Kaffemaskine med timer – Schou, Braun eller Krups?

Kaffemaskine med timer
Hvis du har en kaffemaskine med timer, så kan du have friskbrygget kaffe hver morgen når du vågner.

En kaffemaskine med timer kan være en god investering. Du fylder vand og kaffebønner på maskinen og indstiller tidspunktet for brygningen, inden du går i seng.

Den følgende morgen kan du vågne op til velduftende, friskbrygget kaffe. Et “must have” for det travle og morgentrætte menneske. Men hvilken model skal du vælge?

Her kan du læse om kaffemaskiner med timer fra Schou, Braun og Krups, hvoraf sidstnævnte har fået vidt forskellige anmeldelser.

Hvad er en god kaffemaskine?

Der er store prisforskelle på kaffemaskiner, og det kan være svært at gennemskue, hvilken maskine der er det bedste køb.

Først når du har testet kaffemaskinen et par gange, finder du ud af, hvor god den egentlig er. Især to forhold er afgørende i forhold til, hvor godt brygningsresultatet bliver.

  • Den tid, det tager at brygge kaffen: Brygges kaffen for hurtigt, bliver den tynd – brygges den for langsomt, er der risiko for, at den får en kedelig bitter smag. Den optimale brygningstid ligger typisk mellem 4 og 6 min.
  • Temperaturen der brygges ved: For at kaffebønnerne skal kunne afgive tilstrækkelig med aroma, skal brygningstemperaturen ligge mellem 92 og 96 grader. Også her det vigtigt, at kaffen hverken bliver for tynd eller for bitter.

Et spørgsmål om design

Endelig er der selvfølgelig spørgsmålet om kaffemaskinens udseende. Der findes masser af billige kaffemaskiner, der laver ligeså god kaffe som specialdesignede maskiner, der er mere end tre gange så dyre.

Vil du have lækkert design, starter priserne typisk ved 700-800 kr.

Schou – I den absolut billigste ende

What kaffemaskine fra Schou
What kaffemaskine fra Schou – Bl.a. hos Multikoeb.dk

Kaffemaskiner fra Schou – med brandet “What” – hører ikke til blandt de mest spændende og avancerede apparater på markedet.

Til gengæld er de billige. En helt almindelig Schou kaffebrygger uden timer kan fås for omkring 150 kr. på tilbud.

Timermodellen, der er lavet i rustfrit stål og plast, er lidt flottere. Udover timerfunktion er apparatet udstyret med drypstop og autosluk, der sikrer at maskinen slukker af sig selv efter et stykke tid.

Braun KF590 – Pæn model med klorfilter

Braun KF590 - Kaffemaskine med timer
Braun KF590

Braun KF590 er en traditionel men ganske pæn kaffemaskine.

Ligesom Schou-modellen har den drypstop og autosluk.

Herudover har den en drejelig filterholder og et særligt filter, der kan reducere smagen af klor i vandet.

Den blev især rost for sin evne til at brygge hurtigt og for at holde temperaturen.

Vær opmærksom på store prisforskelle

Prisforskellene for KF590-modellen kan være ganske store.

Fragten er gratis, og du kan ifølge aftale med Braun levere den tilbage, hvis du ikke skulle være tilfreds med den – og dette selvom du allerede har brugt den.

Prisen hos Skiftselv.dk er en af de højeste: 999,95 kr. inklusiv fragt.

Krups 5065 – Industrielt specialdesign

Krups 5065 kaffemaskine med tidsindstilling
Krups 5065 hos bl.a. De3Bedste.dk

Krups 5065 er den flotteste af de her omtalte modeller.

Den har et kompakt alu-look og er designet af Björn Dahlström, en anerkendt industriel designer. Hertil kommer, at den har en forholdsvis stor kande på 1,6 liter (Schou-modellen har en kande på 1,25 liter).

Vi har set den til 699 kr. hos blandt andre De3bedste.dk.

Blandende anmeldelser – både top- og bundkarakter

Hvor god er den så, den flotte Krups 5065? Dommerne i Pricerunners testpanel kan nærmest ikke få hænderne ned.

Maskinen får her topkarakter, fordi dommerne finder den både billig og brugervenlig. Karakteren gives også på grund af det flotte design.

Helt anderledes går det i Politikens kaffemaskine-test fra 2010, hvor den pågældende model får bundkarakter med kun et tjektegn ud af seks.

Kritikpunkterne er mange: maskinen sprutter, filtret løber over, og kaffen smager surt og bittert og bliver hurtigt kold.

Den vejledende pris blev her angivet til 999 kr., hvilket givetvis også har spillet ind på bedømmelsen. Som nævnt ovenfor kan den i øjeblikket fås 300 kr. billigere.

Schou, Braun eller Krups?

Går du ikke op i designmæssige detaljer, vil den billige model fra Schou (med timer) kunne opfylde de fleste af dine behov. 250 kr., det har de fleste råd til. Braun-modellen er op til fire gange så dyr.

Vær her opmærksom på de prisforskelle, der kan være fra forhandler til forhandler. Hvor meget bedre kaffen bliver i en Braun end i en Schou-model, er svært at sige.

Dog kan der ifølge producenten være en fordel ved Braun-modellen, hvis du har meget klor i vandet (jf. det særlige klorfilter). Krups er helt klart for dem, der sætter pris på godt design.

Hvad funktionalitet og brygningskvalitet angår, er det sværere at udtale sig, idet testresultaterne er meget forskellige.

Skriv en kommentar