Kubus lysestage – Priser, Modeller og Rengøring

Kubus lysestagerne er en rigtig klassisk lysestage, og de sælges til stort set samme pris ved alle forhandlere, og er sjældent nedsat eller på tilbud. Køber du online, er der alligevel lidt forskel i prisen.

Kubus lysestager
Kubus lysestager – Mange flotte modeller til flere antal lys

Læs med, hvis du vil se, hvor du får en Kubus lysestage billigt, og hvor du kan spare 160 kr. på Kubus med 8 lys.

Det absolut billigste sted at købe Kubus lysestager er hos Luxoliving.dk her.

Hvis du gerne vil vide, hvordan du gør din Kubus lysestage ren på den rigtige måde, kan du også læse med og se, hvordan du undgår at give den hvide skjolder med den forkerte rengøring.

Kubus fås med 1, 4 og 8 lys

Kubus lysestagen blev skabt af Mogens Lassen i 1962, og er dermed en rigtig dansk klassiker. Den er lavet af 12 jernstænger, der svejses sammen, så de danner en kube, hvor alle sider har samme længde. Kubus er typisk Bauhaus: funktionel og enkel.

I dag varetages produktion af Paustian i samarbejde med Mogens Lassens barnebarn Søren Lassen.

Kubus lysestagen fås som de følgende modeller:

 • Kubus med 1 lys (7,5 cm x 7,5 cm)
 • Kubus med 4 lys (14 cm x 14 cm)
 • Kubus med 8 lys (23 cm x 23 cm)

Lysestagerne fås i sort eller hvid, og Kubus med 4 lys fås også som forniklet.

Derudover kan du købe en bakke i to størrelser – 23 cm x 23 cm, og 30 x 30 cm, til at stille under lysestagen, så lysene ikke drypper.

Kubus med 1 lys

Kubus lysestage med 1 lys
Kubus med 1 lys

Den mindste Kubus lysestage er Kubus med 1 lys. De rene linjer er flotte til et minimalistisk look, og du kan købe flere af denne Kubus stage og placere i vindueskarmen eller på spisebordet.

Både den sorte og den hvide model koster 425 kr. ved stort set alle forhandlere.

Der er dog nogle forhandlere, som leverer fragtfrit, hvilket naturligvis er værd at tage med.

Kubus med 4 lys

Kubus med 4 lys
Kubus med 4 lys

Kubus med 4 lys er den klassiske kubus, og den har en helt særlig symmetri med de 4 lysestager i hvert sit hjørne af kuben. Denne enkle lysestage klæder det smagfulde hjem, hvor der sættes pris på godt design. Den kan også bruges som en utraditionel adventskrans.

Kubus med 4 lys i sort eller hvid koster stort set det samme ved alle forhandlere, som jeg kunne finde. Dog fandt jeg den anelse billigere ved Udsalg24.dk til 876 kr. inkl. levering.

Du kan også købe den ved en af de forhandlere, der har gratis levering, f.eks. Antondam.dk.

Du kan købe en praktisk bakke på 23 cm x 23 cm, der passer til Kubus lysestagen med 4 lys til 350 kr. inkl. levering f.eks. ved Antondam.dk.

Du kan også spare penge ved at købe Kubus brugt f.eks. på Trendsales, hvor jeg fandt en sort kubus lysestage med 4 lys til 300 kr. under normalprisen.

Kubus med 4 lys i forniklet udgave

Kubus 4 lys nikkel
Kubus 4 lys forniklet

Siden 2011 er Kubus med 4 lys blevet lavet i en forniklet udgave, så den nu fås i tre farver: sort, hvid og forniklet.

Den forniklede stage er flot og blank, og den er hurtigt blevet populær.

Den forniklede udgave koster ca. 400 kr. mere end den sorte og den hvide.

Du kan spare penge ved at købe ved de butikker, der har fri fragt.

Kubus af Guld

Der er lavet en særlig udgave af kubus med 4 lys i anledning af 50-års jubilæet i 2012 – den er belagt med 24 karats guld! Der er kun lavet 200 stk., hvoraf de 100 sælges i Danmark, så det er et rigtig samlerobjekt.

Kubus med 8 lys

Kubus 8 lys hvid
Kubus 8 lys hvid

Kubus med 8 lys er mindre symmetrisk end Kubus med 4, og kan du godt lide lidt variation over det helt enkle, vil du elske Kubus med 8 lys. Når alle lysene er tændt giver Kubus 8 så meget lys, at du kan slukke de elektriske lamper og have en hyggelig aften i stearinlysets skær.

