Kenwood Major KM020 – Test og de bedste priser

Kenwood Major KM020
Kenwood Major KM020

Når det kommer til arbejdet i køkkenet, så kan det være en fantastisk hjælp at have en køkkenmaskine der virker. Derfor har mange valgt at gøre brug af en Kenwood Major KM020 som deres hjælper. Vi ser her på hvor du kan finde den billigt, hvilket udstyr der følger med og om der er andre spændende alternativer.

Røre, blende, hakke, skære og piske: Den kraftige røremaskine Kenwood Major KMO20 kan – med det rette ekstraudstyr – udføre en lang række praktiske køkkenopgaver.

Designet er flot og minimalistisk, og maskinen har ikke uden grund fået tildelt designprisen Red Dot Award.

Men hvor god er Kenwood Major egentlig, og findes der bedre alternativer?

Vi har tjekket både danske og svenske test af den pågældende model.

Herudover har vi fundet frem til meget forskellige priser. Vælger du den rigtige forhandler, vil du kunne spare mange tusinde kroner.

Middelkarakter i Politikens “Vi tjekker”

Kenwood KM020 - Stilrent design
Kenwood KM020 – Stilrent design

I Politikens 2011-test af i alt otte røremaskiner placerer Kenwood Major KM020 sig i midterfeltet. Den får 3 ud af 6 tjekpoint.

Det samme gælder for Kitchenaid og Exido modellen. Kommentaren, der knytter sig til karakteren, er forholdsvis kortfattet.

Testens fagdommer fremhæver, at maskinen er støjsvag, hvilket er positivt.

Desværre trækker det ned, at maskinen ikke dur til små portioner. Her har den ganske enkelt svært ved at røre ingredienserne sammen i bunden af skålen.

Hertil kommer, at doseringshullet er for lille, og at skålen har en rille i bunden, som besværliggør efterfølgende rengøring. Den vejledende pris angives til 5.999 kr.

 

>>> Stort udvalg i Kenwood køkkenmaskiner – Klik her <<<

 

Stor og stærk nok til at ælte to rugbrød

Kenwood-modellens skål kan rumme i alt 6,7 liter. Så hvad store portioner angår, har den ingen problemer.

Fagdommeren Lone Lysdal tester maskinernes funktionalitet og anvendelighed ved at røre og ælte en sandkagedej og en rugbrødsdej.

Den overordnede konklusion er, at kun modellerne fra Kenwood, Bosch og Assistent har plads og kraft nok til at ælte to rugbrød.

Tjekker man de tekniske detaljer, vil man se, at Kenwood Major KMO20 med dens i alt 1.500 watt er den kraftigste af de tre modeller.

Ros for det stilrene design hos Smartson.se

Kenwood Major kødhakker
Kenwood Major kødhakker

På den svenske testside “www.smartson.se” kan du også finde en anmeldelse af Kenwood-modellen (opdateret 2011). Den får her 17 ud af 25 point (Testvinderen får 22 point, testens taber 15 point).

Maskinen roses især for dens kraft og for dens stilrene design. Montering og betjening vurderes som ganske let. Og selve rørefunktionen fungerer også upåklageligt ifølge testpanelet.

Grunden til den lidt lave karakter er især prisen: 7.450 svenske kroner. Som en privat bruger skriver i et kommentarfelt under testen, kan maskinen fås til en pris, der er langt lavere.

Hvor er Kenwood Major billigst?

Som du kan se af nedenstående oversigt, er der meget store forskelle i pris mellem de forskellige forhandlere af Kenwood.

Du kan i skrivende stund spare hele 2.810 kr. ved at vælge Wupti.dk og Hjem.dk frem for en forhandler som f.eks. Pasto.dk.

 

>>> Stort udvalg i Kenwood køkkenmaskiner – Klik her <<<

 

Vi har tjekket om de markante prisforskelle kunne skyldes forskellige udstyrspakker. Dette er ikke tilfældet.

Der medfølger ved køb hos de tre nævnte forhandlere både stålskål, K-spade, dejkrog, piskeris og glasblender.

  • Wupti.dk, Hjem.dk m.fl. – 3.689 kr.
  • Lavpriskoekken.dk – 5.524 kr.
  • Pasto.dk – 6.499 kr.
  • Pixmania.dk* (skål med mere koster ekstra) – 3.989 kr.

* Vær opmærksom på, at Pixmania.dk adskiller sig fra de andre forhandlere ved at tilbyde en meget lille udstyrspakke. Faktisk skal du af med over 600 kr. ekstra, hvis du vil have stålskålen med i købet: en skål, som du næppe vil kunne undvære.

Tillægsudstyr i form af kødhakker, rivejern m.v.

Som nævnt indledningsvis kan Kenwood andet end at ælte og piske. Maskinen har i alt 4 indbyggede kraftudtag, hvortil du kan tilslutte ekstra udstyr som f.eks. en kødhakker eller en saftpresser.

En kødhakker koster mellem 700 og 800 kr. Her er Pixmania.dk overraskende nok ca. 100 kr. billigere end f.eks. Wupti.dk, hvis priser generelt er meget lave.

For en ismaskine og et rive-/snittejern skal du give nogenlunde det samme. En saftpresser ligger prismæssigt typisk over 1.000 kr.

Alternativer til Kenwood KM020

Der findes bestemt værdige alternativer til KM020-modellen fra Kenwood. Testvinderen i Politikens 2011-test er således ASSISTENT original AKM6120MW.

Ifølge testen er den alle pengene værd (vejl. pris: 3.999 kr.). Trods en lavere effekt på 800 watt, har den samme skålvolumen som Kenwood.

Den arbejder roligt og har en fastmonteret dejskraber, der fjerner dejen fra skålens kanter. En anden mulighed kunne være vinderen af den svenske test hos Smartson.se, røremaskinen Krups KA940, der blandt andet har en ganske praktisk timerfunktion.

Dog er den ikke helt så flot som de andre maskiner – faktisk ligner den efter vores mening mest af alt en symaskine.

Vælg Kenwood, hvis du vil have den kraftigste model

Vil du have en af de kraftigste og største røremaskiner på markedet, bør du vælge Kenwood Major KM020. Som Politiken skriver, har den en række småskavanker.

Prisen har tidligere været ganske høj, hvilket også har trukket ned i de pågældende test.

I øjeblikket koster den dog hos visse forhandlere mindre end testvindere som f.eks. Assistent. Alt i alt vurderer vi derfor Kenwood-modellen som et ganske attraktivt køb.

Skriv en kommentar