Lænestole i læder – Pas på du ikke køber billig imiteret læder

Mange billige lænestole i læder er fremstillet i imiteret læder, som slet ikke har de samme gode egenskaber som ægte læder. Dette syntetiske læder kaldes ofte læder-look, PU-læder eller bonded læder, og disse læder-efterligninger er meget billigere end ægte læder.

Lænestole fra Bolia
Smukke og moderne lænestole fra Bolia, der fås i flere slags kvalitetslæder.

Lænestole i læder har en lang holdbarhed, og derudover er ægte læder åndbart og yderst behageligt at sidde i. Der er flere forskellig slags læder, hvor anilin-læder er det dyreste og mest modtagelig over for pletter. Semi-anilin er lettere overfladebehandlet, så det er mindre modtageligt over for pletter. Dækfarvet læder er utrolig modstandsdygtigt over pletter, men er ikke helt så blødt som anilinlæder.

Meget billige lænestole i læder og kunstlæder

ikea-oereklapstol
Øreklapstol fra IKEA til kun 2.000 kr. – materialet er et blandingsprodukt af læder, polyester, bomuld og polyuretan.

Butikkerne samler ofte alle læderlænestole i samme kategori, selvom nogle af dem er i ægte læder, og andre af dem er i kunstlæder. Du skal tit ind og læse i  produktbeskrivelsen for at se om læderstolen er i ægte læder eller om det er et læderlignende kunstigt materiale. Lænestole i kunstlæder er meget billigere end ægte læder.

I IKEA er nogle af de billigste læderlænestole af et læderblandingsprodukt, og for eksempel er Strandmon Øreklapstol til ca. 2.000 kr. i et læder-lignende materiale, som består af bomuld, polyester, læderfibre og polyuretan.

De fleste af de andre lænestole i læder fra IKEA er i dog ægte gennemfarvet narvlæder. Du kan købe den smukke Tirup lænestol i ægte læder til kun 2.700 kr. Dertil kommer levering på ca. 300 kr., hvis du ikke selv kan hente stolen.

Lænestole i ægte læder, bonded læder og læderlook

Oakland fra Bilka
Oakland lænestol fra Bilka

I Bilka kan du vælge imellem materialerne bonded læder, læderlook, kunstlæder, læder og stof, og her skal du være opmærksom på at bonded læder, kunstlæder og læderlook begge er en slags syntetisk læder.

Bonded læder har en base af stof eller plastic, og ovenpå sprøjtes små stykke læder, så det umiddelbart ligner læder. Men det har hverken den samme åndbarhed, slidstyrke eller komfort som ægte læder. En Grand lænestol af bonded læder koster ca. 3.000 kr. inkl. levering i Bilka.

Læderlook og kunstlæder er et helt igennem syntetisk materiale, der ligner læder. Noget af det kan være meget holdbart, men det får lettere ridser end ægte læder. Syntetisk læder har heller ikke den samme utrolige holdbarhed, som ægte læder, der i princippet kan holde i flere tusind år. Cup er en lænestol i kunstlæder til kun 1.040 kr. inkl. levering.

I Bilka kan du også købe flere lænestole i ægte læder, og en af de billigste er Oakland læderstolen til kun 3.300 kr. inkl. levering.

Hos Jysk er alle lænestolene i læderlook og ikke ægte læder, og priserne starter fra kun 600 kr. Denne pris er uden levering, og du skal lægge 300 kr. oveni, hvis du ikke selv kan hente den, men vil have den leveret.

Gode og moderne lænestole i gennemfarvet dæklæder

Daddylæne stol i læder
Daddy lænestol i læder af høj kvalitet fra Bolia

Du finder et godt og stort udvalg i mange butikker og webshops af lænestole i ægte læder i den god kvalitet.

Bolia er et godt sted at starte med at lede, da de har et stort udvalg af forskellige slags lænestole. mange af deres lænestole kan vælges med både stof såsom 100 % uld, eller forskellige kvaliteter af læder. Stolene er designede af danske designteams for Bolia, og de er både moderne og behagelige at sidde i.

I Bolia kan du kan vælge imellem de følgende slags læder til de fleste af lænestolene:

  • Serene-læder – har en overfladebeskyttelse, så det er smudsafvisende. Det er ikke ligeså blødt som Quattro og Anilina, men er det bedste valg, hvis du har børn eller dyr i familien. Du kan vælge imellem Serene i hvid, nougat, sort, mørkebrun og grå.
  • Quattro-læder – er semianilinlæder som har en mindre overfladebskyttelse end Serene-læderet. Det er ret modstandsdygtigt mod pletter i forhold til Anilia-læderet, og er blødere end Serene-læderet. Det fås i mange flotte farver: sort, mørkebrun, grå, ice, nougat, rød, hvid, brun, cognac og lysegrå.
  • Anilina læder – anilinlæder med minimal voksbeskyttelse. Det er meget blødt og lækkert læder, men det er ikke modstandsdygtigt over for pletter, så vælg ikke denne slags, hvis der er hund og små børn i familien. Du kan vælge mellem tre naturlige farver: sort, mørkebrun og natur.

Anilinlæder er det bedste læder, hvor alle insektmærker, ar og nakkefolder ses. Det er kun meget få huder, som kan bruges til anilinlæder, da det meste læder har for mange af disse naturmærker. Derfor er det som regel meget dyrere end dækfarvet læder, hvor naturmærkerne ikke kan ses efter at læderet er blevet behandlet.

Dækfarvet læder er dog stadig et rigtig godt naturprodukt, som er både åndbart og langtidsholdbart med en rette pleje, som du kan læse mere om i denne artikel.

I Bolia kan du blandt andet vælge den behagelige Daddy Drejestol, som har et ryglæn, der vipper tilbage. Den er designet af den danske designduo Glismand & Rüdiger, som har designet mange af Bolias fremragende lænestole.

Daddy Drejestolen koster 13.ooo kr. for Serene-læder, 14.000 for Quattro-læder og 16.000 for Anilina-læderet. Du kan se udvalget på Bolias hjemmeside. Den kommer med 10 års garanti for formforandringer.

Sådan finder du ud af om lænestolen er i ægte læder

Det kan være svært at gennemskue, om lænestolen er i ægte læder eller imiteret læder, da de ofte er i samme kategori på butikkernes hjemmeside.

Ordene læderlook, imiteret læder, kunstlæder er relativt lette at gennemskue, men der kan også bruges andre ord, som ikke umiddelbart lyder til at være kunstlæder. Skai og PU læder er heller ikke ægte læder. PU læder bruges om læder, der er dækket af et lag polyretan. Laget er ofte så tykt, at læderet ikke kan ånde igennem dette syntetiske lag længere.

Nappa bruges om både ægte tyndt læder og kunstlæder.  Er du i tvivl kan du læse produktinformationen grundigt eller spørge butikken, om hvilket dyr, som læderet er fra og om det er 100 % læder. Er det godt læder, kan butikken umiddelbart svare på det.

Det bedste læder er anilinlæder, hvor kun de bedste huder udvælges. Semianilin er også godt og blødt læder af høj kvalitet. Ved dækfarvet læder skjules alle naturmærkerne ved gennemfarvingen. Derfor kan der bruges huder med flere naturmærker, hvilket gør denne slags læder billigere end anilin og semianilin.

Du kan få billige lænestole i læder i IKEA og Bilka, og dyrere lænestole i en meget høj kvalitet hos Bolius, hvor du kan vælge imellem forskellig slags læder.

Skriv en kommentar