Juniorseng – Brugt eller købt på tilbud

Til børneværelset hører der selvfølgelig en børneseng. Har man helt små børn, starter de fleste med en tremmeseng, men på et tidspunkt kan der være grund til at skifte ud til en juniorseng.

Når du køber juniorseng, så er det godt at overveje forskellige ting.

Hvornår er det tid til en juniorseng?

JuniorsengMange forældre med helt små børn stiller sig selv spørgsmålet: Hvornår er mit barn vokset fra tremmesengen og parat til noget større?

Først og fremmest skal det understreges, at tremmesengen er god for dit barn, lige så længe dit barn sover godt og trygt i den – der er altså ingen alder på, hvornår sengen skal skiftes ud. De fleste børn vil snildt kunne bruge deres tremmeseng, til de er 2-3 år gamle.

Der kan dog også være tendens til, at dit barn vil kravle op af tremmesengen, når de når treårsalderen. Nogle begynder endog tidligere, og sådanne situationer kan være farlige, da barnet kan falde og slå sig kraftigt – så når barnet begynder at klatre ud over sengekanten, er det et tegn til, at tremmesengen bør skiftes ud.

Hvis dit barn bliver for stort til tremmesengen, så er det også tid til en juniorseng.

Hvilken slags juniorseng skal det være?

Hvis dit barn er klar til en juniorseng, så tænk over, at den nye seng skal give lidt mere plads at brede sig på, men ikke for meget.

Hører dit barn til dem, der sover meget uroligt om natten, så er det muligt at købe juniorsenge med sengeheste, så barnet ikke falder ud.

Det er svært at sige, hvor længe en juniorseng er brugbar for dit barn, da det også afhænger af, hvor meget dit barn vokser i højden, men ofte er sengen brugbar for barnet, indtil det er seks år gammelt.

Det næste skridt er at finde ud af, hvilken slags juniorseng det skal være. Det kan fx være en seng, hvor madrassen ligger nede i en ramme; det giver barnet en god platform at ligge på, og madrassen ryger næppe ud over kanten.

Man kan også overveje at købe en seng med skuffer nedenunder. Det er især en god løsning, hvis man bor småt og har brug for ekstra opbevaringsplads.

Hvor finder jeg juniorsengene?

Der findes mange gode juniorsenge på tilbud. Du kan fx få en enkel, hvidmalet juniorseng af træ hos Baby Vest til 699,95 kr.

Hvis du har en Ikea i nærheden, så har de også ofte nogle ret fine kvalitetsjuniorsenge i forskellige prisklasser fra 300 kr. og opefter (eksklusiv madrasser).

Hvis du vil investere i en af de mere stilfulde af slagsen, så kan du fx få en elegant juniorseng i mørk valnød hos www.letsbuyit.dk til 3.699 kr.

Juniorseng Mørk Valnød

Køb brugt juniorseng

Når du skal købe en juniorseng, bør du have med, at der kan være nogle penge at spare, hvis du køber en brugt. Du ved heller ikke, hvor længe dit barn kan bruge sengen, før du skal investere i en ny, fordi dit barn er vokset ud af sin juniorseng.

En oplagt mulighed er Den Blå Avis, da de har mange gode tilbud fra familier over hele landet, der vil af med deres juniorseng.

Det gode ved Den Blå Avis er, at du rent faktisk også kan køre ud at se på sengen – det kræver selvfølgelig lidt penge i benzin, men er ofte hurtigt sparet, hvis sengen er sat til salg for en billig penge. Du kan fx få en juniorseng i træ til 240 kr. med sengehest og madras.

Brugt Juniorseng på DBA

Desuden er der diverse genbrugsmøbelbutikker i de større byer landet over, hvor – ja du kan måske være heldig at finde en hos Røde Kors eller Kirkens Korshær og så samtidig støtte et godt formål.

Overvejer du en juniorseng til børneværelset, bør du altså overveje tre ting:

  • Har mit barn behov for en juniorseng
  • Hvilken slags juniorseng skal det i så fald være
  • Skal den være brugt eller på tilbud

For at opsummere: Dit barn har brug for en juniorseng, hvis han/hun er vokset ud af tremmesengen eller er begyndt at kravle ud af den.

Der er et væld af forskellige juniorsenge på markedet; hvis dit barn sover uroligt, så overvej at købe en (seng) med sengehest.

Endelig kan du finde ret billige nye senge i fx Ikea, men det billigste er dog at købe dem brugt.

Skriv en kommentar