Indbygget seng i skab – Spar plads ved at gemme sengen

Har du brug for mere plads? Så overvej en indbygget seng i skabet, da du får meget gulvplads ved at gemme sengen om dagen og slå den ud om natten.

Indbygget seng i skab
En indbygget seng i skabet sparer rigtig meget plads om dagen. Køb lækre senge på smart-rooms.dk

Der er ikke så mange steder i Danmark, hvor du kan købe en skabseng. Jeg har dog fundet tre steder, som jeg kigger nærmere på i denne artikel. Læs med, hvis du drømmer om en rigtig smart måde at udnytte pladsen optimalt.

Spar rigtig meget plads med en indbygget seng i skabet

indbygget seng i skabet på ungdomsværelset
Der gemmer sig en seng i det hvide skab!

Det er ikke så almindeligt at have en indbygget seng i skabet i Danmark, hvor sovesofaer plejer at være den foretrukne måde, når der skal spares plads i stuen eller i gæsteværelset.

I andre lande er det derimod mere almindeligt; i USA kaldes de en Murphy Bed, og de optræder ofte i amerikanske serier eller film.

I modsætning til en sovesofa tager en indbygget seng i et skab ingen gulvplads, og det er smart, hvis du gerne vil have meget plads i værelset, når du ikke bruger sengen.

Du kan f.eks. indrette et meget lækker hobbyrum med et stort klap-sammen-bord, hvor du kan male, klippe, klistre og sy, og når du får gæster kan bordet klappes sammen, og sengen slås ud af skabet.

Bor du i en ét-værelses lejlighed, kan en indbygget seng i skabet også være en rigtig god løsning for at skabe mere plads om dagen.

Kombineret med et klapsammenspisebord kan du få plads til mange middagsgæster i weekenden, mens du gemmer sengen i skabet.

Smarte og elegante indbyggede senge i skabet fra Italienske Clei

Seng i skab
Det italienske firma Clei har de skønneste indbyggede senge. De forhandles af smart-rooms.dk

Det Italienske firm Clei producerer meget moderne og elegante indbyggede senge, og har mange forskellige designs at vælge imellem.

Clei har flere smarte dobbeltsenge, der vippes ind i skabet. Et af deres design hedder LGM, og er en dobbeltseng, der gemmes bag en glat hvid overflade, når den er foldet op.

I denne serie kan du få et bord, som foldes ud, når sengen er foldet op. Du kan bruge bordet som et lille spisebord eller et skrivebord.

Clei har også en flot kollektion af senge til børne-og ungdomsværelset.

Der er f.eks. deres Altea design, der er en bred enkeltseng, og som fås med hylder bag på sengen, når den er slået op.

Clei er alt andet end billig, og du skal regne med at bruge fra ca. 30.000 kr. og opad for en af deres meget lækre skabssenge.

I Danmark forhandles de af Smart Rooms, som du kan kontakte på tlf. nr. 28 44 39 04.

Du kan se mange af Cleis skabssenge i Smart Rooms showrooms og forhandlerbutikker flere steder i landet. Du finder adresserne på hjemmesiden her.

Indbyggede skabssenge fra Thysen Nielsen Møbel og Inventar Snedkeri

Seng i lavt skab
Seng i lavt skab fra Thysen-nielsen.dk

Thysen Nielsen Møbel og Inventar Snedkeri leverer også indbyggede skabssenge, og du kan se deres udvalg på thysen-nielsen.dk.

Deres senge foldes ud af et lavt skab på ca. 1 meter til enten enkelsenge eller dobbeltsenge. Det er en meget diskret løsning, hvis du ikke vil have et stort skab i værelset. Nogle af deres senge kommer med en reolvæg, der passer til skabet.

Thysen Nielsen producerer også en skabsseng til børneinstitutioner, hvor to etagesenge foldes ud af skabet. Det er en god måde at spare plads på, hvis der skal være en god seng til børnene samtidig med at der skal være nok plads at lege på. Den ville også være en smart og praktisk løsning til en dagplejemor, der har flere børn, der skal sove middagssøvn indenfor. Den koster ca. 10.000 kr.

Thysen Nielsen Møbel og Inventar Snedkere har adresse på Værkstedsgården 13, 2620 Albertslund, og kontaktes på tlf. 43 64 72 12 eller info@thysen-nielsen.dk.

KC Møbler har et stort udvalg af indbyggede senge til skabet

Smart seng i skabet
Skabsseng fra Kc-moebler.dk

KC Møbler er et firma med mere end 60 års erfaring med møbelproduktion og restaurering.

De har flere forskellige slags skabssenge; både senge, der foldes ud af et lavt skab, og senge der klappes hele ud af et højt skab.

Da jeg kiggede på KC Møblers hjemmeside var der en dobbelt skabsseng i et skab med skydedøre nedsat til halv pris fra ca. 52.000 til 26.000 kr. Sengen måler 140×200 cm, og skabet måler 306,5 x 275,0 cm med to sideskabe af birketræslamel. Al sengetøjet holdes på plads med et betræk, så sengen forbliver redt.

Du kan finde KC Møbler på Kabbelejevej 15, 2700 Brønshøj, og kontakte dem på tlf. eller kc@kc-moebler.dk.

Spar plads med en indbygget seng i skabet

Der er mange gode grunde til at indrette dit hjem med en indbygget seng i skab, da det giver dig så meget gulvplads. De er ligeså lette at slå ud som en sovesofa, og hvis du ikke har brug for ekstra siddeplads, er det på mange måder en smartere løsning.

specialbygget skabsseng

En indbygget seng i skabet er ikke billig, men den er en utrolig praktisk løsning, hvor du gerne vil gemme sengen og spare plads:

 • Hvis du bor i en etværelses lejlighed eller på et værelse
 • På børneværelset, hvor du kan slå sengen sammen om dagen, så der bliver ekstra meget gulvplads at lege på
 • I en lille stue, der både skal være spisestue og soveværelse
 • I hobbyrummet, så det let kan bruges som gæsteværelse

Du kan købe din skabsseng fra Smart Rooms, KC Møbler eller Thysen Nielsen Møbel og Inventar Snedkeri, der alle har et spændende udvalg af skabssenge.

2 kommentarer til “Indbygget seng i skab – Spar plads ved at gemme sengen”

 1. Tak for artiklen.
  Jeg har en veninde, der foreslog den løsning, da hun har boet i USA, og jeg skal bo i spisestuen. Vi blev chokeret over, at det koster så meget i Danmark for et soveskab 🙁
  MVH Marianne

  Svar

Skriv en kommentar