Legehus med terrasse – Priser på brugt og ny

Legehus med terrasse
Et hyggeligt legehus med terrasse fra Yardworksnj.com – Prisen er ukendt

Et legehus til børnene er en rigtig god investering. Det giver dem deres eget lille sted, og er godt i al slags vejr.

Vælger du et legehus med terrasse giver det dem et lille stykke ekstra område, som de kan lege på og indrette med deres legetøj.

Hvad koster et legehus med terrasse? Læs med, hvis du vil have en guide til, hvad brugte og nye legehuse med terrasse koster.

Mange skønne legehuse med terrasse

Der er et godt udvalg af legehuse på markedet med priser, der starter ved ca. 2000 kr. for nye legehuse. For at give dig et overblik over priser på nye og bruge legehuse med terrasser, vil jeg give dig eksempler på gode legehuse i tre forskellige prisklasser:

  • under 3000 kr.
  • mellem 3000 og 6000 kr.
  • over 6000 kr.

Der er flere danske og udenlandske mærker at vælge imellem, og de laver alle sammen nogle gode kvalitetshuse, som du som regel skal samle selv.

Ofte skal du også selv sørge for at behandle dem og male dem. Der er bl.a. de følgende producenter af legehuse med terrasser:

  • Plus
  • Kjellerup
  • Axi
  • Ankers småhuse
  • Legehytten.dk
  • Norrstrøm minihuse

Stort udvalg i legehuse

Legehuse med terrasse under 3000 kr. fra Plus og Kjellerup

Der er mange legehuse at vælge imellem til under 3000 kr. Både Plus og Kjellerup har flotte legehus til ca. 2500 kr.

De kan begge købes fra Coop, hvor de leverer fragtfri.

Plus-legehuset hedder Selma, og er velegnet til børn op til 7 år. Det er fremstillet i ubehandlet træ, og har målene 134 x 134 cm plus 58 cm terrasse.

Højden udenfor er 161 cm. Tag og gulv leveres delvist samlet, men resten er usamlet. Du skal også selv behandle det ubehandlede træ.

Der er et lille rækværk omkring terrassen. Der er et vindue i siden og et vindue i døren; vinduerne er af plexiglas.

Det koster 2495 kr., og kan købes på Coops webshop her.

Kalmar legehus
Kalmar legehus fra Kjellerup sælges blandt andet hos hos Coop.dk for ca. 2700 kr.

Kjellerups legehus hedder Kalmar, og er af ubehandlet gran, der er klar til maling. Det indvendige gulvareal måler 115 x 128 cm, og terrassen måler 115 x 62 cm.

Højden på huset 150 cm. Der er rækværk i siderne på terrassen. Dør og skodder er af træ, og i modsætning til plus-legehuset er der ikke vinduer af plexiglas.

Det koster 2695 kr. og kan og så købes via Coop.

Legehuse med terrasse mellem 3-6000 kr. fra Axi og Ankers småhuse

Axi er et hollandsk firma, der laver nogle spændende legehuse. Nogle af husene står på stolper, så der bliver plads til stige og rutsjebane, deriblandt modellen “Robin”.

Robin legehus med terrasse
Robin legehus fra hollandske Axi

Vægge, døre og vinduer er lavet med skæve mål, så huset ser helt eventyragtigt ud. Der er 2 vinduer af plexiglas. Det er lavet af asiatisk cedertræ, der nemt kan holde i op til 50 år.

Det er 199 cm højt, og kan samles på ca. 2 timer ifølge producenten.

Robin koster 5200 inkl. levering, og kan bl.a. købes hos Coolshop.dk.

Ankers småhuse sælger et legehus med terrasse, der måler ca. 155 x 158 cm plus terrasse på ca. 97 cm. Det er 200 cm højt.

Terrassen er overdækket, og der er to vinduer med plexiglas, der kan åbnes. Døren er to-delt, som en gammeldags stalddør. Det koster 3950 kr. ekskl. levering.

Stort udvalg i legehuse

Legehuse med terrasse over 6000 kr. fra Legehytten og Norrstrøm Minihuse

Legehytten.dk laver de skønneste små træhuse, der med deres mange små detaljer ligner rigtige huse i ministørrelse.

Deres model “Stavanger” måler 237 x 150 cm plus terrasse på ca. 98 cm. højden er 215 cm.

Stavanger legehus
Stavanger legehuset sælges bl.a. hos Legehytten.dk – Prisen er omkring 10.000 kroner.

Der er 4 vinduer i plexiglas og to-delt dør; der er sprække mellem dør og væg, så de små fingre ikke kan komme i klemme. Der er rækværk om terrassen, og et lille tag, der går ud over døren. En lille postkasse sidder ved siden af døren, og vinduerne har blomsterkasser.

Huset koster 9950 kr., og kan leveres for 700 kr. på Sjælland og 900 kr. i Jylland. Det skal have træbeskyttelse før det stilles op, og da det leveres umalet, kan du også overveje at male det.

Du kan også få legehytten til at male det, så koster det yderligere 6100 for træbeskyttelse og maling.

Norrstrømm Minihuse har også en række minihuse, der ligner miniature huse med mange lækre detaljer. Deres huse er malede med vandafvisende oliebaseret maling, så det slipper du for at tænke på.

Deres priser starter fra kun 7000 kr. for de mindste huse, der måler 125×125 cm med en højde på180cm.

Huset har kvist og terrasse, og vinduerne i huset er i plexiglas. Der er mange smukke huse at vælge imellem, og for f.eks. 15.000 kr. kan du få modellen Fanø, der er et større hus med overdækket terrasse. Fanø måler 230 x 245 cm med en højde på 190 cm.

Priser på brugte legehuse med terrasse

Legehus til 50 kr.
Legehus til 50 kr.

Du kan spare rigtig mange penge på at købe et brugt legehus, men du skal tænke på, at det tit kan være lidt besværligt at få dem transporteret hjem.

Nogle af dem skal du selv komme og pakke sammen, før du kører det væk, andre skal løftes med en kran!

Finder du et brugt legehus, skal du dog kun betale en lille del af nyprisen. Legehuse, der er 6 år gamle sælges helt ned til 1/5 af prisen, og de fleste koster kun ca. 1/4 af nyprisen.

Det billigste legehus med terrasse på dba.dk kostede kun 50 kr., da jeg kiggede. Det ser ud til at være et fint lille hus, og måler 185x185cm med en højde på 245 cm, og en fin lille terrasse udenfor.

Brugt legehus til 1500 kroner
Brugt legehus til 1500 kroner

Der er legehuse i alle prisklasser, og fra ca. 1000 kr. finder du brugte legehuse i god kvalitet. Jeg fandt et pænt legehus med terrasse i fin stand på 150 x 200 cm til kun 1200 kr.

For 5000 kr. kan du købe et legehus, hvor nyprisen er 20.000 kr. Det er en lille bjælkehytte og måler 390 cm x 390 cm og har en lille terrasse. Det ligner et rigtig lille hus, og er næsten så stort, at det kan bruges som gæsteværelse.

Skal det være et nyt eller et brugt legehus med terrasse?

Du kan spare rigtig mange penge på, at købe et brugt legehus med terrasse. Mange af dem kan løftes op på en trailer og fragtes hjem, men nogle skal skilles ad før du kan transportere dem, så spørg sælger, før du køber.

Da legehuse normalt er lavet af godt holdbart træ, kan de holde i rigtig mange år, så de er faktisk ikke ringere af, at være nogle år gamle.

Køber du brugt, har du også tit den fordel af, at sælger selv har træbehandlet og malet træhuset – noget du ofte selv skal gøre ved et nyt træhus. Tit betaler du kun en femtedel af prisen for et brugt legehus, så tjek dba.dk før du køber nyt.

Vil du helst have et nyt legehus, eller kan du ikke finde det helt rigtige på brugt-markedet, er der mange skønne nye huse at vælge imellem.

Jeg har en svaghed for husene fra legehytten, da jeg synes de ligner rigtige huse bare til lilleputter. De er dog rigtig dyre, så du skal have lyst til at foretage en relativ stor investering.

Legehuset fra Axi er rigtig smart, da der er rutsjebane med på legehuset, så børnene har et ekstra legeredskab.

De billige legehuse med terrasser til ca. 2500 kr. fra Plus og Kjellerup er også rigtig fine huse i godt og solidt træ, og dit barn vil helt sikkert elske dem. Du kan male dem i flotte farver, hvis du ønsker at give dem et ekstra pift.

Stort udvalg i legehuse

Skriv en kommentar