Keramiske kogeplader – Priser på keramiske kogeplader

Keramiske kogeplader

Keramiske kogeplader er meget populære og ser godt ud i de fleste køkkener.

Hvis du overvejer at købe en ny kogetop – eller måske udskifte hele dit komfur – så er keramiske kogeplader bestemt ikke et dårligt valg. Men hvis du ikke har det store kendskab til kogeplader kan det være svært at finde ud af, hvilken model, der passer til dig, og hvor du kan købe den bedste model til de billigste penge.

I denne artikel vil vi derfor prøve at guide dig gennem kogeplade-junglen, og hvad der er bedst og mest økonomisk for dig.

Fordele ved keramiske kogeplader

Med keramisk kogeplade menes en kogeplade, hvor de elektroniske varmelegemer ligger under en hærdet glasplade. Navnet keramisk refererer i den forbindelse til kogepladens finish, frem for til dens funktion.

De traditionelle keramiske kogeplader – som vi vil koncentrere os om her – kører på strøm, men de kan også fås med gas eller, som noget helt nyt, med induktion, hvor maden opvarmes af en magnetisk spole.

De strømførende kogeplader er et billigt og mere energivenligt alternativ til de traditionelle massekogeplader. Den glatte overflade udnytter nemlig varmen 30 % bedre i forhold til de ældre modeller.

Det kan derfor være en rigtig god løsning at investere i keramiske kogeplader.

Samtidig giver glaspladen et meget stilrent design, der gør den nem at rengøre, i modsætning til traditionelle gasblus, som først skal skilles ad. Nogle kogeplader kan også indbygges i selve bordpladen, så de bliver endnu nemmere at vedligeholde.

Priser og mærker

Men hvor meget skal man betale, for at få god kvalitet, og hvor kan man finde de bedste mærker?

Keramiske kogeplader findes i mange forskellige modeller og mærker, heriblandt Bosch, AEG Electrolux, Gorenje og Teka. Prismæssigt spænder en kogetop fra 8-900 kr. for de billigste og op til ca. 8.000 kr. for de dyreste.

Prisen varierer meget, afhængig af, hvilke funktioner og tekniske finesser, du ønsker, og hvilket mærke eller design, du leder efter. Desuden kan der være stor forskel på prisen fra forhandler til forhandler.

Hvis du ønsker at spare penge, kan det altid bedst betale sig at investere i et helt nyt komfur, med både ovn og kogeplader, frem for blot at købe en kogetop. Dette gælder, uanset hvilken kvalitet og prisleje, du er ude efter.

Electrolux keramisk kogeplade

Smart Electrolux keramisk kogeplade

Den lavere ende af prisskalaen

Er du på udkig efter en kogetop uden tilhørende ovn, og stiller du ikke de høje krav til tekniske finesser, så kan du finde modeller til 8-900 kr. Eksempelvis kan du få en god basis model i IKEA med navnet Lagan til 895 kr. eksklusiv levering.

Den billige IKEA model er lidt atypisk i forhold til de generelle priser. For ser vi på markedsudvalget i dag, skal du nok slippe mellem 2.000-3.000 kr. for en god og billig kogetop. Til denne pris kan du så også være sikker på at få kvalitet for pengene.

Dette kan du se i en test, foretaget af det tyske forbrugermedie Stiftung Warentest fra 2009. Her fremgår det, at billigere modeller fra Gorenje og Teka er langt foran, når det gælder kvalitet og brugervenlighed, i forhold til andre og dyrere modeller på markedet.

Vi har fundet de billigste danske priser på de modeller fra Teka og Gorenje, som indgik i testen. Den første model fra Teka (Teka GKST 60DB) kan du få for 2.599 kr. inklusiv levering hos skiftselv.dk.

Modellen fra Gorenje (Gorenje ECT620EXC) fandt vi til 2809 kr. inklusive levering hos Redcoon.dk.

Først-til-mølle

Som vi nævnte tidligere, kan prisen på en kogetop ligeledes variere meget fra forhandler til forhandler.

Dette gælder især, hvis en forhandler ønsker at rydde ud i sit restlager og dermed sætter prisen ned på en bestemt vare.

Et sådan tilbud har vi fundet hos skiftselv.dk. Her kan du få en Baumatic BF13 for kun 2.260 kr. inklusiv levering. Dvs. at du næsten sparer 50 %, i forhold til normalprisen. I skrivende stund, kan du finde tilbuddet her, men da det er først-til-mølle, kan vi ikke garantere for, at det stadig eksisterer.

Den dyrere ende

Selvom du kan få særdeles god kvalitet til få penge, når du investerer i en billig keramisk kogetop, som i ovenstående, kan det betale sig at investere i en lidt dyrere model, f.eks. fra Asko Vølund, Bosch, Miele eller AEG.

De er generelt meget hurtigere til at varme op, og de har en lang række funktioner og et fokus på design, som vi ikke finder hos de billigere modeller.

Samtidig er det dog vigtigt at være opmærksom på, at du ikke behøver at bruge alt for mange penge for at få god kvalitet, medmindre du specifikt går efter et bestemt design eller mærke.

Miele keramisk kogeplade

Eksklusive Miele keramisk kogeplader

Lige siden induktion gjorde sin entré på markedet, er der rigtig mange, som har skiftet deres traditionelle strømbaserede kogeplader ud. Der er endda nogen, der forudser, at de elektriske kogeplader helt vil blive udkonkurreret inden for de næste år.

Dette skyldes dels, at induktion er langt billigere i drift, og dels, at det er mere praktisk at have med at gøre i hverdagen.

Af samme årsag er priserne på selv de dyreste keramiske kogetoppe dalet gevaldigt. Du kan derfor få meget mere for pengene i dag, end du kunne tidligere.

Bedst i test

Et godt eksempel, som vi vil inddrage her til sidst, er AEG-Electrolux. Ifølge det tyske internetmedie, Stiftung Warentest, er AEG Electrolux den absolutte topscorer blandt de keramiske modeller (både med og uden induktion).

Det har ikke været muligt at finde den specifikke model, der indgik i testen. Men vi har fundet et alternativ – AEG K634021XB – som har mange af de samme funktioner og nogenlunde samme pris. Denne model kan du få hos el24.dk til 4.062 kr. inklusive levering.

En god investering

Alt i alt er det ikke en simpel opgave at købe nye kogeplader. Der findes et væld af muligheder og tilbud, og generelt kan man som forbruger godt savne flere produkt-test og vurderinger, som den vi finder hos tyske Stiftung Warentest.

Der er dog ingen tvivl om, at keramiske kogeplader med strøm er en rigtig god investering i forhold til de mere gammeldags massekogeplader og til dels også gas, og som vi har set i denne artikel – og som det også fremgår af testen fra Stiftung Warentest – kan du sagtens holde dig under 4.000 kr. og stadig få rigtig kvalitet for pengene.

TAGS:

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer