Kobber tagrende giver et eksklusivt look og har høj holdbarhed

En kobber tagrende er meget eksklusiv at se på, og den er mere resistent over for rust end stål er. Den er også et godt valg til tagpap uden UV-beskyttende overpap i modsætning til stål og zink. De kommer med en garanti på 25 år, så du kan roligt vælge kobber som materiale til dine tagrender.

hus-med-kobber-tagrende

En kobber tagrende giver et eksklusivt look på huset

Efter nogle år får kobber tagrenderne den smukke grønne patina, som er så karakteristisk for kobber. Bor du mindre end 1 km væk fra vestkysten, bør du dog ikke anvende kobber, men zink eller plastic i stedet for. Bor du over 3 km væk fra kysten er det dog et rigtig godt valg at bruge kobber, da der er yderst resistent over for det barske vejr.

De store fordele ved en kobber tagrende

kobber-tagrende-paa-hus

Tagrender i kobber fra det danske firma Plastmo kommer med 25 års garanti

Kobber tagrender har traditionelt været for svære at sætte op selv, men de brugervenlige kobber tagrender fra det store danske firma Plastmo kan godt sættes op af gør-det-selv-manden eller -kvinden. Du kan lodde dem sammen, men du kan også bruge det smarte system, som Plastmo har udviklet.Plastmos system af tagrender er udviklet, limer tagrenderne sammen med samlestykker med en special metallim. Før du limer, skal de tørres af med det specielle Plastmo Wipes, som gør metallet parat til at blive limet. Rendejern monteres på huset, og tagrenden monteres let oven på rendejernene.

De største fordele ved tagrender af kobber er:

  • Den meget lange holdbarhed, som forlænges af det grønne lag af patina.
  • Kobbers resistens over for det mest ekstreme klima og vejrforhold.
  • Det meget smukke og eksklusive look, som klæder gamle og nye bygninger.

Kobber tagrender kommer med en garanti på 25 år, men med den rette vedligeholdelse kan de holde op til hundrede år.

Ulempen er den høje pris, og tagrender af kobber er væsentligt dyrere end tagrender af plastic, zink og aluminium. Du skal også huske, at kobber er et blødt materiale, så du skal stille stigens ene ben op ad et af rendejernene, når du renser tagrenden.

Vælg den rigtige størrelse på din kobber tagrende

Kobber tagrender fås ikke i så mange forskellige størrelser, som plastic tagrender gør. Plastmo sælger de følgende størrelser af kobber tagrender:

  • Størrelse 11 som er den anbefalede størrelse til villaer og rækkehuse.
  • Størrelse 12 er den store størrelse, som anbefales til meget store industrielle bygninger.

Den mindste størrelse 10 fremstilles ikke i kobber, men du kan få den i plastic.

De tilsvarende nedløbsrør i kobber er i størrelse 75 mm eller 90 mm.

Kobber tagrender er det eksklusive valg til huset

hus-tagrende-kobber

Tagrender af kobber ca. 4 gange så meget som plastic, når alle materialer regnes med

Kobber er væsentligt dyrere end plastic, og vælger du at installere tagrender af kobber, bliver det mange tusinde kroner dyrere end plastic. Til et lille hus med en længde på 10 meter, en højde på 3 meter, og et almindeligt sadeltag med en bredde på 5 meter til hver side, og  skal der bruges det følgende:

Det koster således i alt minimum 16.000 kr. at købe materialer, hvis du vælger en kobber tagrende. Vælger du i stedet for en plastic tagrende til det samme hus, koster det ca. 4.700 kr. Det er prisen for et meget lille hus, og for de fleste huse vil det være minimum 2-3 gange så meget.

En tagrende af kobber holder i mange år

kobber-tagrende

Tagrender af kobber er utrolig smukke – også efter mange år

Selv om kobber er det dyreste materiale, som du kan vælge til dine tagrender, er det på mange måder alle pengene værd. Du finder ikke et smukkere materiale, som med det grønne patina har et helt unik udseende.


Du skal huske at pakke kobbertagrenderne ud ligeså snart, du modtager dem, så kondendsvandet ikke skader dem. Opbevar dem helst indendørs, ellers kan du stille dem i en lodret position udenfor.

Det er ikke svært selv at installere kobber tagrenderne fra Plastmo, men det er en god idé at bede en ven om hjælp, så I er to. Er du nervøs for, om du kan klare det, så spørg en fagmand til råds.

Du kan købe alt, hvad du har brug for til dine kobbertagrender her her.

TAGS: kobber tagrende , plastmo tagrender , tagrender

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer