At købe i det lokale byggemarked

Gør-det-selv opgaver

God rådgivning er guld værd

Når vi som privat personer handler ind til vores gør-det-selv projekter, så sker det meget ofte i byggemarkeder i form af eksempelvis Bauhaus, Silvan eller Jem&Fix.

Det tre store kæder har været dygtige til at markedsføre sig og deres butikker ligger rigtig mange steder i landet. Ofte skal man dog ud på en lidt længere køretur, da mange af deres mega-butikker er placeret udenfor byerne hvor prisen på jord er billigere.

I kontrast til dem har vi de mere lokale byggemarkeder og tømmerhandler. De er sjældent helt så store og ligger meget ofte lidt mere bymæssigt så man ikke skal bevæge sig helt så langt.

De to store forskelle

Mange sværger til at handle hos førstnævnte byggemarkeder, da de gerne har et kæmpe udvalg og prisgaranti på de fleste produkter. Skal jeg bruge et standardprodukt, så kan jeg da heller ikke sige mig fri for at handle hos dem, da jeg heller ikke ser noget formål i at betale mere for tingene end højest nødvendigt.

Men der er på to områder hvor jeg hellere handler lokalt (hos mig er det en Stark butik) og hvor jeg mener det give god mening.

1. Rådgivning

Når jeg ikke ved hvad jeg har brug for og jeg har et projekt som jeg bliver nødt til at beskrive for nogen der har forstand på det. Jeg ved ikke om du nogensinde har prøvet at forklare et lidt mere avanceret projekt til en af de yngre medarbejdere hos enten Bauhaus eller Silvan? Hvis ikke, så vil jeg ikke anbefale dig det. Det er ofte op ad bakke.

Dermed ikke sagt, at begge butikker ikke har masser af kompetente medarbejdere, for det har de absolut. Der er bare også nogle af dem som måske nok er lidt for unge og lidt for uerfarne til at rådgive den lidt mere kræsne gør-det-selv person.I modsætning til det er min erfaring, at man hos eksempelvis Stark, altid kan finde en mere moden og mere kompetent medarbejder at stille spørgsmål. Som sagt er det kun min erfaring og der findes sikkert også både umodne og inkompetente medarbejdere hos dem. Jeg er bare ikke stødt på dem endnu.

Så når jeg har et projekt hvor jeg føler at jeg er lidt på bar bund, så er det min lokale Stark jeg tager fat i.

Store byggeprojekter

Specielt ved store byggeprojekter er god rådgivning vigtigt

2. Prisen

Som nævnt vil det meget ofte være billigst at handle standardvarer hos enten Bauhaus eller en af de andre store kæder. De har deres prisgaranti og derfor vil du per definition ikke kunne komme til at betale mere.

Men når det kommer til specialprodukter og værktøj i høj kvalitet, så sælges de normalt ikke hos de store kæder. Der er det så, at jeg holder øje med om min lokale Stark kører nogle tilbudskampagner. Der vil ofte være nogle rigtig spændende priser at få og en ting jeg har erfaret er også, at hvis du køber større mængder eller har gang i nogle større projekter, så kan du også meget ofte forhandle en lidt bedre pris på mange ting.


Dermed ikke sagt, at det hele er billigt, men er prisen rimelig og kan jeg samtidig få rådgivning fra en person der lyder som om han/hun ved hvad der tales om, så vil jeg gerne give de ekstra kroner. Jeg tror heller ikke at jeg er alene om det. Så har du gang i noget større og savner kompetent hjælp, så prøv at kigge forbi dit lokale byggemarked. Måske du vil blive positivt overrasket.

TAGS: lokale byggemarkeder , rådgivning i byggemarked

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer