Legehus i træ – køb billige legehuse i høj kvalitet

Et legehus i træ vil glæde børnene i mange år, og de vil elske at have deres eget lille hus i haven. Når du køber et legehus i træ ved en forhandler, kommer det som et samlesæt, som er hurtigt og let at samle.

billigt legehus i træ
Legehus i træ af mærket Exit til kun 2.300 kr. inkl. levering hos Eurotoys.dk

Legehuse i træ koster fra kun 2.000 kr. for de mindste. Store legehuse med rutsjebaner og andet tilbehør kan koste op til knap 10.000 kr.

Der er store fordele ved et legehus i træ

Axi sophie legehus
Legehus i træ fra Axi

Mange vælger at købe et legehus i træ, fordi det både er mere solidt og mere holdbart i forhold til huse af plastic.

Træet skal behandles med træbeskyttelse regelmæssigt, men det er som regel hurtigt gjort. Husker du at give det træbeskyttelse eller olie en gang om året, kan legehuset holde i mange år.

Du skal sikre dig, at du vælger et legehus af noget hårdt træ, som ikke er trykimprægneret. Kig også på om træet er FSC-mærket, så du ved at det bæredygtigt.

Det er smart at vælge et legehus, hvor der kan købes andre moduler såsom rutsjebane til senere.

AXI legehus i træ i høj kvalitet

legehus i træ Alice fra Axi
Legehuset Alice fra Axi

AXI er med god grund et meget populært mærke af trælegehuse. De er fra Holland, og der er tænkt på at det skal være nogle gode robuste huse, som er fri for skadelige stoffer.

Træet er FSC-mærket, og overholder dermed standard-kravene omrking bæredygtigt træ. Husene er malede og overfladebehandlet med vandbaserede produkter, som er helt fri for miljøskadende stoffer. De skal vedligeholdes med maling eller olie hvert andet år, for at beholde modstandsdygtigheden mod råd og svamp.

De har også bestået den tyske Tæv test, som er garanti for at sikkerheden er helt i top. Derudover overholder AXI legehusene de gældende sikkerhedsstandarder EN-71.

AXI legehusene er en rigtig høj kvalitet, da de er fremstillet i Ceder-træ, som er en af de gode hårde trætyper.

Du kan vælge imellem ca. 16 modeller af AXI legehuse. De har huse som står på jorden, eller de samme legehuse som står på lave eller høje pæle med en terasse, hvor der er stige og rutsjebane til. Her er et udvalg af de skønne modeller:

 • Det billigste AXI legehus er Alice legehuset, der koster 3.700 kr. inkl. levering. Det har skæve vægge, og er et lille legehus med en grundflade på kun 95 x 108 cm og det er kun 142 cm højt.
 • Et større AXI legehus er modellen Milan, som måler 180 x 180 cm og er 175 cm højt. Dette er en god størrelse til et legehus, og det er også så højt at børnene kan gå mere ubesværet rundt. Det koster ca. 6.500 kr. inkl. levering.
 • Et mere usædvanligt legehus er modellen Sophie, som står på stolper og har en veranda med rutsjebane og stige. Selve legehuset i denne konstruktion er Milan, som er blevet placeret på en platform. Det måler i alt 390 x 200 cm og er 271 cm højt. Det koster 8.800 kr. inkl. levering.
 • Modellen Mark ligner Sophie, men har sandkasse nederst. Det koster 9.300 kr. inkl. levering.
 • Du får også en model med lavere pæle og mindre rutsjebane og stige, men hvor selve huset er som Milan. Dette Stef legehus koster 7.900 kr. inkl. levering.
 • En mere usædvanlig model er Arthur, som er et legetårn med legehus nederst og stor rutsjebane.Dette legehus er 110 x 110 cm og med rutsjebanen og tårnet måler det i alt 306 cm på den længste led, og 195 cm på den højeste punkt. Det fylder ikke så meget i haven, og giver et rigtig godt sted at kravle rundt på.Det koster 7.900 kr. inkl. levering.

Husene er hurtige at samle, hvis I er to personer, som kan tage ved. Væggene og taget er samlet i forvejen, og skal blot skrues sammen. Du har blot brug for en skruetrækker, en boremaskine, og en svensknøgle.

Stort udvalg i legehuseVær opmærksom på, at AXI’s huse kommer uden bund, og du derfor selv skal sørge for en bund til dem.

