Merkur drivhus – rummeligt drivhus med kraftigt polycarbonat

Merkur drivhus er et rummeligt og traditionelt drivhus med en god sidehøjde og bredde, der giver følelse af meget plads. Det fås med kraftigt polycarbonat på 6 mm, der isolerer drivhuset rigtig godt, men du kan også få almindeligt 3 mm glas i dette drivhus.

Merkur drivhus
Merkur drivhus er et bredt og rummeligt drivhus. Her ses det med 6 mm polycarbonat og alu-profiler.

Du kan få Merkur i 4 størrelser mellem 6,7 m2 og helt op til 11,7 m2, så der er flere gode størrelser at vælge imellem. Det er således et godt valg både til nybegynderen, og til dig, som savner plads i dit eksisterende drivhus.

Hvem egner dette drivhus sig til?

Merkur drivhus fra vitavia opj
Du vil blive glad for dit Merkur drivhus

Du vil blive rigtig glad for dit Merkur drivhus, hvis du har haft et mindre drivhus før, og nu vil have noget, der er lidt mere rummeligt. Det vil også være et dejligt begynderdrivhus, som du vil nyde de næste mange år.

Den store bredde på 2,57 meter gør det let at indrette drivhuset med en flisesti i midten, og nogle gode store bede på hver side af fliserne med plads til mange planter.

Et Merkur drivhus minder meget om Venus drivhuset fra samme producent, men det er en del større. Hvor Venus har en bredde på 1,95 meter har Merkur en bredde på 2,57 meter, og det er ca. 10 cm højere i siderne med en sidehøjde på 1,35 cm. Det føles derfor en del rummeligere end Venus.

Merkur er forstærket med ekstra stærke hjørnesamlinger og hanebjælker, så det bedre tåler al slags vejr. Det er derfor på mange måder et godt hobbydrivhus, hvor du får meget for pengene.

Merkur drivhus fås i 4 størrelser: Merkur 6700 er 6,7 m2, Merkur 8300 er 8,3 m2, Merkur 9900 er 9,9 m2 og Merkur 11500 er 11,5 m2.

Relevant lovgivning i forbindelse med opføring af drivhuset

Småbygninger indtil et samlet areal på 20 kvadratmeter for rækkehuse og 35 kvadratmeter for fritstående huse må opføres uden anmeldelse.

Har du i forvejen andre småbygninger såsom garager, udhuse, legehuse eller carporte tæller de med i det samlede areal på henholdsvis 2o og 35 kvadratmeter:

  • Bliver der et samlet areal på op til 50 kvadratmeter, skal det anmeldes til kommunen.
  • Er det samlede areal over 50 kvadratmeter, skal du søge om en byggetilladelse hos kommunen.

Du kan læse mere om de relevante byggelove på Energistyrelsens hjemmeside; der er links nederst i artiklen.

Da Merkur højeste taghøjde er 2,30 m og dermed under 2,5 meter, må det godt opføres inden for 2,5 meter fra skel. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du selv bygger en sokkel til drivhuset, kan højden godt komme over 2,5 meter.

Er højden over 2,5 meter, må den del af bygningen, der er højere end 2,5 meter ikke være tættere på skel end 2,5 meter.

Mindre drivhuse under 13 m2 som Merkur dækkes normalt af din husforsikring. Men der er forskellige regler ved de forskellige forsikringselskaber, så det er en god idé at tage en snak med dit eget forsikringsselskab, før du køber drivhus. Der slås ofte ruder ud ved store storme, og det er surt, hvis forsikringen ikke dækker.

Drivhusets materialer

Merkur drivhus 6 mm polycarbonat
Merkur drivhus med kraftigt 6 mm polycarbonat

Merkur drivhus kan fås med enten 3 mm drivhusglas eller 6 mm polycarbonat. Polycarbonat er dyrere end glas, og du betaler 1.000-2.000 kr. ekstra for et drivhus i polycarbonat. Det er en god og kraftig polycarbonat, og det isolerer drivhuset væsentligt bedre end glas, så det er lettere at have en god temeperatur i drivhuset hele året.

Det kan dog være en udfordring at få lys nok til de spæde planter om foråret i polycarbonat-drivhus. Derfor kan du overveje at kombinere et glasdrivhus med et polycarbonat tag.

Til alle Merkur modellerne, kan du købe et polycarbonat-tag for ca. 2.000 kr. På den måde får du et drivhus, hvor der kommer rigeligt med direkte sollys til planterne om foråret, men taget isolerer drivhuset, og skygger for direkte sol, når det er varmest om sommeren.

Du kan vælge et Merkur drivhus med enten aluminiumsprofiler eller grønne profiler. De  grønne er meget flotte, og det gør at drivhuset falder mere i et med den omgivende natur.

Alu med glasAlu med polycarbonatGrøn med glasGrøn med polycarbonat
Merkur 6700Ca. 4.600 kr. Ca. 6.900 kr. Ca. 7.000 kr. Ca. 8.300 kr.
Merkur 8300Ca. 5.200 kr. Ca. 7.900 kr. Ca. 7.000 kr. Ca. 9.700 kr.
Merkur 9900Ca. 5.700 kr. Ca. 8.900 kr. Ca. 7.600 kr. Ca. 10.600 kr.
Merkur 11500Ca. 6.200 kr. Ca. 9.900 kr. Ca. 8.800 kr. Ca. 11.700 kr.

