Nem indretning af lang entre med disse 5 spændende ideer

Se disse tips til nem indretning af en lang entre. En lang entre kan være udfordrende, men jeg har fundet 5 spændende ideer til den lange entre.

indretning af lang entre
Få inspiration til indretning af en lang entré

Det kan være svært at indrette en lang entré optimalt. Læs med her og få inspiration til indretningen af din lange entré.

1. Brug tapet eller varme farver på endevæggen

flotte farver i entre
Brug farver på endevæggen

Det er en god idé at male endevæggen – den væg, der møder øjet, når du træder igennem fordøren  – i en varm stærk farve såsom rød, blå grøn eller orange.

Du kan også bruge et tapet med store iøjnefaldende mønstre for den samme effekt. Det tiltrækker øjet, og får gangen til at virke mindre lang, samtidig med at det skaber variation i entréen.

Brug lys maling på de andre vægge, så de får den lange gang til at virke lysere og bredere. Husk rigeligt med både loftslamper og pendler, så den lange entré ikke bliver mørk, hvis der er mangel på naturlig dagslys.

Du kan købe maling og tapet på Flugger.dk her, der har et stort udvalg. Du kan f.eks. få tapet for kun 220 kr. pr. rulle på ca 10 m x 50 cm.

2. Gør din entre til en kunstudstilling

Når du har en lang entre, har du rigtig meget plads på væggene, selv om du ikke har så meget gulvplads. Denne vægplads kan du udnytte med dine yndlingsmalerier eller flot indrammede plakater, så du har noget smukt at se på, når du går igennem den smalle entre.

mange-billeder-på-væggen
Brug vægpladsen i din lange entré til at din yndlingskunst eller egne fotos

 

En anden mulighed er, at udsmykke væggene med dine egne fotografier. Det er dejligt personligt, og samtidig med at du selv kan huske tilbage på dine oplevelser, kan dine gæster få et indblik i, hvem du er.

Du kan vælge at få dine billeder i en stor forstørrelse og putte dem i flotte rammer, eller du kan bestille dem på lærred eller glas.

På Illux.dk koster det mindste lærred på 30×23 cm 364 kr. inkl. levering, og en af de største størrelser på 120 x 90 koster ca. 1400 kr. inkl. levering.

3. Smalle møbler til en lang entre

Taburet M designet af Jørgen Møller
Taburet M fra Designdelicatessen.dk

Har du en lang entre, kan du bruge mange små og smalle møbler. Vælg et lille bord lige inden for døren, så du har et sted at lægge dine nøgler.

Lidt længere henne i din lange entré kan du have en smal bænk eller et par smalle taburetter, som du kan sidde på, når skoene skal af og på.

Taburet M designet af Jørgen Møller er en rigtig flot klassiker. Den er minimalistisk og enkel skabt i let buet træ. Den måler 30 cm i dybden og 54 cm i bredden, så du har ikke brug for ret meget plads til den.

Taburet M fås i bøgetræ, egetræ eller valnød, samt sort, hvid eller rød-lakeret. Den koster 1875 kr. inkl. levering på Designdelicatessen.dk.

Et andet valg er den lille franske Tam Tam taburet, der er designet af designet af Henri Massonnet. Den er smal på midten og er i formstøbt plast i flotte farver. Tam Tam måler kun 30 cm i diameter og kan bruges både indenfor og udenfor.

4. Smart opbevaring af sko på væggen

Brug Strap til at hænge dine sko på væggen
Droog Strap elastikker kan købes på Designdelicatessen.dk

Har du en meget lang og smal gang, hvor der ikke er plads til brede møbler, kan du vælge at udnytte dine lange vægge til opbevaring af dine sko.

Du kan købe geniale silikoneelastikker fra hollandske Droog, der hænges op på væggen, og som er stærke nok til at du kan hænge dine sko i dem. De passer godt til en lang entré, da du kan hænge mange af dem hen langs væggen.

Strap, som elastikkerne hedder, kan også bruges til at hænge andre ting. De koster 150 kr. pr. stk. og er 72 cm lange. De fås i farverne antracit, hvid, grøn, rød og blå og leveres med beslag.

Du kan også vælge et smalt skoskab i stedet for Strap elastikkerne.

Unoliving.dk har en dejlig samling af smalle skoskabe, og til din lange gang kan du vælge et Curve skoskab, der kun er 18 cm dyb og 104 cm bred. Det tager således ikke ret meget plads i bredden, og vil egne sig godt til en lang væg i entréen.

Det koster 1550 kr. inkl. levering til din dør.

5. Vælg en lang løber fra svenske Pappelina

Pappelina løber til lang gang
Pappelinaløber

Det kan være svært at finde et tæppe eller en løber, der er lang nok, hvis du har en meget lang entré.

Det svenske designfirma Pappelina har et stort udvalg af lange løbere op til 450 cm.

De kommer i mange flotte designs og farver, som f.eks. grøn, rød, hvid, blå, sort eller guld med store hvide stjerner. Der er også striber, blomster og mange andre designs at vælge imellem.

De er fremstillet i plastic uden PVC eller tungmetaller, og de er lette at gøre rent. Du kan vaske dem i vaskemaskinen ved 30 grader, eller skylle dem med bruseren.

Den længste løber på 450 cm koster ca. 2.400 kr. inkl. levering.

Nem indretning af lang entre

Det kan føles overvældende at skulle indrette en lang entré, så den bliver indbydende og ikke alt for lang og kedelig.

Find smarte smalle møbler, der udnytter længden i gangen og ikke bredden, såsom de smarte Straps, der hænger på væggen. Små taburetter kan også stilles langs væggen for at udnytte pladsen.

Væggene er vigtige, og du kan gøre din entré til et dejligt og spændende sted at være, hvis du hænger et udvalg af din yndlingskunst eller egne fotos. Det giver både dig og dine gæster noget skægt at se på, mens man tager sko og frakke på, og siger farvel.

En flot løber giver den lange entré en varm følelse, og hjælper til at understrege den indbydende stemning.

Skriv en kommentar