Lamelhegn – Tilbud og priser på 180cm hegn med lameller

Lamelhegn er en billig løsning til at skærme din terrasse eller hele din have af – eller er det? I denne artikler kaster vi os over den samlede pris på et lamelhegn, det vil sige når vi tager stolper, skruer, værktøj og beton med i beregningen. Og så ser vi naturligvis også på, hvor du kan få selve lamelhegnet billigst.

Lamelhegn

Priserne på lamelhegn

Det er billigt. Lamelhegn kan fås helt ned til 78,- kroner for et hegn, der måler 1,80 i højden og 1,20 i bredden. Prisen afhænger selvfølgelig af hvilken kvalitet, du vælger og hvilken forhandler, du køber hos.

I det følgende tager vi udgangspunkt i det billigste lamelhegn på markedet og i størrelsen 1,80 i højden og 1,80 i bredden – de koster 109 kr. per styk. Det gør vi for at kunne lave en beregning over de samlede udgifter.

10 meter hegn – hvad vil det koste – materialerne først

Det er – desværre – ikke sådan, at du bare kan købe det antal meter lamelhegn, du skal bruge, for derefter at gå hjem og sætte det op.

Hvis du som eksempel vil lave 10 meter hegn, så skal du bruge følgende:

 • 5 moduler lamelhegn (1,80 x 1,80). Pris: 5 x 109 kr. = 545 kr.
 • 6 stolper af træ (7,5 x 7,5 x 2,10). Pris: 6 x 48,20 kr. = 289,2 kr.
 • 5 beslag til at skrue hegnet fast på stolperne. Pris: 5 x 29,95 kr. = 149,75 kr.

Hvis du vil have en fin afslutning på toppen af dine stolper, så kan du købe 6 stolpetoppe i rustfrit stål (7,7 x7,7) – fås i pakker med 2 stk. Pris: 3 pakker a’ 48,71 kr. = 146,13 kr.

Hvis du vil have dine stolper (og dermed hele dit hegn) til at stå bedre fast og holde længere, så bør du overveje at købe beton til at støbe stolperne fast i jorden:

25 kg stolpebeton (og her skal du bruge cirka tre poser). Pris: 3 x 59,95 kr. = 179,85 kr.

Så har du alle materialer og det beløber sig til 1309,93 kr.

Lamelhegn i træ

Hvad vil det koste – værktøjet

Så er der værktøjet, som skal være i orden. Du skal f.eks. bruge et såkaldt pælebor til at grave hullerne til stolperne.

Hvis ikke du har lyst til at investere i sådan ét eller du ikke kender én, der har et du kan låne, så kan du leje ét hos f.eks. Silvan. Det koster 58 kr. for 1 dags leje (manuelt bor) og kræver at du lægger et depositum på 150 kr.

Du kan også leje et benzindrevet pælebor, som gør det hele meget hurtigere. Men det koster. Hele 375 kr. for 1 dags leje og så skal du lægge 900 kr. i depositum. Du kan leje et pælebor her.

Derudover har du brug for en solid skruetrækker (eller en skruemaskine), noget snor (så du er sikker på at hegnet kommer til at stå lige) og ikke mindst et vaterpas eller endnu bedre et stolpevaterpas, som er specielt designet til stolper (sådan ét kan du købe for omkring 25,- kroner, men til gengæld kan du ikke bruge det til ret meget andet end at sætte hegn op).

Til sidst er jo arbejdstid og eventuelle blå mærker og ondt i ryggen, men det taler vi ikke videre om.

Lamelhegn i aluminium

Hvad vil det koste – alt i alt

Tæller vi materialerne sammen, og vælger du at leje et manuelt pælebor, så kan du købe 10 meter lamelhegn for cirka 1300 kroner (her går vi ud fra, at du har skruetrækker, snor og et vaterpas).

Dertil kommer evt. træbeskyttelse, som vil forlænge dit lamelhegns levetid, men som du selv bestemmer, hvornår du stryger på.

For 1300 kroner er der tale om den billigste kvalitet, for vil du have noget med lidt tykkere trælameller, eller måske lidt mønster eller farve, så koster det straks mere.

Hvor er det billigste hegn

Moduler i lamelhegn sælges rigtig mange steder og det skifter ofte, hvem der har det bedste tilbud. I skrivende stund er der Bauhaus, der er billigst og her kan du se en sammenligning med den nærmeste priskonkurrent i Danmark, nemlig Silvan:

Lamelhegn priser

9 kommentarer til “Lamelhegn – Tilbud og priser på 180cm hegn med lameller”

 1. Hej Lisbet,

  De to hegn er hjemmelavet, så jeg tror ikke umiddelbart at du kan købe nogen der ligner. Prøv f.eks. at høre din lokale tømrer om det er noget han kan hjælpe dig med.

  Svar
 2. Kan man købe løse lameller, længde 1.20 m?
  Hvis ja, hvor og hvad koster de pr stk.

  Med venlig hilsen Jørgen

  Svar
 3. Hej Jørgen,

  Har du kigget hos Jimahegn.dk? De har et fornuftigt udvalg og har du brug for noget specielt, så kan de muligvis også hjælpe dig.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 4. Hejsa.
  Hegnene, der er vist her på siden, hvor kan man købe stolperne henne, og kan det evt. lade sig gøre, at få en tegning over hegnene ??

  PÃ… forhånd tak og god sommer

  Svar
 5. Hej Lenette,

  Som skrevet til Lisbet (herover), så er hegnene ikke standard hegn, men nogen som folk selv har bygget. Så det lettest vil være at du kontakter en tømrer og får ham til at bygge noget der ligner det du gerne vil have.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 6. Hejsa

  Hvor lang tid holder de billige (omkring 100 kr.) Lamel hegn ca.?

  Prisen er jo god men kvaliteten er tvivlsom syntes jeg.

  Svar
 7. Hej Jeppe,

  Det er svært at sige. Vi har ikke hørt fra folk som har beklaget sig over dem, men det er naturligvis ikke det samme som at de holder godt.

  Meget vil også afhænge af hvad de bliver udsat for og om de bliver vedligeholdt.

  Mvh
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar