Lysekrone – Antik prismelysekrone til hjemmet

Antik prismelysekrone – der er et intet som kan skabe en stemning af storhed, romantik og hygge på én og samme tid. En lysekrone kan passe ind i de fleste hjem.

Før i tiden var prismerne kun forbeholdt stuen, men reglerne for hvor man kan hænge en lysekrone og sammen med hvilke møbler er i dag endog meget brogede og mangfoldige – anything goes, også på badeværelset – hvis bare du kan lide det.

Prismer med detaljer og ornamenter

Flot lysekrone - PrismelysekroneHvis du er på udkig efter en prismelysekrone af den slags med mange elegante detaljer og dekorative ornamenter, så kan du finde mange antikke prismelysekroner på websiden Antik i Dk, der har webaddressen: www.antik-i.com

Siden har en stor spændvidde fra ovale lysekroner med plads til stearinlys til aflange prismer dekoreret med bronzekant.

Også lysekronens oprindelsesår varierer. Du kan finde lysekroner fra midten af det forrige århundrede, men du kan også finde dem helt tilbage til begyndelsen af 1900-tallet. Fælles for de fleste er, at de meget overdådige i deres udtryk.

Du kan bl.a. finde en flot, gammel fransk prismekrone. Prismerne er store og klare og bladformede.

Kronen er beregnet til el med ni lyspærer og har desuden et fint patineret jernstel. Højden er 65 cm, mens diameter er 55 cm. Den koster 12.500 kr.

Da den er antik, kan det dog meget vel være, at du kan få pengene igen, hvis du en dag vil videresælge den.

En anden elegant model, der helt sikkert vil vække opsigt i stuen eller i soveværelset er Marie Theresia prismekrone.

Du skal dog sikre dig, at du har plads til den, da den er 115 cm høj. Den har 15 styks lysearme og et lys i midten.

Du kan erhverve dig lysekronen til 24.500 kr., hvilket er en pæn sjat, så det er værd at overveje, om det blot er en “fiks” idé eller en lysekrone, som du vil værdsætte at have hængende fra dit loft i mange år.

Begge disse lysekroner rummer klassisk elegance og koster også derefter. Investerer du i en af disse kroner, så vil dit hjem udstråle overdådighed og stil, men på klassisk vis, da de netop er fra det 1900 århundrede – der er intet bling-bling over dem, de er tværtimod meget sofistikerede.

Antikt look, helt ny

Du behøver dog nødvendigvis ikke at købe lysekronerne antikt for at sikre dig et antikt look. Du bl.a. få fingrene i Firenze 12, som er en flot prismelysekrone holdt i en antik stil, der fører tankerne tilbage til gammel, italiensk renæssance indretning – den er dog helt ny.

Lysekronen er, som navnet antyder, en 12-armet lysestage fremstillet af krystal. Firenze 12 har en højde på 60 cm, og diameteren er også 60 cm.

Lysekrone - Firenze 12Den vejer 6 kg, så hver sikker på, at den sidder solidt plantet i loftet. Den leveres med 12 stk. pærer af 25 watt. Lysekronen kan dog udskiftes med nogle stærkere pærer, da den tåler 40 watt.

Firenze 12 koster 3.338 kr.

En lysekrone som denne signalerer, at du kan lide at blande gammelt med nyt, og den leger på den måde med koderne.

Nok har Firenze 12 et antikt design, men det kan godt ses, at den ikke er over 100 år gammel. Denne dobbelthed betyder, at den passer godt ind med både nye og gamle møbler og i mange forskellige hjem.

Forhandl din egen pris

Der er også prismelysekroner til salg på hjemmesider, hvor prisen ikke er fastsat på forhånd – her skal du tværtimod forhandle.

Det gælder bl.a. hos www.antiquekronen.dk, der sælger nogle utroligt flotte lysekroner indenfor mange stilgenrer. Du kan finde alt fra bronzelysekroner til lysekroner med Cyanblå dråbeformede prismer.

En af de meget iøjnefaldende er en prismelysekrone med lilla prismer. Den får et unikt og storslået look med sine prismekaskader i flere etager, den har glasmanchetter på arme og facetslebet bundkugle.

Den er ikke så stor, som mange andre lysekroner, men dog ikke mindre elegant: Højden er 50 cm, mens bredden er 40 cm. Den er fra 1900-tallet. Prisen må du tale med forhandleren om.

Brugt prismelysekrone

Hvis du vælger en af disse lysekroner, så vil du sende signal om en udsøgt smag, og at du er en, der vælger lysekroner med særpræg.

Det elegante look en lysekrone udsender, vil også pege på, at du tager indretning seriøst – ellers ville du næppe bruge så mange penge på en lysekrone – og at du godt kan lide et lidt højstemt, elegant præg.

Skal du købe en antik prismelysekrone, så kan du finde dem fra både starten af 1900-tallet, i midten af 19-tallet og moderne prismer fremstillet efter en antik skabelon.

Hver især udsender de forskellige signaler fra elegance til leg med koderne, hvilket du også vil signalere, når prismekronen hænger i dit hjem. Prismerne svinger i pris – er den fra starten af 1900-tallet er den som regel i den dyre ende.

En kommentar til “Lysekrone – Antik prismelysekrone til hjemmet”

  1. Jeg har arvet en franske prisme lysekrone. Jeg vil meget gerne renoverer den selv. Kan i orienterer mig om hvor kan jeg finde information om hvordan man skifter elkabler,renser metal, krystalblade og hvordan man laver trådknuder til ophæng af dem. På forhånd tak.
    Enrique Ros

    Svar

Skriv en kommentar