvilke moduler, du vil have inde i skabet.

Jeg designede et skab, der svarer til det ovenstående Pax skab fra Ikea i samme højde og bredde i hvid glat melanin (3 x 2,36 m), med 2 moduler og 3 skydedøre materialer inkl. beslag til at fastgøre gavle koster 6290 kr. inkl. beslag og levering.

Hvis du bestiller et af disse skabe, hvor du designer på nettet og får alle materialer leveret, er det kun en begrænset mængde arbejde, som du har derhjemme med at få det sat rigtigt sammen og sikkert fast på væggen.

Unikt design garderobe
Får du en snedker eller en tømrer til at hjælpe dig,
så kan du stort set selv bestemme hvordan det skal se ud.

Få en snedker eller tømrer til at bygge det for dig

Du kan også få hjælp fra en snedker eller tømrer til at bygge det for dig. Det er svært at vide, hvor meget det vil koste, da det der er stor variation i de tilbud, som du får fra de forskellige snedkere og tømrere.

Du skal regne med at priserne på et indbygget garderobeskab som minimum starter ved 10.000 kr., og hurtigt sniger sig højere op afhængigt af materialer og inventar.

Hvis du vil have hjælp fra en snedker eller tømrer er det en god idé at indhente flere tilbud, for at få den billigste pris. Jo flere tilbud du henter, jo større er sandsynligheden for at få en god pris.

Der er mange sider på internettet, hvor du kan indhente tilbud fra op til 3 håndværkere, Jeg kan dog kun anbefale 3byggetilbud.dk, som jeg har god erfaring med.

På disse hjemmesider er proceduren den samme:

 • Du udfylder en formular så grundigt som muligt med relevante mål og materialer
 • Op til tre håndværkere kontakter dig via telefonen med et tilbud
 • Du beslutter dig for et af tilbudene
 • Snedkeren eller tømreren udfører det aftalte arbejde

Det er en del lettere at få en snedker eller tømrer til at bygge skabet end selv at gøre det. Samtidig er det naturligvis en del dyrere, da du betaler en anden mand for at udføre arbejdet.

Det kan dog være rigtig gode penge at give ud, hvis du ikke har erfaring med at bygge skabe og møbler, eller har for travlt til selv at lægge den tid i projektet, som det kræver.

Hvad er bedst: få hjælp eller Gør-Det-Selv?

Du har muligheder for at få meget eller lidt hjælp, når du skal have bygget og installeret dit nye garderobeskab. Har du en vis fingerfærdig og erfaring med den slags projekter, kan du selv bygge et stort og lækkert garderobeskab helt fra bunden for 3000 kr. på en weekend.

På den måde får du et garderobeskab, der er skræddersyet til din bolig. Det kan anbefales at hente på nettet i form af enten gratis eller guides fra Goerdetselv.dk.

En anden mulighed er de garderobeskabe, som du designer på nettet. På nogle hjemmesider kan du helt frit vælge højde og bredde, som på barebilligst.dk, og det er en stor fordel, da du så kan få det til at passe præcist ind i dit soveværelse.

3 tilbud på tømrerarbejde

På IKEA er der billige Pax Skabe, og hvis du selv kan hente dem, sparer du ca. 1600 kr., men de er forudbestemte mål, og passer måske ikke lige præcis til dit soveværelse.

Den dyreste mulighed er at få hjælp fra en snedker eller tømrer til at bygge dit garderobeskab, men så får du til gengæld et professionelt produkt, som står helt lige og passer perfekt til værelset. Da de har så stor erfaring, vil de kunne vejlede lige fra starten af projektet, så du får det helt rigtige skab.

Skriv en kommentar