Indbyggede skabe – Med og uden skydelåger

Mangler du mere skabsplads i dit soveværelse, og har dit soveværelse mange skråvægge? I så fald er indbyggede skabe en smart løsning, fordi skabet tilpasses dit rum, således at du bruger pladsen effektivt. I denne artikel vil jeg sætte fokus på nogle smarte indbyggede løsninger – med og uden skydelåger.

Indbyggede skabe
Custom made indbyggede skabe i walk-in closet. Smukkere bliver det næste ikke.

Indbyggede skabe egner sig til skråvægge og hjørner

Indbyggede skabe kan være en god idé, hvis du f.eks. har lave skråvægge i dit soveværelse, som vanskeliggør at opstille almindelige firkantede skabe. Mange familier vælger også denne løsning, hvis de har et kantet værelse, hvor hjørnerne gør det svært at anvende almindelige skabe.

Der er en del gode tilbud på markedet, der har specialiseret sig i at lave indbyggede skabe – langt de fleste tilbyder både materialerne og at stå for selve monteringen.

En forhandler, der er værd at kigge nærmere på, er vestjyske Aubo.dk, fordi de har et stort udvalg i materialer – de leverer således stilrene skabslåger i alt fra højglans aluminium til melinga sort.

Du kan også få låger med glas eller spejle. Da skaberne tilpasses præcist dit rum, så er der ikke nogen priser på forhånd, det er derimod noget, du aftaler med firmaet. En populær model på boligmarkedet generelt lige nu er lyse, lette skabe, der ikke stjæler plads fra rummet. Det finder du også et eksempel på hos Aubo.dk, der sælger lyse skabe med skydedøre.

Indbyggede skydedørs skabe
Stilrene indbyggede skabe med skydedøre fra Aubo.dk

En anden specialist når det kommer til indbyggede skabe er nytskab.dk. Firmaet udmærker sig ved, at de har mange forskellige løsninger – også til rum med store udfordringer. De tilbyder f.eks. byg af hjørneskabe, skråvægsskabe, og du kan også få skabet bygget et skab fra gulv til loft, hvis du gerne vil udnytte skabspladsen optimalt. Der er sågar mulighed for at få bygget et skab over sengen.

Skydedøre versus skabe med hængsler

Måske overvejer du hvorvidt, at det skal være skydedøre eller døre med hængsler? Det kommer helt an på dit temperament og pengepung.

Vælger du hængslede låger, så har de den fordel, at du kun behøver at åbne netop den låge, hvor f.eks. dine nederdele ligger, modsat skydedøre hvor du kan have behov for at køre døren helt tilbage, hvis nederdelene ligger inderst inde.

Nogle vil sikkert også mene, at der er noget mere hyggeligt og romantisk ved gode, gammeldags skabslåger frem for mere “kliniske” skydedøre.

Det gode ved at få skabene indbygget med skydedøre er, at de ikke optager plads, når man åbner og lukker skabet, det er næsten som om, at der er bygget en ekstra væg i værelset, der bare kan køre frem og tilbage.

Skydedøre giver også et indtryk af rene linjer og effektivitet. Skydedøre er til gengæld ofte også dyrere end almindelige skabslåger.

Den eksklusive løsning

Der er jo også prisen og holdbarheden at tage hensyn til. Hvis du gerne vil have et skab for livstid og er parat til at skyde en god sum penge i det, så er skabe fremstillet af træ værd at overveje, da de skaber et luksuriøst, stilrent look og holder i mange år.

Se f.eks. dette elegante egetræsskab med fine glasrammer på dørene og indbygget lys for oven – flottere fås det simpelthen ikke! Det koster dog også 60.000 kr. inklusiv monteringen, så helt billigt er det altså ikke.

Den billige løsning

Er du mere til en lidt billigere model, så er der også råd for det. Du kan finde mange betydeligere billigere varianter på nettet, og her er der god grund til at indhente flere tilbud, da det kan give et overblik over, hvordan priserne ligger, og så kan du evt. forhandle nogen ned i pris.

Du kan også overveje selv at skaffe materialer og så få en tømrer til at bygge de indbyggede skabe for dig.

Den er allerbilligste løsning er selvfølgelig at gøre det selv, men så skal du være ferm på fingrene.

Husk at tænke over

Inden du beslutter dig for, hvor det indbyggede skab skal placeres, så overvej nøje hvilke muligheder dit rum har. Når du først har fået skabet op, så er det nemlig ikke lige muligt at flytte om på møblerne i samme omfang – og heller ikke på skabet.

Det kan være en idé først at få placeret sengen, da den er rummets største og vigtigste møbel.

Alt i alt kan indbyggede skabe altså være god til dig, der f.eks. har pladsmangel på soveværelset eller besværlige skråvægge. Skydedøre er at foretrække for dig, der gerne vil bruge så lidt plads som overhovedet muligt, mens skabsdøre med hængsler, som regel er lidt billigere, så de egner sig godt til den prisbevidste forbruger.

Som vist i denne artikel er der et stort udvalg på nettet, så forhåbentlig kan du finde eksempler i denne artikel, der inspirerer dig.

Skriv en kommentar