Kiste til opbevaring – Gamle og nye kister

Kiste til opbevaring
Der findes et utal af kister til opbevaring. Specielt hvis du vil have en gammel antik model. Jo bedre stand, desto dyrere bliver den også.

Kister er meget praktiske til opbevaring, og har været brugt i de sidste århundreder til opbevaring af f.eks. brudeudstyr og sengetøj eller som skibskister.

Du kan få søde legetøjskister til opbevaring af legetøj på børneværelset, eller smukke kister til stuen og soveværelset til opbevaring af duge, lagener, gavepapir eller hvad du nu vil gemme væk.

Både gamle og nye kister til opbevaring kan findes på internettet. Få nogle gode ideer og inspiration her, og læs om de følgende flotte kister:

 • Gamle kister ved antikvitetshandlere
 • Brugte kister på dba.dk
 • Nye kister fra Kircodan, Silvan og Ebuy24.dk
 • Kister til opbevaring af legetøj fra Guidecraft

Gamle kister ved antikvitetshandlere

På antik-i.com er der mange gamle kister at vælge imellem. Både private sælgere og forhandlere af antikviteter kan placere deres annoncer her, og der er gamle kister i mange forskellige materialer.

Egetræskiste fra 1600-tallet
Egetræskiste fra 1600-tallet

Kisterne koster mellem 650 kr. og op til 24.000 kr.

Kisterne kan ofte ikke leveres, men skal afhentes, så selv om du finder den kiste, du går og drømmer om, kan det blive svært og dyrt at få den transporteret hjem.

Der er mange flotte kister på antik-i.com. Jeg faldt for en original egetræskiste fra 1600-tallet, som sælges af Jørgen Pries Antikviteter til 3.800 kr. Kisten har følgende mål: højde: 56 cm/ bredde: 135 cm / dybde: 65 cm.

Usædvanlige antikke kister ved Green Square i København

Green Square Copenhagen har en samling antikke kister af usædvanlig kvalitet. Der er f.eks. en utrolig smuk renæssance kiste fra 1654, med “Karen Klaves Datter Anno 1654” indgraveret. Der er meget detaljerede træudsnit langs siden af kisten. Den sælges til 28.500 kr., og du kan se mere om den på Greensquare.dk.

Renæssance kiste
Renæssance kiste fra Green Square til 28.500 kr.

Green Square Copenhagen har et stort show room på Strandlodsvej 11 b, 2300 København S, tlf. 32 57 59 59, email: greensquare@greensquare.com, og du kan se deres udvalg af kister på Greensquare.dk.

Mange brugte kister på dba.dk

Brugt egetræskiste fra DBA.dk
Brugt egetræskiste fra DBA.dk

Dba.dk er et godt sted at kigge efter brugte kister, og her er kister mellem 300 kr. og 10.000 kr.

Dba.dk har den fordel, at du kan nøjes med at søge efter kister i dit eget område af landet, så det er lettere at få afhentet eller leveret kisten.

Jeg fandt en sød kiste, der er 161 år gammel til 700 kr. Den har original maling og jernbeslag, og har følgende mål: højde: 75 cm/ bredde: 65 cm/ længde: 130 cm.

En gammel egetræskiste med jernbeslag, der er 270 år gammel kan købes til 9.500 kr. Den har følgende mål: højde: 70 cm/ bredde: 58 cm/ længde: 120 cm.

Begge kister er muligvis solgt når du læser dette.

Maestro Kistebænk i massivt teak træ – både lille og stor

Kircodan fremstiller en rigtig flot Maestro kistebænk i massiv teak. Maestro fås både som lille og stor. Kisterne er af suveræn kvalitet og er også praktiske, da de fungerer som både kister og bænke. Du kan f.eks. stille dem ved et spisebord, og bruge dem i stedet for stole.

Den lille måler: bredde: 71 cm / højde: 43 cm / dybde: 41 cm og koster 4.490 kr.

Den store måler: bredde: 135 cm / højde: 53 cm /dybde: 51 cm og koster ca. 10.300 kr. inkl. levering.

Maestro kistebænk
Maestro kistebænk sælges bl.a. hos Meganart.dk

Kiste i valnøddetræ fra Silvan til kun 450 kr.

Silvan har en moderne kiste i valnøddetræ med firkantede huller til 450 kr. Den måler bredde: 77,4 cm / højde: 47 cm / dybde: 39,2 cm, og har en kanvaspose, der gør den ideel til f.eks. til vasketøj. Den er også sød i soveværelset til opbevaring af sengetøj.

Den koster 550 kr. inkl. levering.

Mexico trækiste til under 1000 kr.

Jeg faldt over en rigtig sød og enkel trækiste i massivt fyrretræ på ebuy24.dk til kun 930 kr. inkl. fragt.

Den er antik patineret og har antikke metalgreb, og fås i både mørkt træ og i hvidmalet træ. Den har et gammelt look, selv om den er ny.

Mexico kisten har følgende mål: bredde: 91,3 cm / højde: 46 cm / dybde: 50 cm

Mexico trækiste
Mexico trækiste fra Ebuy24.dk

Kister til opbevaring af legetøj fra Guidecraft

Der er mange søde kister til opbevaring af legetøj, og det amerikanske firma Guidecraft laver sjove kister til børn.

Kiste til legetøj
Kiste til legetøj fra Guidecraft

En af kisterne er lyserød med sommerfugle, og øverst på kisten kan du indsætte tre af dine egne fotografier, så den bliver helt personlig.

Der er sikre hængsler på kisten, så den er sikker at bruge for børn.

Denne kiste med sommerfugle er ikke til at stå for, og den kan købes på legehjemmet.dk for ca. 1400 kr. inkl. levering.

Til drengene har Guidecraft bl.a en piratkiste i mørkt træ med et piratskib forrest, og et skattekort på siden, rigtig flot.

Kisten har følgende mål: højde: 50,8 cm/ bredde: 85,2 cm/ dybde: 50,8 cm, og koster 1480 kr. hos legehjemmet.dk.

Hvilken kiste skal du vælge?

Der er mange flotte kister, både gamle antikke kister og nye kister, og de fås i alle prisklasser.

Det er svært at vælge mellem de mange flotte kister, og smag og behag er så forskelligt.

Selv har jeg to gamle kister, der er arvestykker fra tipoldeforældre og ca. 150 år gamle, og har inskriptioner med navn og dato. De bliver brugt til duge og gavepapir, og jeg synes de begge er flotte møbler i enkelt design, hvor den ene er i egetræ, og den anden er grønmalet.

Der er mange, der ligner dem på dba.dk, og det er det første sted, jeg ville lede, hvis jeg skulle købe flere kister.

Legetøjskisterne fra Guidecraft er usædvanlig skægge og søde til et børneværelse, og jeg er helt vild med kisten, der er dekoreret med sommerfugle. Den ville egne sig godt til at gemme en masse Lego eller Playmobil i.

De antikke kister er dyre alternativer med priser op til mange tusind kroner, men har du råd, får du helt unikke møbler, der er blevet fremstillet for mange hundrede år siden.

Vil du have helt nye kister, er kisterne fra Kircodan enkle og i høj kvalitet, da teak træ er noget af det mest holdbare træ. Designet er enkelt, og da kisterne kan bruges både som bænke og kister, har de dobbelte funktioner.

Både Silvans kister og Mexico kisten er billige alternativer, og leder du efter en ny kiste, er begge disse kister et godt bud. De er meget forskellige, hvor kisten fra Silvan er meget moderne, og Mexico kisten ligner en gammel kiste.

2 kommentarer til “Kiste til opbevaring – Gamle og nye kister”

 1. Hej
  Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor man kan købe den kiste, som er vist øverst når man søger på kister.
  Mvh Susanne

  Svar
 2. Hej Susanne,

  Det sjove (og besværlige) ved at købe gamle kister er, at man ikke bare går ud og finder dem. Det er ikke masseproducerede varer og kan derfor ikke bare findes i en butik.

  Det kræver at man søger på loppemarkeder, hos antikvariater og lignende steder hvor gamle ting sælges.

  Du kan også prøve at kigge i Den Blå Avis. Der bliver også jævnligt sat nogen til salg.

  Mvh
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar