Klatrestativ til børn – Sådan styrker du dit barns grovmotorik

Køber du et klatrestativ til børn, vil de helt naturligt få styrket deres grovmotorik. Børn er født til at bevæge sig hele tiden, og det er helt naturligt for dem at bruge deres krop. Et klatrestativ med gynger og rutsjebane giver dine børn mulighed for at kravle op og ned, hænge med hovedet nedad, gynge og rutsje. Alt dette styrker både sanseintegration og grovmotorik, som er vigtige forudsætninger for indlæring og evnen til at koncentrere sig.

jungle-little-tikes
Dette klatrestativ til børn koster ca. 3.300 kr. inkl. fragt på Eurotoys.dk

Et klatrestativ giver også dit barn god mulighed for at bruge kroppen de 60 minutter hver dag, som anbefales af Sundhedsstyrelsen. Børn, der bevæger sig meget, har færre sygedage og de kan bedre følge med alle legekammeraternes fysiske lege.

Sådan vælger du det bedste klatrestativ til dit barn

little-tikes-seek-and-explo
Dette klatrestativ med rutsjebane og tunnel koster ca. 2.800 kr. på Eurotoys.dk

Et klatrestativ er en relativ stor investering, og derfor gælder det om, at vælge det helt rigtig klatrestativ til dit barn. Du kan starte med at overveje det følgende:

 • Passer klatrestativet til dit barns alder?
 • Har du eventuelt børn i flere forskellige aldre, som skal bruge klatrestativet?
 • Er det vigtigt for dit barn, at der er gynger og rutsjebaner?
 • Foretrækker du, at klatrestativet er af plastic eller træ?

Du skal naturligvis sikre dig, at sikkerheden er helt i top, og at barnet ikke falder ned på et meget hårdt underlag.

Klatrestativ til små børn under 3.500 kr.

Klatrestativ fra Eurotoys - borg
Klatreborg fra Little Tikes koster ca. 3.300 kr. på Eurotoys.dk

Little Tikes har et dejligt udvalg af klatrestativer til små børn. Deres produkter er i robust plastik, og de er lette at samle og flytte rundt med. Du kan blandt andet købe disse skønne klatrestativer til de mindste børn:

 • Klatreborgen har rutsjebane og rigtig mange sjove gemmesteder, og den passer til børn mellem 1½ og 5 år. Den koster ca. 3.300 kr. inkl. levering.
 • Klatresæt med rutsjebane, som er beregnet til børn mellem 2 og 6 år. Det koster ca. 2.800 kr. inkl. levering. Det måler 343 x 180 x 123 cm.
 • Jungle klatresættet er beregnet til børn mellem 3 og 8 år. Der er platforme i forskellige højder, og et skægt klatrenet samt rutsjebane. Det koster ca. ca. 3.300 kr. inkl. levering. Det måler 160 x 137 x 160 cm.

Klatresættene vil give god underholdning til børnene i mange timer, og har du plads nok, kan du også bruge dem indenfor.

Disse klatresæt fra Little Tikes vil være et godt køb til børn i 3-års alderen, da du så er sikker på, at de vil have glæde af dem i mange år. En 6-årig er næsten vokset ud af dem allerede, så har du et barn i skolealderen, så køb hellere et stort klatrestativ.

Store klatrestativ til børn over 6 år

little-tikes-klatrestativ-m
Klatrestativ med gynger, hængebro og rutsjebane til ca. 10.300 kr. inkl. levering på Eurotoys.dk

Er dine børn i skolealderen, er det smart at købe et stort klatrestativ, hvor børnene kan kravle højt op. Er der gynger og rutsjebaner til klatrestativet, giver det flere muligheder for dem at stimulere grovmotoriken. Når børn gynger, stimuleres labyrintsansen, hvilket er vigtig for balancen.

Du kan få meget flotte klatrestativer i træ, og kan f.eks. vælge mellem de følgende:

 • Kæmpe klatrestativ med 3 gynger, højt tårn, hængebro, stort klatrenet og rutsjebane fra Little Tikes til ca. 10.300 kr. inkl. levering. Rammen er fremstillet i FSC-mærket træ, og rusjebane og gynger er i holdbart plastic. Rutsjebanen er 180 cm lang.  Hele klatrestativet måler ca.: 300 x 480 x 430 cm. Det anbefales til børn mellem 3 og 8 år.
 • Stort klatrestativ med 3 gynger, højt tårn og rutsjebane fra Little Tikes til ca. 6.800 kr. inkl. levering. Rammen er i FSC-mærket træ, og gynger og rutsjebane i holdbart plastic. Hele klatrestativet måler ca. 306 x 200 x 480 cm.
 • Adventure Lodge Legecenter fra Step2 med legehus i to etager, to gynger, klatrevæg, rutsjebane, basketball kurv og rebstige til ca. 11.300 kr. inkl. levering. Det er anbefales til børn mellem 3 og 8 år, og det måler 223 x 259 x 373 cm.

Du skal være opmærksom på, at have et faldunderlag, som er sikkert ved et fald på op til 2 meter. Det kan f.eks. være et sandlag på 30 cm, som er under hele klatrestativets areal samt ca. 2 meter udover arealet til alle sider.

Sådan styrker du dit barns grovmotorik med et klatrestativ

step2
Step2 klatrestativ koster ca. 11.300 kr. inkl. levering på Eurotoys.dk

Børn er født til at bevæge sig hele tiden, og med et klatrestativ kan de få brugt kroppen på mange måder. Der er især tre sanser, som er vigtige for grovmotorikken:

 • Labyrintsansen, som stimuleres ved gyngende bevægelser. Derfor er et klatrestativ med en gynge en rigtig god idé. Det er blandt andet vigtigt for at modvirke højdeskræk og køresyge, at labyrintsansens stimuleres rigeligt i hele barndommen. Derudover betyder det meget for sproglig udvikling og evnen til at koncentrere sig.
 • Muskel-ledsansen, som stimuleres, når barnet bruger hele kroppen til at klatre op og ned og rundt i klatrestativet. Er denne sans underudviklet, vil barnet virke meget klodset.
 • Taktilsansen stimuleres, når barnet mærker forskellige ting mod sin hud – kulde, varme, vand, græs, sand og forskellige underlag. Lad dit barn klatre på klatrestativet med bare fødder, så det kan mærke hele verden med fodsålerne, og lad det løbe rundt med så lidt tøj, som muligt, så huden mærker blæsten og varmen fra solen.

Et klatrestativ er en dejlig ting at have derhjemme, så barnet kan få brugt hele kroppen, når det trænger til det.

Legestativerne til de små børn er en god idé, hvis dit barn er 3 år, da det så kan bruge det i de næste 3-4 år. Har du et lidt større barn, kan det bedst betale sig at købe et af de større legetstativer, da de udfordrer det større barn i langt højere grad, end de små legestativer gør. Du finder det spændende udvalg af legestativer til børn på Eurotoys.dk her.

Skriv en kommentar