Alle disse modeller leveres fragtfrit, og kan købes her.

Vinduer og døre i Merkur drivhuset

Venus drivhus vindue og dør
Venus har skydedør og tagvinduer

Alle Venus modellerne leveres med en skydedør og to tagvinduer.

Du har mulighed for at tilkøbe en ekstra skydedør, så det får en dobbelt skydedør. Det kan være dejligt med en stor dør, så det er let at få trillebør og andre redskaber ud og ind af døren.

Har du valgt 6 mm polycarbonat til drivhuset, kan du overveje et par ekstra vinduer, så det bliver lettere at lufte ud om sommeren. Der skabes rigtig meget kondens i et polycarbonatdrivhus, og denne kondens skaber gode betingelser for skimmel.

Du kan vælge enten et par jalousivinduer, eller et par ekstra tagvinduer. Et ekstra tagvindue koster kun 250 kr. eksklusiv materiale til vinduet og et jalousi-vindue koster 400 kr. pr. stk. Vær opmærksom på at du eventuelt skal købe 4 mm polycarbonat til ekstra vinduer, da 6 mm polycarbonat er for tykt til at sætte i vinduerne.

Du kan også med fordel installere automatiske vinduesåbnere i alle drivhusets vinduer, så du ikke selv skal åbne og lukke vinduerne hver morgen og hver aften. De kan indstilles til at åbne automatisk ved temperaturer mellem 15 og 25 grader. De koster ca. koster kun 250 kr. pr. stik.

Tilbehør til drivhuset Merkur

planter-i-drivhuset Du får størst glæde af dit Vitavia Merkur drivhus, hvis du indretter det med en god arbejdsplads i form af et bord eller en hylde. Du kommer til at tilbringe meget tid med at pusle om planterne, og du kan også stille ekstra potter og små redskaber på et bord.

Du kan få et sammenklappeligt bord fra Vitavia, som passer til alle deres drivhuse. Det er rigtig smart, da du så kan klappe bordet sammen, når planterne har brug for mere plads midt på sommeren, og have det foldet ud om forået, når du har brug for plads til de små spirende planter.Det koster ca. 490 kr.

Gør-det-selv eller tilkøb montage

Stålsokkel til Merkur drivhus
En stålsokkel letter monteringen

Mange bakser med at sætte deres Merkur drivhus op, og det er ikke overstået på en eftermiddag. Sæt mindst en weekend af til montag af drivhuset, og få hjælp af en eller to andre.

Det, som tit driller, er at få glassene ind i gummilisterne, og det er en god idé at være tre personer, når det skal gøres. Du kan få lidt tips og gode råd i en diskussion på Havenyt.dk, hvor der grundigt beskrives, hvorledes et Vitavia Sirius hus samles. Der er links nederst i artiklen.

Det er også en god idé at se en video på Youtube.com, hvor et Vitavia Jupiter drivhus samles. Jeg har lagt et link nederst i artiklen.

En god investering er en stålsokkel til dit drivhus. Den koster mellem 950 kr. og 1200 kr.  alt efter hvilket Merkur drivhus, som du vælger. Stålsoklen er 12,5 cm høj, og gør dermed drivhuset lidt højere. Derudover har den fordelen af, at det bliver meget lettere at få drivhuset installeret i vater oven på soklen.

Det er også værd at købe montage af dit Merkur drivhus, så er du sikker på, at det bliver sat hurtigt og korrekt op. Det koster fra 4.600 kr. for det mindste Merkur og 6.900 kr. for det støre Merkur drivhus. Priserne varierer også lidt efter om du bor vest for Storebælt eller øst for Storebælt.

Hvem bør købe et Merkur drivhus?

Merkur-11500
Merkur 11500 har meget plads

Leder du efter et rummeligt drivhus, så er Merkur et rigtig godt valg, da det har en god bredde på 2,57 meter. Det giver en dejlig pladsfornemmelse, og du har god mulighed for at lave nogle store brede bede i drivhuset.

Det kan være svært at vælge imellem glas og polycarbonat, og der kan være en stor fordel ved at kombinere glas i sider og gavle med polycarbonat i taget. Polycarbonaten i taget beskytter planterne mod den direkte sol om sommeren, og om foråret kan de små spirende planter få al den sol, som de har brug for igennem glasset.

En stor fordel ved at købe hele drivhuset i polycarbonat er, at det ikke så let kan gå i stykker. Har du børn eller hund, behøver du ikke bekymre dig om de falder ind i det, eller kommer til at kaste en boldt eller en sten igennem glasset.

Links

Links til Bygningsreglementet på Energistyrelsens hjemmeside om småbygninger:

  • Småbygninger der skal anmeldes her

Se et Vitavia Jupiter drivhus blive samlet på denne video på Youtube.com

Se hvordan et Vitavia Sirius 13000 drivhus sættes op i denne diskussion på Havenyt.dk

Skriv en kommentar