Laminatgulv – Hvor finder du det største udvalg af laminatgulve?

Laminat består af en spånplade med påklæbet plastfilm som slidlag og er en meget populær type gulvbelægning. En gulvbelægning, der i modsætning til f.eks. træflader hverken skal slibes eller lakeres.

Laminatgulv
Laminatgulv er flot, holdbart og kommer i utallige variationer.

Den er slidstærk og meget nemt at holde ved lige og kan derfor med fordel bruges i gangen og køkkenet og på kontoret. Herunder præsenterer vi dig for nogle af de største udvalg og kommer med et par råd i forhold til brug af undergulv og gulvvarme.

Bærende vs. ikke-bærende gulve

Gulve deles op i bærende og ikke-bærende typer. Bærende gulve – normale trægulve – er stærke nok til at bære vægten af mennesker og møbler og har en tykkelse på minimum 20mm. De kan lægges direkte på et betongulv eller på en række strøer: opklodsninger, der skaber luft mellem gulvbelægningen og fundamentet.

Ikke bærende typer er tyndere gulvbelægninger så som parket, linoleum, vinyl, klinker, fliser og laminat. Disse kræver et stabilt og jævnt underlag/undergulv og monteres som regel via et særligt kliksystem eller via lim. Førstnævnte – kliksystemet – er det nemmeste at arbejde med.

Mange forskellige design

Laminatgulv mørkt træ
Laminatgulv i flot mørkt træ

Laminatbelægning behøver bestemt ikke være kedeligt. Du kan få et væld af forskellige farvenuancer og forarbejdninger, der, hvad overfladestruktur angår, stort set ikke er til at skelne fra ægte trægulve og marmorfliser.

Det kunne være laminat i et stilfuldt grå-matteret granit-anthrazit look med ekstra imprægnering. Eller laminatmateriale formet som lyse marineplanker med sorte fugestreger. Design i ahorn bøg, eg og fyr. Flise- og plankeform. Mulighederne er mange.

Det bedste og største udvalg

Du får her tre eksempler på forhandlere med et stort og differentieret udvalg.

Flottegulve.dk kan pt. tilbyde dig over 90 forskellige typer laminatbelægning: Lige fra natur-look i flise- og plankeform til flotte pangfarver. Et spektakulært valg vil f.eks. være rød højglans, der virkelig får rummet til at lyse op.

Tæppeland har knap så stort et udvalg (pt. ca. 50 forskellige typer). Men der bestemt noget for en hver smag og pengepung. Webshoppen er opbygget, så den er nem at overskue. En stor fordel er, at du kan sortere varegrupperne ud fra kriterierne planke-, parket- og flise-type.

Endelig er det værd at kigge en forbi en forhandler som Ditgulv.dk. Det er her ganske let at bestille vareprøver – en ganske god ide, hvis du ikke er helt sikker på, hvilken type belægning du skal vælge. Hertil kommer en række fordelagtige net-priser.

Priseksempler

Priserne angives typisk i kr/m2. Som du måske har bemærket, kan du både få meget billige og ganske dyre belægninger. Priserne starter ved omkring 50kr/m2. De mere specielle typer kan godt stå i 500-600kr/m2.

Prisforskellene bestemmes af kvaliteten: belægningens tykkelse og slidstyrke, forarbejdning og imprægneringsgrad. Selve designet har dog også noget at skulle sige.

Her et oversigtsskema med et par eksempler. Under hver forhandler er belægningstyperne rangordnet i forhold til stigende pris. På mange af produkterne er der mellem 10 og 20 års slidgaranti.

[table "12" seems to be empty /]

Bemærk at de forskellige belægningstyper ofte sælges i særlige pakke-mål à ca. 1,5m.

Sørg for at have det rette undergulv

Lyst laminatgulv
Et lyst laminatgulv kan være utroligt flot og specielt hvis elsker kraftige farver.

Ikke-bærende gulve så som laminat kræver et undergulv, også kaldet “blindgulv”. Undergulvet fungerer som et mellemlag mellem fundamentet (f.eks. et betongulv) og selve gulvbelægningen, gulvets øverste, synlige lag. Du kan vælge mellem forskellige typer undergulv alt efter ønske om affjedring, varmeisolering, støjreduktion etc.

Hvis den bærende konstruktion (fundamentet) er af beton, kan denne også fungere som undergulv, så længe der er tale om en jævn flade. At lime laminat direkte på beton er dog ikke altid det mest hensigtsmæssige.

Især ikke hvis du vil sikre en god affjedring. Typisk vil undergulvet bestå af træ-baserede plader. En høj støjreduktion kan du opnå ved hjælp af et ekstra såkaldt svømmende underlag – dvs. et ikke fastgjort stødlag mellem fundamentet og undergulvet.

Er gulvvarme muligt?

Ja, du kan sagtens have gulvvarme under laminatbelægninger. Faktisk kan de fleste belægninger tåle gulvvarme, så længe denne ikke bliver for voldsom. Som tommelfingerregel kan du regne med, at træ ikke skal udsættes for temperaturer over 25 grader.

Lær meget mere gulvvarme her.

Ved andre materialer som f.eks. laminat skal temperaturen helst blive under 28grader. Højere temperaturer ødelægger materialet. I værste tilfælde kan blødgørerne i laminatgulvet fordampe.

Nemt at gå til – mange muligheder

I velassorterede web-shop kan du vælge mellem 50-90 forskellige belægningstyper i laminat i prisklasser – fra ca. 50kr/m2 – 600kr/m2. Fordelene ved denne form for belægning er mange: den er nem lægge, slidstærk, næsten vedligeholdelsesfri og kan fint bruges ved gulvvarme.

Du skal blot huske, at laminat er en ikke-bærende gulvbelægning, der behøver et støttende og jævnt undergulv.

Skriv en kommentar