Løber til gulv i entre – Den billige, den lækre og den usædvanlige

En løber i entréen beskytter gulvet og får entréen til at se både flot og indbydende ud. Få inspiration her med den billige, den lækre og den usædvanlige løber.

hay-two-way-løber
Two Way løber fra Hay kan købes på Hipvilla.com for 1500 kr.

En løber er et langt og smalt tæppe, der passer til entréen. Det skal helst være robust, og gerne let at tørre af, da du risikerer mudderpletter på det.

Danske Hay har designet den flotte Two Way løber, der kan vendes, så du kan bruge den på begge sider. Den koster 1500 kr. inkl. levering på Hipvilla.com.

Læs med her om tre andre flotte løbere:

Et praktisk plastic-tæppe er en billig løber

Skøn stribet vævet løber i plastic fra Rugsolid.dk
Løber fra Rugsolid.dk

Du kan vælge et plastic-tæppe, der er rigtig let at gøre rent. Det er meget smudsafvisende, og mange kan endda komme i vaskemaskinen.

Det danske firma Rug Solid producerer de skønneste plasticløbere, som kan bruges både indendørs og udendørs. Det er rigtig praktisk, da du så ikke behøver at bekymre dig over mudrede gummistøvler på din løber.

Rug Solid har skønne designs i deres kollektion, og priserne er yderst rimelige. Du kan vælge mellem mange størrelser af løbere og tæpper, deriblandt:

  • 60 x 90 cm koster 250 kr.
  • 75 x 200 cm koster 750 kr.
  • 75 x 300 cm koster 1100 kr.

Du kan vælge imellem hvid, sort, grå, choko, choko/hvid-stribet og sort/grå/hvid-stribet.

Løberne væves i hånden, og er derfor af rigtig god kvalitet. De kan smitte af på et sart gulv, så det er en god idé at ligge dem på et tæppeunderlag.

Bliver de beskidte, kan du vaske dem i badekarret med din bruser og en børste samt sæbe.

Plasticløberne er robuste nok til at bruges udenfor på terrassen, og er et godt valgt til entréen og det beskidte fodtøj.

Rug Solid fremstiller også lædertæpper og bomuldstæpper, som fremstilles af det overskydende materiale fra modeindustrien. Elsker du genbrug, er de derfor et rigtig godt valg. Lædertæpperne er en smule billigere; f.eks. koster en løber af læder på 75 x 300 cm kun 900 kr. De fås i flere skønne farver såsom rød, gul, naturmix, sort, beige, grå og choko.

Kludetæpperne i bomuld fra Rug Solid er endnu billigere:

  • den mindste løber på 60 x 90 cm koster kun 130 kr.
  • den større løber på 75 x 300 cm koster kun 500 kr.

Der er et stort udvalg af farver, både ensfarver og striber.

Et ægte tæppe er en lækker løber til entréen

Ægte tæppe som løber i entre
Ægte tæppe som lækker løber

Ægte tæpper er utrolig smukke, og vælger du et ægte tæppe som løber til entréen er det en rigtig god investering, da de holder i mange år, endda flere generationer.

Ægte tæpper fremstilles i hånden i flere forskellige lande fra østen og Mellemøsten. De kommer bl.a. fra Iran, Tyrkiet og Afghanistan, og er kendt for deres smukke mønstre og udsøgte kvalitet. Disse lande har en lang tradition med at fremstille tæpper.

Iran har den allerhøjeste kvalitet, og er det eneste sted i dag, hvor der fremstilles rigtig gode tæpper. Derudover bruger de ikke børnearbejdere, da der er skolepligt i Iran. I modsætning hertil kan du risikere at kopitæpperne fra bl.a. Pakistan og Indien er fremstillet af børn.

De ægte tæpper fremstilles af uld, der er kartet i hånden, hvorimod kopitæpper fremstilles af maskinfremstillet uld fra Australien, og slet ikke har den samme holdbarhed.

Brancheforeningen for Orientalske Tæpper har meget strenge krav til dets medlemmer, og der er kun 12 tæppehandlere, der er medlemmer.

Bor du tæt på København, kan du tage til Strandvejen 63, 2100 København Ø, hvor Tæppemarked.dk har butik. Ejeren Kjeld Ottosen køber selv alle tæpperne i Iran, og det har han gjort de sidste 50 år. Jeg så f.eks. en skøn løber til på 288 x 102 cm til 2.800 kr.

Bor du i Jylland kan du tage til Vejlevej 145, 7140 Stouby ligger Belle, som har et stort udvalg af ægte tæpper. Det er en familieejet virksomhed med 60 års erfaring, og de tager selv ned og køber tæpperne.

Der var en meget flot løber på 200cm x 80cm til 3.400 kr.
.
Ægte tæpper er meget slidstærke, og de skal behandles nænsomt og du må aldrig selv forsøge at rense det. Du bør vedligeholde det ved at støvsuge det et par gange om ugen, og du kan en sjælden gang banke det nænsomt med en tæppebanker.

En usædvanlig løber til entre-gulvet af fåreskind

Skandilock Three
Skandilock løber

Svenske Skandilock har en flot løber i fåreskind i deres kollektion af fåreskindsprodukter. Fåreskind er som regel i en form, så de ligner et dyreskind, men løberen Three er aflang med lige kanter.

Designet er enkelt med tre firkanter af andre farver på brun, hvid, grå eller sort baggrund.

Det er et meget blød og lækker løber, og fåreskind har lang holdbarhed. Det koster 3040 kr. inkl. levering for en Three løber på 180 x 60 cm eller 1480 kr. inkl. levering for en løber på 90 x 60 cm.

Køb en flot løber til dit entrégulv

Vælg en flot løber til din entré, da den rigtige løber kan løfte hele entréen. En entré kan være et svært rum at indrette, da der er mange døre og meget lidt plads. Gulvet er tit den største flade i dette lille rum, og derfor betyder det meget, hvad der ligger på gulvet. Vælger du en spændende løber, kan det gøre hele entréen meget mere interessant.

Derudover kan det betale sig at vælge en løber, der ikke er alt for lys. Vælg hellere en lidt mørkere farve, så det ikke er så tydeligt, når den bliver beskidt. Det kan ikke undgås at den bliver beskidt, og så er det rart at den er let at gøre rent, ligesom plastic-løberne fra Rug Solid.

Et flot mønster, som ægte tæpper har, skjuler også at løberen ikke er helt ren. Disse tæpper kan holde i flere generationer, så selvom de umiddelbart koster meget, så er det en god investering. Du kan som regel også sælge dit ægte tæppe for samme pris, som du har købt det.

Den usædvanlige løber i fåreskind fra Skandilock har også en lang levetid. Vælg en af de mørkere farver til entréen.

Skriv en kommentar