Lamelgardiner – De bedste priser og de største udvalg

Lamelgardiner
Med de rette lamelgardiner får du ikke kun en mulighed for at skærme for solen, men det giver også et ekstra pift til dine vinduer.

Lamelgardiner kan være en både elegant og enkel løsning. De samler mindre støv end almindelige gardiner, og du kan let regulere lysindfaldet. Inden du kaster dig ud i køb og montering, er der dog lige et par ting, du skal overveje. Vi vejleder dig i denne artikel og giver et par eksempler på priser og udvalg.

Praktiske valg, der skal træffes

Når du klikker dig ind på de forskellige forhandleres web-shop, vil du hurtig finde ud af, at du skal foretage en række forskellige valg, inden du får oplysninger om den konkrete pris. Hvilke dimensioner skal gardinet have (bredde x højde)? Hvilken lamelbredde? Hvilket styrings- og parkeringssystem? Hvilket materiale og hvilken farve? etc.

Køb gardiner hos gardinshoppen

Lamelbredde: 63, 89, og 127mm

Lameller produceres i bredder på 63, 89, og 127mm, hvoraf 89mm er det mest almindelige. Har du store vinduesflader, hvor gardinet skal gå fra loft til gulv, kan det være ganske stilfuldt med en forholdsvis bred lamel. Hvad styring angå, kan du vælge mellem højre- og venstrebetjening.

“Parkering” er et udtryk for, i hvilken side af vinduet lamellerne samler sig, når du trækker gardinet helt fra. Her er der mulighed for både højre- og venstreparkering.

Men også en kombimodel, hvor lamelsektionen deles og trækkes ud til hver sin side, kan være en god løsning. Ikke mindst, hvis det drejer sig om meget lange vinduesflader.

De fleste modeller monteres via enten væg- eller loftbeslag. Som ekstratilbehør kan du få motorstyring, hvilket dog forhøjer prisen betragteligt.

Lamelgardiner stue
Selv med lyse lamelgardiner kan du skærme effektiv af.

Materialetype og funktion

Hvilken materialetype, der er bedst, afhænger af, hvor i huset du skal have monteret gardinet. I vådrum vil det som regel være mest praktisk med en robust kvalitet i polyester.

Ønsket om graden af lysindfald har også betydning. Lameltyper, der ofte anvendes i kontorer og arbejdsrum, er transparente således, at de blot skærmer for lyset. Vil du have mulighed for fuldstændig mørklægning – f.eks. i dit soveværelse – skal du vælge en mere tæt kvalitet.

Endelig er der det dekorative aspekt at tage hensyn til. Du kan vælge mellem en væld af farver – lige fra det lyse og meget douce til det helt mørke.

En del modeller fås i særlige fint vævede luksuskvaliteter. Nogle lameltyper kan vaskes ved lav temperatur – dvs. omkring 30 + grader – mens andre bedst lader sig rengøre ved hjælp af kost og støvsuger.

Forhandlere

Billede af taeppe-gardinnyts hjemmeside
Billede af taeppe-gardinnyts hjemmeside

Uniggardin, Gardinshoppen, Taeppe-gardinnyt og Jemtex (jf. prisoversigt) har alle et meget stort udvalg. Visse – også af de her nævnte – forhandlere opererer med en prisgaranti, hvor du får yderligere rabat, hvis en konkurrent kan levere et produkt i samme kvalitet til en lavere pris.

Da der findes mange forskellige mærker og produktserier, kan det dog som forbruger være ret svært at vurdere eventuelle kvalitetsforskelle. Her kan vi kun anbefale, at du får tilsendt en vareprøve.

Der er lidt forskel i opbygningen af de forskellige webshops. Uniggardin og gardinshoppen er visuelt set ganske logisk og pædagogisk opbyggede. Først indtaster du mål, herefter præsenteres du via billeder for de valg, du skal træffe vedrørende parkering, styring etc.

Taeppe-gardinnyt inddeler sine gardintyper i kategorierne: bronze, sølv, gulv. Bronze er det billigste – i skrivende stund er der besparelser på 61 %.

Lamelfabrikken.dk har to materiale-serier at vælge imellem: Polyester og Trevira, et patenteret tysk produkt, der udmærker sig ved at være ikke-brændbart. Firmaet reklamerer med at kunne levere Danmarks billigste lamelgardiner, fordi det ikke har fordyrende forhandlermellemled.

Dette er nok en sandhed med modifikationer. Til gengæld er det en stor fordel, at du meget hurtigt kan danne dig et indtryk af priser ved forskellige mål via en samlet skematisk oversigt.

Priseksempler på 89mm / 100x100cm

Her en lille oversigt over modeller med 89mm lamelbredde. Via har indtastet målene 100x100cm og valgt de mest neutrale farver (hvid, grå, hhv. gråhvid) samt loftmontering, venstre parkering og venstrestyring.

ForhandlerFarveMørklægningPris
Uniggardin.dkHvid U1220Nej447 kr.
(motor + 2.599 kr.)
taeppe-gardinnyt.dkGrå 94404Nej496 kr.
jemtex.dkHvid 75304SNej639 kr.
gardinshoppen.dkHvid 21129Nej784 kr.
uniggardin.dkHvid U1310Ja947 kr.
taeppe-gardinnyt.dkHvid 44301Ja1.119 kr.
jemtex.dkHvid 23109Ja1.165 kr.
gardinshoppen.dkGråhvid 44301Ja1.330 kr.

Som du kan se er mørklægningsmodeller ca. dobbelt så dyre som almindelige typer. P.t. synes Unniggardin at være blandt de billigste forhandlere.

Men som sagt er det svært at vurdere kvaliteten alene på baggrund af online-søgning. Ønsker du tilbehør i form af et komplet motorsæt med kontakt, skal du regne med en ekstraudgift på omkring 2600kr.

Standardmål eller specifikke mål?

Standardmål vil næsten altid være den billigste løsning. F.eks. kan du hos Jysk få kvaliteter i målene 100 x 250 for blot 99 kroner.

Du vil dog ofte opleve, at dit vindue ikke helt passer til sådanne standardmål, hvorfor du vil være nødt til at bruge ekstra tid på beskæring og justering – dvs. ved at afkorte, fjerne eller supplere med løse lameller. Denne arbejdsmæssige udfordring slipper du selvfølgelig for, hvis du sender målene på dit vindue til en given gardinforhandler, der hurtigt kan lave et lamelgardin, der passer helt perfekt.

Opmåling og opsætning

Lamelgardiner i køkken
Lamelgardiner i køkken

Det er ikke svært at nå frem til, hvilke dimensioner dit gardin skal have. Først måler du bredden på vinduesrammen og trækker 1cm fra. Herefter finder du højden på vinduesrammen og trækker 1,5cm fra.

Et eksempel: Hvis den målte bredde x højde er 104x123cm, skal du bestille 103×121,5cm. Er der tale om et lamelsæt, der skal nå helt ned til gulvet, skal du trække 2cm fra den målte højde. Husk i øvrigt, at der – ikke mindst i gamle huse – kan være forskel på vinduets bredde foroven og forneden hhv. på højden i venstre og højre side.

Andre forhold, du skal være opmærksom på i forhold til selve opsætningen, er, om der sidder håndtag i siden eller i bunden af vinduet, og om der er pyntelister eller andet, der kan være i vejen for montering og betjening.

Vigtigt er det i denne sammenhæng også, at du vælger den rette parkeringstype og styring af gardinet, så du har mulighed for at åbne vinduet, hvis du skulle have brug for det.

Køb gardiner hos gardinshoppen

Det bedste køb

Der findes flere forhandlere med et stort udvalg. Hvad der det bedste køb afhænger af dine behov. Mørklægningsgardiner er ca. dobbelt så dyre som almindelige, og skal du have ekstratilbehør i form af motorstyring, skal du lægge et par tusinde kroner oven i prisen.

Standardmål vil næsten altid være det billigste. Til gengæld skal du selv bruge tid på justering og tilskæring. Ved bestilling af skræddersyede modeller, kan du forholdsvist hurtigt selv foretage de mål, der skal til.

Skriv en kommentar