Legehuse i plast – Bedre legehuse end dem i træ?

Legehuse i plast
Legehuse i plast – Her 2 etagers legehus fra Smoby – Sælges blandt andet hos EuroToys.dk til ca. 4.300 kroner.

Som forældre ønsker vi at give vores børn det bedste af det bedste. Også når det kommer til legehuse. Men er legehuse i plast bedre end dem i træ?

Hvor fås de til rimelige priser, hvilke typer findes der, og er plast generelt set en billigere løsning end træ?

For svar på dette i denne artikel, der også giver et par råd vedrørende sikkerhed.

Fordele og ulemper ved legehuse i plast

Set i forhold til legehuse af træ har legehuse i plast følgende fordele:

  • Du er lette at samle: du behøver sjældent diverse former for værktøj
  • De er stort set vedligeholdelsesfri: modsat trælegehuse, der jævnligt skal en gang maling eller træbeskyttelse
  • Du kan meget let rengøre dem ved hjælp af vand og sæbe

At plastlegehuse stort set er vedligeholdelsesfri betyder ikke, at de holder evigt. Solen har en kraftig indvirkning på plastik, og med tiden vil farvede overflader miste deres friskhed.

Trælegehuse er her nemmere at have med at gøre. Du giver bare væggene et nyt lag maling, hvis det er tiltrængt. Og på den måde kan trælegehuse faktisk holde sig længere end plastlegehuse.

En anden ulempe ved de fleste plastlegehuse er, at de ikke er så meget værd, når børnene er vokset fra dem. Et nogenlunde rummeligt trælegehus kan derimod snildt bruges som et supplement til redskabsskuret.

Stort udvalg i legehuse

Stort udvalg af fantasifulde modeller

Je-Bo-Legetøj har et stort udvalg af både træ- og plastlegehuse. For plastlegehusenes vedkommende er Step2 og Little Tikes de to dominerende mærker.

Fælles for mange af Step2-modellerne er, at de har dørklokke med ringetone. Det vil små børn finde rigtig sjovt. Dog skal batterierne jævnligt skiftes ud, og de har ikke specielt godt af fugtigt og regnfuldt vejr.

Plast legehus - Peter Plys
Plast legehus – Peter Plys – Producent er Smoby

Step2- og Little Tikes-modellerne findes i mange forskellige udgaver: Lige fra picnic-modeller med dertilhørende bænke og klapbord til små skov- og spejderhuse og legehuse med rutsjebane. Priserne svinger fra omkring 2.000 til over 7.000 kr.

Hvis der skal være så aktivt som muligt

De dyreste legehuse i plast er de typer, der kombinerer de aktivitetselementer, vi kender fra legepladserne. Der er således ikke kun tænkt på huslig hygge men også sørget for klatremuligheder og f.eks. rutsjebane.

Et eksempel på en sådan model kunne være Legeland Clubhouse Climber til omkring 7.575 kr. hos Je-Bo-Legetøj

Legehuse med kendte motiver – Hello Kitty og Peter Plys

Eurotoys fører to legehuse med Hello Kitty-motiver. Begge er holdt i hvide og lyserøde farvenuancer og vil uden tvivl vække glæde i mange små pigehjerter.

Det mindste ligger til omkring 2.000 kr., det største til 2.500 kr.

En anden mulighed er Peter Plys-modellen, der også vil appellere til de mindste drenge. Denne er model er ca. 100 kr. billigere end den største af Hello Kitty-modellerne.

Stort udvalg i legehuse

Forskelle i pris – Hold øje med tilbud

Er du og dine børn interesseret i et Step2 eller Little Tikes-Legehus, kan det godt betale sig at holde øje med tilbud.

Pt. kan du således få flere af modeller til nedsatte priser hos Eurotoys.

Prisforskellen mellem Je-Bo og Eurotoys på et Step2 Skovhus er således på 400 kr. (4.399 kr. mod 3.999 kr.)

Er plastlegehuse billigere end trælegehuse?

Megaleg plast legehus
Megaleg plast legehus til ca. 1000 kr. hos MM-konsol.dk

Nogle af de billigste plastiklegehuse koster omkring 1.000 kr. MM-Konsol.dk har f.eks. et til 999 kr. fra det danske firma MegaLeg.

Samme forhandler har et lidt større standardlegehus i træ til 1999 kr. i asiatisk fyr, der skulle være særdeles resistent mod råd og svamp. Man kan dog ikke sige, at plastlegehuse generelt er billigere end trælegehuse.

Som allerede nævnt koster nogle af de største plastmodeller 7.000 kr. eller derover, og der findes mange store træmodeller, der er billigere end dette. Se f.eks. udvalget hos velassorterede forhandlere som JimaHegn: trælegehuse i god og flot kvalitet, p.t. til nedsatte priser.

Sikkerhed – Hvad du skal huske at tjekke

Hvor sikkert et legehus er, afhænger grundlæggende to faktorer: selve tagkonstruktionen og de åbninger, der vil være i forhold til f.eks. vinduer og døre.

En god tagkonstruktion skal helst have en hældning, der hindrer, at små børn kravler op på det. Herudover er det vigtigt, at det ikke har spalter og samlinger, hvor anoraksnore kan sidde fast.

Ã…bninger i døre og vinduer skal må ikke være mindre end 1,2 cm og åbninger mellem væg og tag skal enten være under 8,9 cm eller over 23 cm. Er disse kriterier opfyldt, er der en meget lille risiko for, at barnet får fingrene eller hovedet i klemme.

Plast eller træ, hvad er bedst?

Der er fordele og ulemper ved både træ og plast. Den største fordel ved plast er, at det er meget let at rengøre. Legehuse i plast er også lettere at samle og kræver ikke samme grad af vedligeholdelse som træmodeller.

Til gengæld kan træ holde længere end plast. Du kan være heldig at finde et lille billigt plastlegehus til omkring 1.000 kr. Ønsker du en større model, er plast ikke nødvendigvis billigere end træ.

Skriv en kommentar