Indret bryggers – Indretning med skabe, bord, vask, vaskemaskine mv.

Mange danskere har ikke megen plads i deres hus eller lejlighed og har derfor behov for at udnytte alle rum optimalt. Bryggerset er et egnet rum til opbevaring, og kan bruges meget effektivt, hvis du mangler plads.

Indret bryggers

Når du indretter dit bryggers, så kan det både være funktionel og hyggeligt.

Her er nogle gode råd til indretning af bryggers

I denne artikel sætter vi spot på, hvordan du kan bruge dit bryggers, hvad enten du vil have plads til vaskemaskine, bord eller skabe.1. Hvor skal teknikken sidde?

Find først ud af, hvor de tekniske installationer skal være, såsom vaskemaskine og fryseren – her skal du være relativt sikker på placeringen, da de ikke nemt lader sig flytte. Pas på med for mange tekniske installationer, da de optager plads, og du ikke altid kan udnytte pladsen ovenover, da den kan være svært tilgængelig.

2. Brug pladsen fornuftigt

Højskabe er gode at have i bryggerset, da de ikke tager megen gulvplads, men samtidig giver mulighed for at opbevare en masse. De kan give plads til f.eks. overtøj, ekstra fodtøj, støvsuger osv.

De fleste vil typisk også gerne have plads til vaskemaskine og fryser, men som sagt har du mulighed for at få mere plads, hvis du vælger skabe og hylder helt til loftet i stedet for kummefryser og vaskesøjle.

3. Sæt system i det

Selvom bryggerset er tætpakket, så skal det stadig være muligt for dig at finde dine ting. Tænk derfor i systemer, når du indretter bryggerset. Hvad har du mest brug for i dagligdagen? Sørg for at lægge det i de lettest tilgængelige skabe.

Jakke og sko bruger du hver dag, så her vil det være nemmere med en knage, da det er hurtigere end at finde jakken på bøjle i skabet. Vælger du åbne hylder til skoene er de også nemmere tilgængelige, end hvis de var i et aflukket skoskab. Æstetisk set kan det dog virke mere pænt og ryddeligt at have skoene gemt væk, så her må du opveje de æstetiske og funktionelle fordele og ulemper op imod hinanden.

Vælger du et skoskab, så sørg for, at det er højt, så det optager hele vægpladsen.

Til vasketøjet er det en god idé at bruge skuffer, da det er pladsbesparende i forhold til at have en vasketøjskurv stående frit i rummet.

4. Tænk over dine behov

En anden måde du kan spare plads på er ved at bruge indersiden af skabslågen til at hænge ting på. Det kan f.eks. være en gulvskrubbe, et strygebræt eller koste.

I nogle bryggerser er der indbygget en håndvask, hvilket kan være praktisk, hvis du f.eks. har meget gør-det-selv-arbejde udenfor og ofte lige har brug for at vaske hænder eller redskaber af.

I mange tilfælde bliver håndvasken dog relativt ubrugt og i disse tilfælde kan det være en fordel at rive den ned og sætte nogle højskabe op i stedet for – så har du meget mere plads til at opbevare ting.

5. Plads til hele familien

Hvis du har små børn, så kan de have behov for at sidde ned for at få fodtøj af. Selvom en bænk tager meget plads kan det alligevel af praktiske årsager være en god idé at overveje, så de har noget at sidde på, når overtrækssko og støvler skal på.

Under bænken kan placeres skuffer og over bænken kan placeres skabe.
Har du brug for et bord til et eksempelvis at lægge vasketøj på, så kan du sætte en bordplade over vaskemaskinen – på den måde bruger du også rummet nedenunder bordpladen.

Du kan også vælge at sætte et bord ind ved siden af vaskemaskinen, så du får en større flade at arbejde på. Her kan det være praktisk at bordet rummer skuffer, så du får mest muligt opbevaringsplads.

6. Tørresnor i bryggerset?

Har du ikke plads til et tørrestativ i bryggerset, så kan du overveje at anskaffe dig en træk-ud tørresnor, som du altid kan nøjes med at trække ud i rummet, når du har vådt vasketøj at hænge til tørre.

Bryggers indretning

Funktionel bryggers indretning med masser af plads

7. Skydelåger kan hjælpe dig

En mere original idé til bryggerset, der kan skjule rod på et sekund er en skydelåge. Den kan skabe et midlertidigt rum i entreen, sådan at man kan ordne vasketøj i den ene del, og hvis det ringer på døren, så kan man trække skydeelementet til siden, så man skjuler vasketøj og sko.

Med et ser alt rent og pænt ud, og med skydelågen er rummet midlertidigt halveret. På den måde kan man have entré og bryggers i ét. Ideen kræver dog, at bryggerset er stort nok til at blive opdelt af en skydedør – ellers er den mere til besvær end til gavn.


Alt i alt kan man altså sige, at har du ikke særlig meget plads i bryggerset, så kan det være en god idé at tænke i systemer og bruge hele vægfladen. Højskabe er eksempelvis gode, fordi du bruger hele vægfladen, mens det også kan være smart at bruge inderlågerne af f.eks. skabe.

Er der en håndvask du aldrig bruger, så tøv ikke med at skille dig af med den. Hvis du gerne vil have, at dit bryggers skal bevare et æstetisk præg, selvom det er proppet med ting, så kan en skydelåge være løsningen, da du dermed kan skjule rodet i den ene halvdel af rummet, når du skal byde en gæst velkommen.

TAGS: Funktionelt bryggers , God udnyttelse af bryggers , Ideer til bryggersindretning , Indretning af bryggers

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer