Kaffemaskine med kværn – Siemens vs. Philips vs Electrolux

En kaffemaskine med kværn giver dig den allerbedste kop kaffe, da bønnerne er helt friskmalede, når kaffen tilberedes. Både Siemens, Phillips og Electrolux har nogle brugervenlige kaffemaskiner, som sikrer dig en helt fantastisk aromatisk kaffe, da bønnerne males lige før, der hældes vand på. Du kan både få helt almindelige kaffemaskiner, som laver en hel kande kaffe eller espressomaskiner med egen kværn, som fremstiller en enkelt kop af gangen.

Philips kaffemaskine med kværn
Philips kaffemaskine Grind and Brew med kværn til nymalede bønner

Der er over 1000 aromastoffer inde i kaffebønner, og disse frigives, når bønnerne males til fint kaffe. Efter kun 15 minutter er op til 60 % af aromastofferne forsvundet, så derfor får du mest smag i kaffen, hvis du maler bønnerne lige før, du brygger kaffen. Derfor smager kaffen meget bedre, hvis du bruger en kaffemaskine med kværn.

Philips HD7762 er blandt de bedste kaffemaskiner med kværn

Philips HD7762 kaffemaskine med kværn
Philips HD7762 Grind and Brew kaffemaskine med kværn

Blandt de bedste kaffemaskiner med kværn er Philips HD7762 Grind & Brew. Det er en meget elegant kaffemaskine i stål og sort med enkle brugerfunktioner, som kan brygge to til tolv kopper af gangen.

Philips Grind & Brew har fået tildelt den meget prestigefyldte Red Dot Design award, som kun gives til produkter, der er er kendetegnet ved usædvanligt og brugervenligt design. Juryen fremhævede at Philips Grind & Brew var usædvanlig let at betjene trods de mange komplekse funktioner.

Den klarer sig også godt i en test i det tyske blad Testmagazin fra 2014, hvor den roses for at være god til at holde kaffen varm i glaskanden. Grind & Brew har mange smarte features:

 • Øverst på kaffemaskinen kan du hælde to slags kaffebønner på. Hver gang du brygger en kande kaffe kan du vælge imellem de to sorter eller kombinere dem, og få en helt unik smag.
 • Kværnen har den fordel, at den kan indstilles med ni forskellige indstillinger mellem at male meget fint eller meget groft – og indstillingen er nemt at anvende.
 • Du kan samtidig vælge at slå kværnen fra, hvis du løbet tør for bønner og en dag bare vil lave “almindelig” kaffe med formalet kaffe.
 • Kaffemaskinen brygger op til 1,2 liter kaffe af gangen.

Philips HD7762 har timer og koster ca. 1.300 kr. inkl. levering. Du kan også købe Philips HD7761, som blot adskiller sig fra HD7762 ved ikke at have en timer. Den koster ca. 1.100 kr. inkl. levering. Det kan dog godt betale sig at købe modellen med timer, så du kan vågne op til duften af friskbrygget kaffe hver morgen.

Electrolux EKAM300 Fresh Aroma kaffemaskine med kværn

Philips EKAM300 kaffemaskine med kværn
Philips Fresh Aroma EKAM300

Electrolux EKAM300 Fresh Aroma er en anden kaffemaskine med kværn, som minder meget om Philips HD7762 og HD7761:

 • Du kan indstille kværnen til 9 forskellige finhedsgrader, så du kan få både groft og fint malet kaffe.
 • Den har en roterende base, som kan rotere en hel cirkel – 360 grader – så det er lettere at fylde vand og bønner på fra flere vinkler.
 • Du kan indstille timeren op til 24 timer i forvejen, og det vises i det lækre display.
 • Du kan også bruge formalet kaffe.

I modsætning til Philips HD7762/1, så har Elctrolux EKAM300 kun plads til én slags kaffebønner øverst i kaffemøllen, hvor Philips kaffemaskinerne har plads til at du kan fylde to forskellig slags bønner på.

Electrolux EKAM300 Fresh Aroma har plads til 1,375 liter i glaskanden og koster ca. 1.190 kr. inkl. levering.

Electrolux kaffemaskine med kværn til indbygning

Electurolux indbygget kaffemaskine kværn
Electrolux indbygget kaffemaskine med kværn

En indbygget kaffemaskine ser elegant ud og du sparer plads på køkkenbordet.

Når du skal fylde bønner på din Electrolux EBC54513OX, hiver du bare skuffen ud, og så kan du putte nye bønner på.

Kaffemaskinen skubbes ind igen, så kun det yderste af maskinen er synlig, og herfra betjenes den let, så du kan brygge den perfekte kop kaffe til dig og dine gæster. Du indstiller den rette styrke, trykker på knappen, maskinen kværner bønnerne med den indbyggede kværn og skaber en fantastisk aromatisk kop kaffe.

Electrolux EBC54513OX er en skøn kaffemaskine til indbygning, og den har de følgende funktioner og specifikationer:

 • Indbygget mælkeskummer, så du lave en lækker cappocino
 • Kan lave både espresso og almindelig kaffe
 • Du kan brygge mellem 1 og 6 kopper af gangen takket være den smarte højdejustering
 • Vandbeholderen tages ud foran, så du ikke behøver at trække maskinen ud
 • Du kan justere temperaturen
 • Du kan bruge enten kaffebønnner og formalet kaffe
 • Der er et smart program til fuldautomatisk afkalkning
 • Automatiske funktioner til espresso, alm. kaffe, varmt vand og damp
 • Touchbetjening

Electrolux EBC54513OX koster ca. 10.000 kr. inkl. levering. Den måler 450 x 560 x 550 mm.

Siemens kaffemaskine med kværn til espresso

Siemens kaffe- og espressomaskine med kværn
Siemens kaffe- og espressomaskine med kværn

Siemens TE712201RW kan både lave kaffe eller espresso, alt efter tryk på knapperne.

Den har en keramisk kværn – SilentCeramDrive – med et lavt lydniveau med den fordel, at den ikke larmer, når der males bønder. Og du kan brygge en hel del kaffe, da der kan være helt op til 300 gram, og der er individuel indstillinger for kaffetemperatur, som er enkel at anvende.

Af andre funktioner kan nævnes, at den har et innovativt varmesystem, der gør at den kan opvarme hurtigt. Derudover har den følgende specifikationer:

 • Vandpumpe med 15 bar tryk
 • Maskinen rengør sig selv efter hver kop med den specielle SinglePortion Cleaning funktion
 • Mælkeskummer, som er let at rengøre med CreamCleaner funktionen
 • SensoFlow-systemet har en konstant bryggetemperatur
 • CoffeeSensor System betyder at kværnen automatisk tilpasser sig bønnesorten, så de males helt perfekt
 • IndividualCoffee System betyder at du kan gemme op til seks brugerprofiler, som hver især har deres egen brugerprofil.

Siemens TE712201RW koster ca. 5.790 kr. inkl. levering.

Få meget for pengene med en Siemens TK53009

tk52001-siemens
TK53009 Siemens

En billigere Siemens espressomaskine med kaffekværn er modellen Siemens TK53009, der koster ca. 2.485 kr. inkl. levering

Den har ikke de smarte intelligente funktioner som Siemens TE712201RW såsom SenseoFlow, CoffeeSensor System og IndividualCoffee System, og derfor koster den også 3.000 kr. mindre.

Den er til gengæld helt enkel at håndtere og er derfor et godt valg for nybegyndere indenfor hjemmelavet kaffebrygning. Du kan lave mange forskellige slags kaffe, da der er både espresso-funktion og mælkeskummer.

Maskinen renser sig selv efter hver brygning, så du behøver ikke at tænke på rengøring efter hver en kaffekop, men naturligvis skal maskinen gøres rent som helhed en gang imellem.

Sådan vælger du den rigtige kaffemaskine med kværn

Electrolux kaffemaskine til indbygning
En indbygget kaffemaskine er yderst diskret og praktisk

Der er således mange gode modeller at vælge imellem både fra Siemens, Electrolux og Philips. Du kan vælge mellem tre slags kaffemaskiner med kværn:

 • Vil du gerne have en hel kande almindelig sort kaffe, så er Philips Grind and Brew og Electrolux Fresh Aroma kaffemaskinerne helt perfekte til dig. De er også den billigste slags kaffemaskiner med kværn til kun ca. 1.300 kr. inkl. levering.
 • Skal du have nyt køkken,  kan det godt betale sig at få en indbygget kaffemaskine såsom  Electrolux EBC54513OX, da det er skønt at have køkkenbordet fri for alle maskiner. Til ca. 10.000 kr. inkl. levering koster næsten dobbelt så meget som den dyreste af de to kaffe- og espressomaskiner fra Siemens.
 • Vil du gerne have mulighed for let og elegant at lave både espresso, cappocino, americano og helt almindelig kaffe, så er de fritstående kaffe- og espressomaskiner såsom Siemens TK53009 og Siemens TE712201RW det helt rigtige valg. De er brugervenlige og sørger lynhurtigt for en perfekt kop kaffe til dig hver eneste gang. En stor fordel er, at de rengør sig selv efter hver kop, så de er lette at holde rene.

Alle disse skønne maskiner har en kværn, så du kan være sikker på, at kaffen har så mange af de friskkværnede aromastoffer som muligt, og det er en helt anden nydelse i forhold til kaffe brygget med formalet kaffe.

25 kommentarer til “Kaffemaskine med kværn – Siemens vs. Philips vs Electrolux”

 1. Vedr. Philips maskinen, så er kanden simpelthen noget at det værste bras jeg nogensinde har set! Kaffen vælter ud alle mulige steder når man hælder – skoldhed kaffe på sine fødder er IKKE rart! Det virker som om at Philips overhovedet ikke har gidet teste om kanden virker inden den blev sendt på markedet. Efter 2 måneders brug, har vi sendt maskinen på pension. 1300 kroner ud af vinduet.

  Svar
 2. Hej Jesper,

  Mange tak for din kommentar. Blot for at være sikker, er det så Philips hd 7740/00 maskinen du hentyder til?

  Mvh
  Mikael

  Svar
  • Hej.
   Det må være hd7740 maskinen han mener, for vi har nøjagtigt samme problem, og andre der laver kaffe hos os kan heller ikke hælde uden at det løber bagud. Har dags dato skrevet til philips for at høre om de har en løsning på problemet.
   Mvh Kim

   Svar
   • Det kan jeg allerede gøre, de har lige ringet. Det er et kendt problem, og de arbejder på det. Ham jeg talte med sagde, at de mente at have en ny klar til oktober, som så blev sendt til mig. Indtil da, er der blevet sendt en kande til mig, som jeg skulle modtage i morgen, den er lidt mindre men kan bruges. Man skal bare kontakte Philips kundeservice med et tlf nr. så kontakter de kunden.
    Det er virkelig god service.

 3. Hej
  Overvejer at købe en phillips Hd 7740, så ville gerne høre jer der har den, om den fungere optimalt (ud over det med kanden) og om den generelt lever op til forventningerne?

  Svar
 4. Jeg syntes ikke at den er pengene værd, og jeg fik min for 600.- ny, og det syntes jeg ikke en gang den er værd. Vi har altid malet vores kaffe selv, og HD 7740 bruger noget mere kaffe. Og så syntes jeg at den maler kaffen for groft, så jeg har selv sat en fjeder i kværnen, og det hjalp lidt. Personligt ville jeg købe en god kværn og en Mocca Master. Vores Phillips står på loftet nu. Vi har forøvrigt fået en ny kande, og den fungerer fint

  Svar
 5. Hej Alle

  Med hensyn til Philips HD 7740.
  Jeg købte sådan en for lige under et år siden. Ud over kanden, kørte den upåklageligt, lige indtil for lidt over en måned siden, begyndte den lille klap, der går fra kværnen, og ned til filteret, periodisk ikke at ville åbne, det medførte at kaffen hobede sig op i den lille gang, og jeg måtte manuelt prøve at få klappen lirket op, og få det renset (Yderst besværligt!) Kort tid efter, begyndte maskinen at hælde ca. halvdelen af vandet fra tanken, ud på bordet, ved hver brygning. Den blev sendt til reparation, og i går (En måned efter…) får jeg at vide at den ikke kan repareres, og jeg får pengene tilbage.
  GODT RÃ…D HVIS I OVERVEJER AT KØBE SÃ…DAN EN:
  LAD VÆRE MED DET:

  Svar
 6. Vedr: Philip kaffemaskine HD 7740, så var jeg ( ud over det at kanden var ubruglig og kaffen måttes hældes over på anden kaffekande hen over vasken !!) faktisk utrolig glad for den. Lige indtil i sidste uge, da jeg ville afkalke den. Jeg gik frem efter brugsanvisningen, men da jeg igen ville bruge den var den helt “død” Nu bliver den sendt ind og sjovt nok, klagede jeg også over den kande nu hvor den alligevel var afsted. Jeg troede, at jeg/vi var de eneste med det problem. Jeg håber da ikke, at jeg skal vente på den i 1 mdr.
  Hvis kanden er et kendt problem, håber jeg da de løser det på samme tid.

  Svar
 7. Kære Heidi

  Du får højst tænkeligt det samme svar som mig, at maskinen ikke kan laves, og at du får pengene tilbage. I såfald kan jeg anbefale dig at købe en kaffemaskine næsten magen til.
  Den hedder Princess, og koster 899.- hos Wupti.
  Den kan fuldstændig det samme som Philips HD 7740, men har “rigtig” kande, og så kan den times.
  Jeg har selv en, og er yderst tilfreds med den.

  Svar
 8. Kære Tonni

  Tak for dit svar. Det bliver spændende at se, men også hvor lang tid der går. Min maskine var jo kun 6 mdr gammel og jeg har faktisk været god ved den. Jeg har overholdt alle de ting med vedligeholdelse man skal, da jeg havde hørt at kværnen kunne blive et problem.
  Men jeg vidste ikke, at andre også havde lige så store problemer med kanden. For jeg må også sige, at hvis man har kendt til dette, er det utroligt, at den er kommet ud på marked. Men kaffen var god og det er rigtig vigtig for mig, da jeg er den store kaffedrikker.

  Svar
 9. Hej igen

  Var lige inde og se på princess og den er jo faktisk magen til. Så hvis jeg bare får pengene tilbage så tusinde tak!!

  Svar
 10. Nu er der tæt på at være gået 1 mdr og jeg har intet hørt endnu…Jeg er super glad for, at Imerco, hvor den er købt har lånt os en anden kaffemaskine for det tager vidst lang tid….
  Jeg troede ikke, at der virkelig ville gå så lang tid.

  Svar
 11. Hej Alle sammen jeg har en Philips HD7740 har haft den i 2 år og 10 dage.Ja jeg må sige at jeg har haft mange problemer med den udover kanden har der også været da jeg skulle afkalke den for første gang gik malingen på varmeleme og nu efter at der ikke er mere garanti løber der vand ud på bordet samt holder til kaffefilter bliver ved med at åbne sig når den maler kaffe/brygger så man skal bruge en elastik for at holde den på plads JA JEG KØBER IKKE DENNE MODEL MERE:(René

  Svar
 12. Har købt en Philips kaffemaskine HD7751 i dec 2012 og har problem med kaffekanden.
  Det er simpelthen umuligt at hælde uden at det sviner. Skal hælde op hen over køkkenvasken.
  Har kontaktet kundeservice hos Philips, men uden megen held indtil videre. Fik bare at vide jeg skulle henvende mig der hvor den er købt og reklamere.

  Svar
 13. Jeg har en Philips/Saeco HD 8753 Intelia kaffekværne maskine. Den er i for sig ganske god, men kræver temmelig meget vedligeholdelse.
  Når man tager kaffekværne motorenheden ud for rengøring er der 2 grønne små huller, som er indikeret med en lille smørrekande. I manualen står der intet om hvilken type olie man skal bruge. Og Philips ved heller ikke noget.
  Er der nogen der kan hjhælpe, jeg tør ikke bruge symaskineoilie, det kan jo komme ud i kaffen.
  Vh, Klaus

  Svar
 14. jeg har en Philips HD 7740. Den har været en tur på værksted, da kværnen ikke kunne male fint, det kan den stadig ikke. Et andet problem er, drypstopfunktionen ikke virker ordentligt, så når man tager kanden med kaffen ud, drypper den ned på varmepladen. Det værste er dog, at kaffen ikke er ordentlig varm, jeg har ikke fået en ordentlig kop varm kaffe herhjemme, siden jeg fik Philips HD 7740 i huset, nu vil jeg se mig om efter en anden, er der nogen, der har en anbefaling til et andet mærke, hvor kværnen virker, den ikke drypper og næsten vigstigst, kan levere varm friskkværnet kaffe ?

  Svar
 15. Hej Kennet

  Som nævnt tidligere: Princess, den er magen til Philips, og har timer.
  Jeg har den selv, og har ingen problemer med den:-)

  Svar
 16. Vi har en Siemens Surpresso Compact, der brygger1-2 kopper kaffe af gangen. Den fungerer fint, men skal rengøres temmelig ofte, og dette er en omfattende opgave. Vi overvejer derfor at skifte den ud til en kaffemaskine med kværn evt. også med indbygget timer. Det lader jo til, at man skal holde sig langt fra Phillips HD7751 og HD7740. Klaus, du skriver, at Phillips/asencio HD 8753 kræver en del vedligeholdelse. Kan du uddybe det?

  Princess kaffemaskinen har gjort et positivt indtryk hos mig – hvad er jeres erfaring med vedligeholdelse og støj? Den maskine vi har fra Siemens larmer nemlig også en del, hvilket kan være til stor gene, hvis der skal bruges mere end et par koffer kaffe.

  På forhånd tak for jeres tilbagemelding – Lotte

  Svar
 17. Jeg kan kun være enig med anmelderne nedenfor.
  Jeg har haft en Philips Grind and Brew HD7740 I 2 år. Den har været til reperation 2 gange fordi displayet “løber ud” som vand på blæk så man ikke kan se hvor meget kaffe man laver.
  Her anden gang har vi fået pengene retur, da man ikke havde repareret den indenfor 1 måned.
  Vi er gået tilbage til vores gode gamle Braun den laver varm kaffe og holder kaffen varm og man kan hælde af kanden uden at man skal tørre gulvet op hver gang.
  Vh Lise

  Svar
 18. Vedr. Phillips hd 7740
  Udover det samme problem som de fleste (kande) , så kan den nu ikke brygge uden af det bliver til damp, og larmer. Har prøvet at afkalke. Og de garantien er udløbet, har jeg skilt den ad, (selv og bundskuerne er rustne og skulle bores ud) og hvad ser jeg inden i ?? masser af groft malet kaffe…hvorfor der og ikke i filteret ?? Hmmm jeg må hellere købe et andet mærke …

  Svar

Skriv en kommentar