Låge til indkørsel – Tre flotte modeller

Låge til indkørselMange danskere vælger at købe en låge til indkørslen, hvilket der kan være meget sund fornuft i, ikke blot på grund af, at det ser flot og tjekket ud, men også fordi det skaber en vis tryghed med en lukket låge.

Især hvis du vælger en lukket låge med spidser, så den ikke er lige til at kravle over for uindbudte gæster.

Hertil kommer at en låge holder børn og husdyr inden for ejendommens areal, så behøver du ikke på samme måde holde øje med eksempelvis trafikken.

Endelig kan det også fremhæves som et plus, at en flot låge fremmer helhedsindtrykket af huset – hvilket heller ikke er dårligt, hvis du overvejer at sælge inden for den nærmeste fremtid.

Men hvad med bilen, tænker du måske, skal jeg så altid ud og åbne og lukke lågen for at komme ind og ud af indkørslen?

Det kommer helt an på lågen, som du køber. Mange låger kommer med en fjernbetjent automatisk åbne- og lukke mekanisme, så du ikke behøver at stige ud af bilen for at åbne lågen.

Tre flotte låger

Det første man ser, når man når et hus er havelågen. Den er dermed det første signal om, hvem du er, og hvad du sætter pris på.

Vi har udvalgt tre flotte låger til indkørslen, der har hver sin kvalitet.

Elegante rundinger

Steka dobbeltlåge fra Mika Design
Billede fra mikadesign.dk

Steka dobbeltlåge er elegant med sine buede rundinger, og lågen giver samtidig et robust indtryk med sin metalkonstruktion.

Enkel og smuk og nok noget både en, som mand og kvinde kan blive enige om. Du kan se den hos Mika Design.

Prisen er desværre ikke oplyst, her må du ringe til forhandleren.

Landlig idyl

Er du mere til landlig idyl, og bor du måske oven i købet på landet, så er du måske også mere til et design med et naturligt præg.

Country house låge fra Poda
Billede fra poda.dk

Til dette formål kan du f.eks. få Country House lågerne, der har fem tværgående lægter.

Lågen fås i træ, enten hårdttræ med kun få og små knaster, eller trykimprægneret fyr, som er lidt mere rustikt og stærkt i sit udseende.

Endelig kan du få cedertræ, der er FSC certificeret, hvilket vil sige, at træet er fremstillet under bæredygtige forhold.

Lågen koster fra 1.495 kr.

En effektiv låge

Til dem, der er mere opmærksom på lågens robusthed og mulighed for at skabe sikkerhed på husets grund, så kan det anbefales at kigge efter en låge, der ikke lige er til at kravle over.

Du kan f.eks. få denne låge i varmforzinket stål, der har et enkelt design uden så mange dikkedarer og samtidig har pigge på buen, så man ikke kan hoppe over.

Bredden er fire meter, så det er en stor låge – egnet til dig, der har en stor indkørsel. Den koster 27.350 kr. og dertil kommer et tillæg, hvis du gerne vil have en automatisk fjernbetjening med.

Effektiv låge til indkørsel fra Balkon.dk
Billede fra balkon.dk

Af andre populære låger på markedet kan nævnes smedejernslåger, som ofte har et romantisk islæt med flotte mønstre – de kan dog være tunge at åbne og lukke i.

Nogle vælger selv at bygge deres låger – i sådant et tilfælde vil vi råde dig til at kontakte det nærmeste byggemarked for gode råd og vejledning.

Ting du bør overveje

Du er nu blevet præsenteret for tre flotte låger. Inden du køber en låge til indkørslen, så bør du overveje dine behov nøje.

Du bør selvfølgelig overveje designet: Passer f.eks. en metallåge til resten af mit hus? Valget af låge hænger sammen med, om du foretrækker, at lågen er romantisk eller enkel og stilfuld, og om den først og fremmest skal være et kunstværk eller skræmme tyvene væk.

Vedligeholdelse

Dernæst skal du også overveje vedligeholdelsen. Har du tid og lyst til at pusle om lågen, eller skal den være holdbar og kunne klare vinter og storm uden problemer? Varmeforzinket stål er et af de materialer, der kan holde til det meste.

Montering

Hvordan skal en given låge monteres – har du de fornødne remedier? Mange jernlåger kan monteres på murpiller eller beton. Overvej også om du selv vil montere den eller have en professionel til at hjælpe.

Eksklusiv låge til indkørsel

Pris

Som du kan se af ovenstående eksempler, så kommer låger til indkørsler i mange forskellige prisklasser.

Generelt er de dyrere, jo mere beskyttelse og automatik. Materiale spiller også ind på prisen. Skal du have lågen special-designet, skal du også regne med, at det koster ekstra. Som regel kan forhandleren give dig et godt tilbud.

At investere i en låge til indkørslen kan være en god idé: Ikke alene ser det flot ud, det beskytter også børn og dyr for at rende ud på vejen og mod uventede gæster.

Vi har nu præsenteret dig for tre typiske låger med hver deres kvaliteter – prismæssigt svinger lågerne meget, bl.a. ud fra om de skal kunne åbne per automatik. Prisen afhænger også af, om de er beregnede til beskyttelse eller måske snarere en romantisk velkomst.

Skriv en kommentar