Du kan spare 160 kr. ved at købe Kubus med 8 lys ved Udsalg24.dk, hvor den koster ca. 1435 kr. inkl. levering.

Ellers koster den 1595 kr. ved andre forhandlere, og ved bl.a. Luxoliving.dk og Antondam.dk leveres den uden yderligere omkostninger.

Du kan få en bakke på 30 cm x 30 cm, der passer til Kubus med 8 lys. Den koster 405 kr. inkl. levering ved Antondam.dk.

Beslægtede lysestager: Linien, Trianglen og Cirklen

Mogens Lassen tegnede en række beslægtede lysestager, som først er kommet i produktion i de seneste år. Det er de følgende modeller:

 • Linien: 2 lys (10 cm x 10 cm x 16 cm) i sort eller hvid til 670 kr.
 • Trianglen i stål, sort eller hvid til 750 kr.
Trianglen sort og hvid
Trianglen sort og hvid

I anledning af Kubus 50-års jubilæum er en ny lysestage lanceret: Cirkel 3 og Cirkel 6. Mogens Lassen tegnede i 1983. Den kan købes i Paustian butikker, men er ikke i nogle webshops. Prisen er:

 • Cirkel 3: 720 kr.
 • Cirkel 6: 995 kr.

Et andet beslægtet produkt til Kubus lysestagerne er Bowl. En enkel skål, der sidder oven på den samme kube af spinkle metalstykker, som Kubus lysestagerne gør.

Den fås i to størrelser i farverne grå, sort, hvid og grøn: stor (23 x 23 cm) til 1595 kr. og lille (14 x 14 cm) til 890 kr. Skålen er beregnet til at stå fremme og putte dit yndlingsslik, frugt eller dekorative ting i, og den passer flot til lysestagerne.

Hvordan skal Kubus gøres rent?

Du må aldrig hælde kogende vand på din Kubus lysestage, som man ellers ofte gør på andre lysestager for at få stearinen væk. Hvis du hælder kogende vand på, kan der komme hvide skjolder, som er meget svære at få væk.

Det anbefales at Kubus lysestagen vendes på hovedet og stilles i ovnen ved svag varme i et par minutter på et stykke bagepapir, så smelter stearinen af lysestagen. Du kan læse flere gode råd i dette debatindlæg.

Husker du at gøre den rent i ovnen ved en lav temperatur, kan du have din Kubus lysestage i mange år fremover.

Kubus købes billigt ved Udsalg24.dk

Kubus er en klassisk og minimalistisk lysestage, og den enkle stil passer til de fleste hjem. Det er en smuk og elegant gave, som både yngre og ældre generationer vil sætte pris på.

Kubus serien giver mulighed for at kombinere de forskellige produkter. De små Kubus stager med 1 lys kan f.eks. kombineres med Kubus med 4 lys, hvis du vil have en spændende borddækning. Kubus skålen kan stilles frem med lækkert slik til jul og fødselsdage, og de søde farver giver et friskt pust i stuen.

Kubus lysestagerne sælges næsten altid til samme pris i alle butikker, så du kan spare penge ved at købe ved forhandlere som har gratis levering, som Pausistan.dk og Antondam.dk.

Ved Udsalg24.dk kan du spare 10 % på nogle varer, men da de tager 75 kr. i forsendelse skal du købe for over 750 kr. før det kan betale sig at købe ved dem. Du kan som tidligere nævnt spare 160 kr. på at købe Kubus med 8 lys ved Udsalg24.dk.

Derudover kan det betale sig, at lede brugt-markedet igennem, hvor du kan spare flere hundrede kroner.

3 kommentarer til “Kubus lysestage – Priser, Modeller og Rengøring”

 1. Hej
  Du skriver, at Kubus stagen skal rengøres i ovnen ved svag varme. Senere i indlægget skriver du, at “hvis du gør din stage ren ved en høj varme, kan du have den i mange år”.
  Skal det være ved svag eller høj varme?

  mvh

  Svend

  Svar
 2. Hej Svend,

  Tusind tak fordi du er en så opmærksom læser!

  Det er en ren tanketorsk; der skulle stå “hvis du gør din stage ren ved lav varme, kan du have den i mange år”. Det er nemlig lav varme, som producenten anbefaler.

  Mvh Karen

  Svar

Skriv en kommentar