Leg i haven guide – Giv dine børn den bedste sommer nogensinde

Børn kan få mange timers sjov leg i haven med det rette legetøj. Giv dine børn den bedste sommer nogensinde med denne guide til de bedste legeredskaber.

Leg i haven
Sjov leg i haven for børnene om sommeren med et gyngestativ med rutsjebane

Børn kræver ikke ret meget for at have det sjovt udenfor. Deres fantasi og mange påfund giver dem hele tiden idéer til nye og spændende lege, men med nogle enkelte ting, bliver det endnu sjovere at lege i haven.

En gynge er en sjov og billig investering til leg i haven

Leg i haven - gyngetur
En gyngetur i haven er lykken for børnene

En gynge er den bedste gave, som du kan give dine børn, og den giver uendelig mange timers sjov i haven i mange år.

Børn vil gynge i timevis, hvis de har en god gynge, som er behagelig at sidde i, og holde fast på. Indtil 3-4-årsalderen skal du være forberedt på at skubbe dem, men det er dejligt at se deres glæde, når de selv kan gynge frem og tilbage, og helt selv bestemme farten på gyngeturen.
Fugleredegyngerne er helt geniale, da de er så sikre at bruge for helt små børn. De kaldes også sansegynger, og er som regel store nok til, at du selv kan ligge og hygge dig med dit barn i gyngen.

Har du flere børn, er der også masser af plads til 2 eller flere børn i sansegyngerne. Store børn elsker også fugleredegyngerne, da de kan stå op, og selv sætte fart på den, eller på den måde gynge mindre søskende.  Du kan se mange skønne sansegynger i flere forskellige prisklasser i denne artikel.

Køber du en sansegynge, skal du finde et godt træ at hænge den op i. Har du ikke et godt gyngetræ – og det kan godt være svært at finde det perfekte træ – så kan du købe et gyngestativ med to eller tre gynger. Mange gode gyngestativer kommer med en rutsjebane, og så har du allerede to sjove ting til leg i haven. Se denne artikel, hvor der er de skønneste gyngestativer med rutsjebane. Priserne starter fra kun ca. 1.200 kr.

En anden mulighed er et dejligt legetårn med gynger, hvor børnene også får mulighed for både at klatre og gynge. Begge dele er enormt vigtige for at udvikle grovmotorikken.

En sandkasse er skøn at grave i, men husk et låg til den

Leg i haven - sandkasse
Skønt at hygge sig i sandkassen

Børn elsker at grave i deres sandkasser og bygge sandslotte. De kan få timer til at gå med alle mulige lege og giver du dem adgang til haveslangen, vil de nyde at blande vand og sand sammen til den rette konsistens. Glem ikke at give dem en skovl og en spand, så de rigtig kan grave dybe huller.

Køber du en sandkasse med låg, kan du let dække sandkassen til, når børnene ikke bruger den. Så skal du ikke bekymre dig om, katte også bruger den til andre formål, og sandet i sandkassen holdes nyt og lækkert.

Du kan se de bedste tips og priser på sandkassesand i denne artikel.

Legetelte giver mange timers sjov leg i haven

Dejligt at lege i telt
Et telt er alle tiders hule

Telte virker som magneter på børn, og de kan aldrig holde sig væk fra et opslået telt. Det er så hyggeligt at lege inde i et telt, som i høj grad sætter fantasien i gang. Børnene bruger dem som huler, og kravler du med ind, er du garanteret en helt særlig hyggestund.

Lege-telte til børn er hurtige at slå op og pakke sammen, så du kun skal bruge kort tid på dem. De fylder næsten ingenting, når de er slået sammen, så de er lette at opbevare, og du kan også let tage dem med i sommerhus.

Du får mange telte med UV-beskyttelse, så du ikke skal bekymre dig om solens stråler, mens børnene leger i sommervarmen. Teltene kan bruges til mange ting – prøv f.eks. at give børnene et fiskenet og lad dem fange sommerfugle eller fluer, som de kan lukke inde i teltet.

Giv børnene deres eget lille hjem i haven med et legehus

Et legehus er altid et sikkert hit hos børnene, som elsker at få deres helt eget lille hjem.

Lidt større børn vil nyde at være med til at bygge deres eget legehus, og jeg har samlet en masse gode råd, om hvordan du kan bygge dit eget legehus i denne artikel. Du kan se hvilke materialer samt de bedste tips fra en ekspert, om hvordan du lettest og billigst bygger dit eget legehus af træ. Du skal regne med at det koster ca. 5.000 kr. i materialer at bygge et legehus i træ.

Der er også mange færdige legehuse i træ at vælge imellem, og de koster fra. ca. 3.000 kr. og op alt efter størrelse og kvalitet.

Der er også mange fordele ved et legehus i plast. Det er ikke nødvendigvis billigere, men det er tit lettere at samle, og det er meget lettere at vedligeholde og rengøre i forhold til træ. Priserne for de mindste legehuse i plast starter ved ca. 1.000 kr., men de større legehus i plastic koster ofte omkring 7.000 kr. Du kan se priser og modeller i denne artikel.

Nyd den dejligste sommer i haven med de bedste legeredskaber

Sansegynge i haven
En sansegynge har plads til mange børn

Børn har så meget fantasi, at de ikke har brug for ret meget, før de har det sjovt i haven. Men med nogle velvalgte legeredskaber, bliver sommeren i haven endnu sjovere.

Den bedste investering er en god gynge, som gør haven meget sjovere at være i. Det er godt for balancen at gynge, og der er ikke noget bedre end at gynge så højt som muligt.

Sandkassen er perfekt til de yngre børn, som gerne vil have hænderne beskidte, og rode i sandet. Det er så sundt for dem at grave i sandet, og eksperimentere med at blande sand og vand sammen. De kan sidde der i timevis med deres skovl, og gentage de samme ting mange gange.

Med et lille telt har du lynhurtigt en hule, som børnene kan gemme sig i, hvis de vil have en lille pause fra de mere vilde lege. Giv dem en lille lækker madpakke og nogle små bøger at kigge i, så kan de sidde i teltet og hygge sig i lang tid.

Har du lyst til at investere i nogle større legeredskaber, så er et legehus altid et stort hit hos børnene. Det er dejligt for dem at have deres helt eget sted, hvor de kan indrette sig, som de vil.

Skriv en kommentar