AXI anbefaler at deres legehuse placeres således at der er græs eller sand mindst 1,5 meter rundt om huset, så der ikke sker alvorlige faldulykker. Det anbefales også at legehusene placeres 2 meter væk fra andre huse og bygninger.

Exit legehuse er billige legehuse i træ

Exit loft 500
Exit loft 500 med rutsjebane

Exit er en anden hollandsk producent af legehuse, og disse legehuse er umiddelbart billigere end AXI legehusene. De er også fremstillet af cedertræ, men det er i modsætning til AXI legehusene ikke FSC-mærket. Legehusene overholder den gældende sikkerhedsstandarder EN-71.

Der er mange modeller at vælge imellem bland Exit legehusene:

Disse legehuse er meget lette at samle og leveres med kommer uden bund.

Byg selv et legehus i træ

byg selv legehus i træ
Byg selv legehus i træ

Du kan også selv bygge et legehus i træ, og et lille legehus kan bygges på et par weekender. Det er som regel ikke billigere end de færdige legehuse, men til gengæld har du fordelen af selv at kunne vælge træ og andre materialer, så du er sikker på en rigtig god kvalitet.

Jeg har skrevet en artikel med mange gode råd omkring valg af træ, samt materialeliste og værktøjsliste. En ægte træ-nørd Kresten Kristensen, som har sit eget savværk og selv har bygget et legehus til hans børn, giver gode råd i artiklen, som du kan læse her.

Vælg det rigtige legehus i træ

Stort udvalg i legehuseDer er rigtig mange legehuse i træ at vælge imellem, og det kan være svært at vælge det helt rigtige. Det skal helst være sjovt for børnene at lege i samtidig med at det skal være billigt.

Både legehusenefra AXI og Exit er gode legehuse i træ i høj kvalitet, men der er de følgende forskelle, som du bør være opmærksom på, før du vælger et legehus:

 • Legehusene fra AXI er fremstillet af FSC-mærket træ, hvorimod Exit legehusene ikke nævner noget om bæredygtighed. Vil du have det mest miljørigtige legehus, er AXI derfor det bedste valg blandt de to producenter.
 • Både AXI og Exit legehusene overholder den europæiske standard EN-71 angående sikkerhed. AXI er også godkendt af tyske TUV, som har meget strenge sikkerhedskrav. Det mest sikre legehus er derfor også AXI, selvom at Exit også burde være fuldt ud sikkert.
 • Exit legehusene er billigere end AXI legehusene for den samme størrelse legehuse. De to modeller Exit loft 500 og AXI Sarah og har begge to terasse med stige og rutsjebane, samt sandkasse nedenunder. De er cirka samme størrelse, men Exit Loft 500 koster 5.500 kr. inkl. levering og AXI Sarah koster 7.300 kr. inkl. levering.  Sarah er dog 40 cm højere.
 • Vil du have et stort legehus bør du vælge en af AXI modellerne, for det største Exit legehus er Loft, som måler 140,5 x 149 og er højt. Det største AXI legehus er Milan som måler 180 x 180 cm med en højde på 175 cm.

Vælg altid det største, som du har råd til, da børnene vil elske så meget plads som muligt. Det giver nogle flere muligheder, hvis du vælger en model med rutsjebane, men så fylder huset også lidt mere. Du kan købe alle de skønne legehuse i træ ved denne forhandler.

2 kommentarer til “Legehus i træ – køb billige legehuse i høj kvalitet”

 1. hej. meget spændende hjemmeside.
  nu har vi en ide til et legehus, men vores lokale trælast kunne ikke hjælpe med det sidste og sætte det ordentlig sammen til sidst (altså på tegning) vi vil rigtig gerne bygge det selv, men ingen af os er tømrer så vi mangler lidt hjælp. ved du et sted for man kan få hjælp til sådan noget uden at det skal koste en hel bondegård?
  på forhånd tak.

  Svar
 2. Hej Karina,

  Den lettest løsning vil være, at kigge i lokalavisen eller tilsvarende for at finde en lokal tømrer. Det er ikke sikkert at de alle har tid (eller lyst) til små opgaver, men det er forsøget værd.

  Alternativt kan du prøve at kigge på Ahandyhand.dk – Måske der er en der kan hjælpe. Vedkommende skal kunne arbejde med træ, men behøver vel ikke være uddannet tømrer (de er ofte dyrere).

  mvh
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar