Legehuse – Find tilbud på legehus i træ og plast

Vil du gerne give dine børn et legehus, så kan du få hjælp i denne artikel til at finde tilbud på legehuse i træ og plastic.

legehus tilbud
Børnene elsker legehuse – se tilbud på legehuse i træ og plastic

Har du en have, er det dejligt at kunne give dine børn et legehus, som de selv kan være med til at indrette. Børn har glæde af det allerede fra de er halvandet år, og i mange år derefter.

I denne artikel kan du læse mere om modeller, priser, kvalitet og sikkerhed hvad angår både legehuse i træ og plast.

Legehus af træ eller plastic?

indret legehuset
Det er sjovt at indrette legehuset

De fleste børn ønsker sig brændende et legehus, som de kan lege i. De drømmer om et lille sted, der er helt deres eget, og som de selv bestemmer over.

Før du køber et legehus, er det en god idé at overveje hvor mange penge, som du vil bruge på det. Et godt legehus af træ kan holde i flere generationer, hvis du passer godt på det. Så bor du i eget hus, kan det være en rigtig god investering.

Bor du til leje, eller vil du snart flytte, vil du måske hellere finde et billigere legehus. Plastichuse er meget billigere end træhuse, og de har også en lang holdbarhed. Derudover er de lettere at få flyttet med.

Du har måske også lyst til selv at bygge et legehus. Du kan vælge at bygge helt fra bunden, eller du kan få et saml-selv legehus.

Legehuse i træ er af høj kvalitet

Legehus fra Solundhuse.dk
Trælegehus “Lille Marie” fra Solundhuse.dk

Hvis du gerne vil give dine børn et legehus i træ, så skal du være forberedt på at betale væsentlig mere, end hvis de skal have ét af plast. Til gengæld er et trælegehus af bedre kvalitet, og holder i længere tid.

Et legehus af træ kræver regelmæssig vedligeholdelse i form af maling og træbeskyttelse, men det kan ungerne hjælpe til med.

Der er flere muligheder, hvad angår legehuse i træ:

  • Lille Marie trælegehuset som du ser på billedet kan købes hos Solundhuse.dk for ca. 7.200 kroner. Det er den dyreste model de sælger, men efter min opfattelse også den flotteste.
  • Du kan købe et færdigt legehus i træ, der bliver leveret eller opsat for dig, som de flotte legehuse fra Heidis-legehuse.dk. Priserne starter ved 8000 kr. for huset, og for ca. 1500 kr. kan du få leveret, og for yderligere 1500 kr. kan du få det opsat.
  • Du kan bygge legehuset helt selv. Dette er ofte den dyreste løsning, men til gengæld får du et helt unikt træhus.
  • Du kan købe et brugt legehus igennem dba.dk eller andre brugtmarkeder. Der er mange gode brugte legehuse, der måske trænger til en kærlig hånd eller bare en ordentlig omgang maling. Jeg fandt udmærkede brugte trælegehuse fra 500 kr. på dba.dk. Nogle tilbyder også gratis legehuse, så længe du selv kommer og fjerner dem.
  • Du kan kontakte de tekniske skoler rundt om i landet. De har tit et godt tilbud på de legehuse, som tømmerlærlingene fremstiller, som en del af deres uddannelse. Du kan være heldig at få et gratis legehus ved at kontakte de tekniske skoler, men ofte betaler du for materialerne. I de fleste tilfælde kan du forvente at betale mellem 1700 og 3000 kr. for et lærlingelegehus.

Et af de billigste træ legehuse, jeg fandt, var på tilbud til ca. 2.000 kr. hos Jimahegn.dk. Det måler 143 x 168 cm og er 171 cm højt. Det leveres færdigsamlet i 2 sektioner af ubehandlet træ, som skal sættes sammen.

Bygger du selv, så husk sikkerheden

Vil du selv bygge et legehus, kan du hente en færdig brugsanvisning her, som du skal bruge til dit eget legehus.

Det er ikke specielt billigt at bygge dit eget legehus, da du betaler det samme, som du gør for saml-selv legehusene – dvs. minimum 2-3000 kr. Til gengæld kan du lade kreativiteten få frit løb, og skabe et helt unikt legehus til dine børn.

Hvis du selv bygger et legehus, skal du være opmærksom på, at det følgende skal overholdes:

  • Alle åbninger som vinduer eller mellemrummet imellem taget og væggene skal enten være under 8,9 cm eller over 23 cm. Der er eksempler på, at et barns hoved har siddet fast i åbninger, og barnet er blevet kvalt.
  • De bevægelige åbninger, der er ved døre og vinduer må ikke være mindre end 1,2 cm, da mindre åbninger risikerer at knuse barnets fingre.
  • Tænk på brandsikkerheden, og placer to åbninger på mindst 50 cm, så barnet altid kan komme ud af mindst en af dem, i tilfælde af, at der udbryder brand inde i legehuset.
  • Børn kan være uheldige og blive kvalt i de snore, som de har i tøjet i f.eks. hætter. Det er derfor vigtigt at tjekke om der er mellemrum mellem tagpladerne og andre steder, som en snor kan hænge fast i.

Legehuse i plast er billige

legehus af plastic
plastic legehus

Et legehus i plast har mange fordele. For det første er det nemt at samle; du behøver som regel ikke værktøj og børnene kan let hjælpe til. For det andet skal det ikke behandles med plejemidler eller maling.

En tredje fordel er, at et plastic legehus er så let, at det kan flyttes uden det store besvær. Til gengæld så holder det ikke så længe som et legehus i træ, og de er ofte lidt mindre.

Silvan har et billigt legehus i plast til kun 900 kr. Det måler L:110 x B:110 x H:146 cm, så det er ikke stort.

Coop.dk har et plastic legehus på tilbud nedsat fra 1800 kr. til 1100 kr. inkl. levering. Det måler 112 x 109 x 127 cm.

Du kan også købe et plasticlegehus billigt brugt. Da jeg kiggede, startede priserne fra 100 kr. på dba.dk, og for 400 kr. får du rigtig flotte plasticlegehuse.

Et trælegehus holder i mange år

Et legehus i plast er en god idé til små børn, men der er ingen tvivl om, at vi vil anbefale et legehus i træ, som børnene kan vokse med og i.

Et legehus i træ kan også efterfølgende bruges til noget andet og skal ikke bare smides ud. Der er også en stor fordel, at trælegehuset skal behandles og plejes, for det kan børnene være med til og det er der også god læring i.

Det kan godt betale sig, at ringe til de tekniske skoler, for at se om de har et godt tilbud på et legehus af træ. Du kan også spare mange penge ved at købe et udmærket brugt legehus.

Skriv en kommentar